Децл

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Толмацкий хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Децл
фото
Тĕп хыпар
Çуралнă чухнехи ят Кирилл Александрович Толмацкий
Çуралнă вăхăт 1983 утă, 22
Çуралнă вырăн Мускав, РСФСР, СССР
Вилнĕ вăхăт 2019 нарăс, 3
Вилнĕ вырăн Ижевск, Удмурт Республики, РФ
Патшалăх Flag of the Soviet Union.svg Flag of Russia.svg РФ
Профессисем рэпер
Жанрсем хип-хоп, рэп, регги, раггамаффин, дэнсхолл, электронла мусăк
Ушкăнсем Bad B. Альянс

Кирилл Александрович Толмацкий (1983 утă, 22, Мускав, РСФСР, СССР2019 нарăс, 3, Ижевск, Удмурт Республики, РФ), ытларах сцена çинчи Децл псевдонимпа паллăскер[1] — раççей рэп-юрăçи.

«Bad B. Альянс» рэп-пĕрлешĕнĕве кĕнĕскер.

Дебют альбомĕ - «Кто? ты» (2000) - Раççейре чи нумай (1 миллион экземпляр ытла) сутăннă альбомсен йышне кĕрет[2].

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

1983 çулта утăн 22-мĕшĕнче Мускавра çуралнă. Ашшĕ - Толмацкий Александр Яковлевич (12.5.1960), амăшĕ - Ирина Анатольевна Толмацкая (14.10.1963)[3][4]. Анфиса йăмăкĕ (15.4.2009) тата икĕ шăллĕ — Фёдор тата Егор Басковсем[5][6].

Швейцарире вĕреннĕ, Мускавра British International School вĕçленĕ[7].

Вилĕм[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Пайăр пурнăç[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • арăмĕ - Юлия Толмацкая (хĕр чухне Киселёва) — Чулхулара топ-модель пулнăскер[8]
    • Ывăлĕ - Антоний, кĕскен Тони (2005-çĕртме-17)

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Соло альбомĕсем Çул
Кто ты? 2000
Уличный боец 2001
Aka Le Truk 2004
MosVegas 2012 2008
Здесь и сейчас 2010
Dancehall Mania 2014
MXXXIII (10:33) 2014
Favela Funk EP 2016
Неважно, кто там у руля 2018
Группăри альбомсем Çул
Новый мир (в составе Bad B. Альянса) 2001
Хăнана килни Çул
Легальный Бизне$$ «Рифмомафия» 2000
DJ Nik One «Poetry Nights» 2008
Check «Отражение» 2009
П-13 «Провокация (Трибьют МС Молодому)» 2009
N’Pans «Свой Среди Чужих, Чужой Среди Своих 2» 2010
Green Grey «Глаз леопарда» 2014
N’Pans «Kunsi Tempu — Conheça O Tempo» 2017
Вася В. «Триумф» 2018
Инструментпа вылянă альбомсем Çул
μετεμψύχωσις 2017
Acoustic 2018
Компиляцисем Çул
aka Le Truk The Best 18 2002
Синглы Год
Вечеринка 2000
Слезы 2000
Кровь моя, кровь 2000
Письмо (feat. Маруся) 2001
Для тебя (feat. Кнара) 2004
Потабачим 2004
Быть свободным (feat. Lil’ Kong и D. Masta) 2009
Дай мне (feat. Ноггано) 2009
Connection (feat. Yall) 2010
Fire (DJ Groove pop rmx) (RADIO) (feat. Da'Ville) 2011
Ocean of Delight (feat. Show'em Million & Kelpie) 2012
Make u Sweat 2012
Wake!!! 2012
Play on Repeat (feat. Yall) 2014
10:33 (feat. Al Bizzare) (Remix) 2015
ШКАФ 2015
ВКДШ (Official Remix) (feat. DEF, Nixx, Гурмэ) 2015
Пробки, стройка, грязь 2015


Клипсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ячĕ Çул
Пятница 1999
Надежда на завтра (Bad B. Альянс) 2000
12 злобных зрителей (feat. Мастер Шеff) 2000
Вечеринка у Децла (feat. Маруся) 2000
Слезы (feat. МЭD DОГ) 2000
Кто? ты 2000
Кровь моя кровь 2000
Письмо (feat. Маруся) 2001
Море (feat. Шмель) 2001
Уличные псы (feat. N’Pans) 2001
Уличный боец 2001
Весна 8-го дня (feat. Грин Грей) 2002
Ночь (feat. Карина Сербина) 2002
Потабачим 2003
Бог есть (feat. Лигалайз) 2004
Dip It Low (feat. Christina Milian) 2004
Легалайз 2004
Сладкий туман (feat. Смоки Мо) 2007
Выстрел (feat. Mezza Morta) 2009
Быть свободным (feat. Lil’Kong и D.Masta) 2009
Dream Realiser 2012
Вечеринка (NEW) 2013
MXXXIII 2014
My own song 2015
Пробки, стройка, грязь 2015
Бро 2016
Favela Funk 2017

DVD-релизсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ячĕ Çул
aka Le Truk (Bonus DVD) 2004
MosVegas 2012 (Live in Ikra) 2008

Чыслани[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Фильм Роль
2005 Продаётся дача Вася, внук Степаныча, рэпер
2013 Paradise on demand / Рай по требованию Тĕп роль
2017 «Закон каменных джунглей» Эпизодри роль

Саундтрек[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Шаблон:Децл