Алькионе Диаз Назарет

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Алькионе Назарет
фото
Тĕп хыпар
Профессисем

композитор, вокалист

Инструментсем

труба, кларнет, вокал

Жанрсем

самба

Суя ятсем

Алькионе, Марром

http://www.alcioneamarrom.com.br/

Алькионе Диаз Назарет (1947 çулхи чӳкĕн 21-мĕшĕ, Сан-Луис, Бразили) (ытларах Альконе, çаплах Марром тесе чĕннĕ) — Бразилири самба стилĕпе ĕçлекен юрăç. 1970-мĕш çулсен вĕçĕнче тĕнчере чаплăха тухнă, 19 ылтăн тата 5 платина дискне кăларнă.

1987çулта Иоанн Павел II папа Бразилие килсен Жуан-де-Деус юрăна çурмильонлă аудитори умĕнче шăрантарнă.

Кун-çулĕ[тӳрлет]

Дискографи[тӳрлет]

Universal Music / Philips[тӳрлет]

  • A Voz do Samba (1975)
  • Morte de um poeta (1976)
  • Pra que chorar (1977)
  • Alerta geral (1978)
  • Gostoso veneno (1979)
  • E vamos à luta (1980)
  • Alcione (1981)
  • Dez anos depois (1982)

Sony BMG / RCA[тӳрлет]

  • Vamos arrepiar (1982)
  • Almas e corações (1983)
  • Da cor do Brasil (1984) (Ouro)
  • Fogo da vida (1985) (Ouro)
  • Fruto e raiz (1986) (Platina)
  • Nosso nome: resistência (1987) (Platina)
  • Ouro & Cobre (1988) (Ouro)
  • Simplesmente Marrom (1989) (Ouro)
  • Emoções Reais (1990)
  • Promessa (1991)
  • Pulsa, coração (1992) (Ouro)
  • Brasil de Oliveira da Silva do Samba (1994) (Ouro)
  • Profissão: Cantora (1995)
  • Tempo de Guarnicê (1996)

Universal Music / Polygram[тӳрлет]

  • Valeu - Uma Homenagem à Nova Geração do Samba (1997) (Ouro)
  • Celebração (1998) (Ouro)
  • Claridade (1999) (Ouro)
  • Nos Bares da Vida (2000) - ao vivo (Platina)
  • A Paixão tem Memória (2001) (Ouro)

Indie Records[тӳрлет]

  • Ao Vivo (2002) (Platina)
  • Ao Vivo 2 (2003) (Platina)
  • Alcione - Duetos(2004)
  • Faz Uma Loucura por Mim (2004) (Platina)
  • Faz Uma Loucura por Mim - Ao Vivo (2005)
  • Alcione e Amigos([2005])
  • Uma Nova Paixão (2005) (Ouro)
  • Uma Nova Paixão - Ao Vivo (2006) (Ouro)
  • Coleções - Grandes Sucessos de Alcione(2007)
  • De Tudo Que eu Gosto(2007)
  • Raridades(2008)
  • Acesa(2009)
  • Alcione Ao Vivo (2011, October 28, on "HSBC Brasil")

Асăрхавсем[тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет]