Румянцева Надежда Васильевна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал

Наде́жда Васи́льевна Румя́нцевасовет тата раççей театăрпа кино артисчĕ. 1930 çулхи авăнăн 9-мĕшĕнче, Смоленск облаçĕнчи Потапово чиркӳ ялĕнче çуралнă. 2008 акан 8-мĕшĕнче Мускавра çĕре кĕнĕ.

Кун-çулĕ[тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет]

Илемлĕ фильмсем[тӳрлет]

  1. 1952Навстречу жизни
  2. 1953Алеша Птицын вырабатывает характер
  3. 1955Морской охотник
  4. 1955Мексиканец
  5. 1955Сын
  6. 1956Море зовет
  7. 1957Звездный мальчик
  8. 1957Гори, моя звезда
  9. 1958Очередной рейс
  10. 1959Неподдающиеся
  11. 1960Трижды воскресший
  12. 1961Вольный ветер
  13. 1961ДевчатаТося
  14. 1963Королева бензоколонкиЛюдмила Васильевна Добрыйвечер
  15. 1963Полустанок
  16. 1964Павлуха
  17. 1964Женитьба БальзаминоваРаиса
  18. 1964Легкая жизнь
  19. 1966Черт с портфелем
  20. 1966Крепкий орешекРая Орешкина
  21. 1975Ау-у!
  22. 1976Несовершеннолетние
  23. 1981Проданный смех
  24. 1981Тайна, известная всем
  25. 1983Вольный ветер
  26. 1983Женатый холостяк
  27. 1988ЧП районного масштаба
  28. 1990Стервятники на дорогах
  29. 2003Чудная долина
  30. 2005Нечаянная радость

Фильмсене сасă кĕртни[тӳрлет]

  1. 1966Кавказская пленница, или Новые приключения ШурикаНина
  2. 1966Как украсть миллионНиколь Боннэ
  3. 1976Настоящий тбилисец и другие
  4. 1989Частный детектив, или Операция «Кооперация»Лена
  5. 1993Твин ПиксЛора Палмер, Донна Хэйворд, Одри Хорн, Люси Моран, Мэдлин Фергюссон, Шелли Джонсон, Джози Пэккард, Энни Блэкберн и др.

Мультфильмсене сасă кĕртни[тӳрлет]

Чыславсемпе парнесем[тӳрлет]

Кăсăк фактсем[тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет]