Деми Ловато

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Деми Ловато
Demi Lovato
Çуралнă чухнехи ят:

Деметрия Девонн Ловато

Çуралнă вăхăт:

Шаблон:Çуралнă

Гражданлăх:

Flag of the United States.svg АПШ

Професси:

актриса тата юрăç

IMDb:

ID 1416215

Деметрия Девонн «Деми» Ловато (акăл. Demetria Devonne «Demi» Lovato; 1992 çулхи çурлан 20-мĕшĕ, Даллас, АПШ) — американ актриси тата юрăçĕ. Вăл «Дисней» компани хайланă «Рок в летнем лагере» тата «Рок в летнем лагере 2» фильмĕсенчи Митчи Торрес рольне пула паллă пулать. Çаплах Дисней каналĕнче «Дайте Санни шанс» сериалĕнче тĕп рольне сăнарлать. 2009 çулта Деми «Программа защиты принцесс» фильмĕнче тĕп рольне вылять. Çавăн пекех «Барни и друзья» сериалĕнче пысăках мар сăнара кăтартать[1][2]. Юрăç ĕç-пуçне Деми 2008 çулхи авăнăн 23-мĕшĕнче Don’t Forget альбомран пуслать[3]. Он занял второе место в списке Billboard 200[4]. Пĕрремĕш эрнере 89 000 копине сутнă. Ун хыççăн тата 473 000 яхăн пластинка сутăнать. Ловато каланипе, альбома 10 кун хушшинче хайланă[5]. 2009 çулхи утăн 21-мĕшĕнче[6] унăн иккĕмĕш альбомĕ Here We Go Again тухать. Пĕрремĕш эрнере 108 000 копине сутнă, альбом Billboard 200 тапăлĕнче пĕрремĕш вырăна хăпарать[7].

Çамрăк çулĕсем[тӳрлет]

Деми Ловато Далласра (Техас штачĕ) Патрик Ловатопа Дианна Харт Де Ла Гарца çемьинче çуралнă[8][1]. Ашшĕ енчен унăн мексикан тăванĕсем, амăшĕ енчен — ирланд тата итал хурăнташĕсем. Аппăшĕ — Даллас Ловато, тата йăмăкĕ Мэдисон Де Ла Гарца[9][8][10]. Унăн амăшĕ чирлидер Dallas Cowboys пулнă, кантри юррисене юрланă. 1994 çулта уйрăлсан, ашшĕ Çĕнĕ Мексикона куçса каять. Деми экстерн экзаменĕпе шкултан вĕренсе тухать[11]. Пианинопа выляма вăл 7 çулта пуçлать[12].

Мусăк ĕçĕ-хĕлĕ[тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет]

  1. 2004, Барни и друзья, Barney & Friends
  2. 2006, Побег, Prison Break
  3. 2007, Звон колокольчиков
  4. 2007, Просто Джордан, Just Jordan
  5. 2008, Рок в летнем лагере, Camp Rock Митчи Торрес
  6. 2009, Barney: Top 20 Countdown, Barney: Top 20 Countdown, Анжела
  7. 2009, Программа защиты принцесс, Princess Protection, Program, принцесса Розалинда Рози
  8. 2008-2010, Disney 365, Disney 365
  9. 2010, Анатомия страсти, Grey's Anatomy, Хейли Мэй
  10. 2010, Рок в летнем лагере 2: Отчётный концерт, Camp Rock 2: The Final Jam, Митчи Торрес
  11. 2009-2011, Дайте Санни шанс, Sonny with a Chance, Санни Монро
  12. 2013, Touch A New Day, Touch A New Day (Элисон Картер)

Дискографи[тӳрлет]

Альбомсем
Вăхăт Альбом ячĕ Саса çыракан компани
авăн, 23 - 2008 çул Don’t Forget Hollywood Records
21 июля 2009 Here We Go Again Hollywood Records
авăн, 20 - 2011 çул Unbroken Hollywood Records
ака, 28 - 2012 çул The Other Side Of Me Hollywood Records

Асăрхавсем[тӳрлет]

  1. ^ 1 тата 2 Laura Yao. Disney Demi-Goddess, Washington Post (June 21, 2008). Тĕрĕсленĕ 22 раштав уйăхĕн 2008.
  2. ^ Richard Ouzounian. Just your average teen, except for the fame part - thestar.com, www.thestar.com (2010-08-27). Тĕрĕсленĕ 27 çурла уйăхĕн 2010.
  3. ^ Daniel Kreps On the Charts: Demi Lovato & Kings of Leon Debut High, Metallica Rule. Rolling Stone (October 1, 2008). Тĕрĕсленĕ 22 раштав уйăхĕн 2008.
  4. ^ Gary Trust (February 5, 2010). Ask Billboard: Miley’s New Movie Music Billboard. Retrieved 2010-09-02.
  5. ^ Demi Lovato Opens Up About New Album, Past HeartbreakШаблон:Dead link
  6. ^ Demi Lovato First Single Announcement. Demi Lovato. Тĕрĕсленĕ 29 çу уйăхĕн 2009.
  7. ^ Demi Lovato Debuts At No. 1 On Billboard 200, But Michael Jackson Still Reigns Billboard.com. Retrieved on 2009-07-29.
  8. ^ 1 тата 2 Caramanica, Jon. Tween Princess, Tweaked, New York Times (2009-07-15). Тĕрĕсленĕ 4 чӳк уйăхĕн 2009.
  9. ^ {{{пуçелĕк}}}. — Detroit: Omnigraphics, 2009. — ISBN 978-0-7808-1052-5
  10. ^ Huff, Richard. 'Camp Rock' film could make Demi Lovato a star, New York Daily News (2008-06-19). Тĕрĕсленĕ 4 чӳк уйăхĕн 2009.
  11. ^ Demi Lovato Graduates High School.
  12. ^ «Biography Today», p.105

Каçăсем[тӳрлет]