Brainstorm

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал

Brainstorm е латви чĕлхипе Prāta Vētra, — Латви поп ушкăнĕ. 1989 çулта Елгава хулинче никĕсленĕ. Хутшăнакансем: Ренарс Кауперс юрлăçи, Янис Юбалтс гитарçи, Марис Михельсонс синтезаторçи тата Каспарс Рога барабанçи. Пиллĕкмĕш хутшăнаканĕ Гундарс Маушевичс бас-гитарçи автоинкекре 2004 çулхи Çу, 24 вилнĕ.

Brainstorm 2000 çулта Еврокуравĕ çĕршывсен хушшинче ирттерекен конкурса Латвишĕн хутшăннă. Çакăнтан паллă пулса тăнă. Стокгольм хулинче иртнĕ конкурсăн финалĕнче Brainstorm ушкăнĕн My Star юрри виççĕмĕш вырăна йышăннă. Латвире Ренарс Кауперс юратнă поп çăлтăрĕ. Çавăн пекех вăл хăшпĕл латви вăрăм кинофильмсенче выляса рольсем тытнă.

Дискографи[тӳрлет]

  • Vairāk nekā skaļi 1993
  • Vietu nav 1994
  • Veronika 1996
  • Viss ir tieši tā kā Tu vēlies 1997
  • Starp divām saulēm 1999. Альбом акăлчан ячĕпе те кăлартарнă: Among the Suns 1999
  • Among The Suns 1999
  • Izlase '89-'99 2000
  • Kaķēns, kurš atteicās no jūrasskolas 2001
  • Online 2001
  • Dienās, kad lidlauks pārāk tāls 2003 Альбом акăлчан ячĕпе те кăлартарнă: A Day Before Tomorrow
  • Veronika 2004
  • Četri krasti 2005

Урăх çĕртре кăтартни[тӳрлет]