Филипп Нуаре

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал

Фили́пп Нуаре́ (фр. Philippe Noiret, 1930—2006) — франци театăрпа кино артисчĕ.

Кун-çулĕ[тӳрлет]

Артист пурнăçĕ пуçламăшĕнче драма театр пултарулăх енĕпе палăрать. Кайран кинофильмсенче выляса чапа тухать. Хăйĕн пурнăç ĕçĕнче арçын рольне паха вылянăшăн икĕ хутчен —Робер Энрико «Кивĕ пăшал» (1976 çул) тата Бертран Тавернье «Пурнăç, урăх нимĕн те» (1990 çул) кинофильмĕсенче— «Сезар» парнине — Франци синематографин мăн парнине тивĕç пулать. 90-мĕш çулсенче франци театăрĕсенче ĕçлет.

Фильмографи[тӳрлет]

  1. 1964Месье
  2. 1965Жизнь в замке
  3. 1969Топаз
  4. 1971Война МерфиЛуи Брезо
  5. 1973ЗмеяЛюсьен Бертон
  6. 1973Часовщик из Сен-Поля
  7. 1975Мои друзья
  8. 1975Старое ружьёЖюльен Дандью
  9. 1980Орёл или решка
  10. 1982Мои друзья 2
  11. 1982Северная звезда / L'Étoile du Nord
  12. 1982АфриканецВиктор
  13. 1983Форт Саган
  14. 1984Откройте, полиция!Рене
  15. 1985Будущее лето
  16. 1988Новое кино «Парадиз»
  17. 1989Забыть Палермо,
  18. 1990Продажные против продажныхРене Лебюш
  19. 1990Кто кого?Рене
  20. 1992Макс и Джереми
  21. 1994Дочь Д’Артаньяна
  22. 2003Отбивные
  23. 2003Откройте, полиция! 3

Чысĕсем[тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет]