Полока Геннадий Иванович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Геннадий Полока
Çуралнă чухнехи ят: Геннадий Иванович Полока
Çуралнă вăхăт: 1930, утă, 15
Çуралнă вырăн: Самар
Вилнĕ вăхăт: 2014, раштав, 5
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svg СССРFlag of Russia.svg РФ
Професси: Режиссёр, сценарист, актёр, продюсер
Карьера: 1957—паян кунсем
IMDb: ID 0689767

Генна́дий Ива́нович Поло́ка (1930 çулхи утă, 15 Самарта çуралнă - 2014) — совет тата раççей кинорежиссёрĕ, сценарисчĕ, актёрĕ, продюсерĕ.

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

1948—1950 çулсенче М. С. Щепкин ячĕллĕ аслă театр училищин актёр уйрăмĕнче вĕреннĕ. 1957 çулта Геннадий Полока ВГИКăн режиссёр факультетĕнче (Лев Кулешовпа Александра Хохловăн ăста лаççинче пĕлӳ илсе «Мосфильм» киностудин режиссёрĕ вырăнĕнче ĕçлеме пуçлать.

Парнесемпе чыславсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Режиссёр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1957Наши гости из далёких стран (документлă)
  2. 1957Жизнь
  3. 1962Капроновые сети (Леван Шенгелияпе пĕрле)
  4. 1966Республика ШКИД
  5. 1968Интервенция (1987 çулта юсаса кăларнă)
  6. 1970Один из нас
  7. 1973Одиножды один
  8. 1980Мелодия на два голоса
  9. 1981Наше призвание
  10. 1981Я вожатый форпоста
  11. 1985Три процента риска
  12. 1989А был ли Каротин?
  13. 1990Солдатушки — бравы ребятушки (под псевдонимом Любовь Омельченко)
  14. 1996Возвращение броненосца (телесериал)
  15. 1997Возвращение броненосца (кăтартмалли киноверси)
  16. 2010 — Око за око

Сценарист[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1962Капроновые сети
  2. 1981Наше призвание
  3. 1989А был ли Каротин?
  4. 1996Возвращение броненосца

Продюсер[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1996Возвращение броненосца

Актёр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1969Рокировка в длинную сторону
  2. 1970Секундомер
  3. 1971Ночь на 14-й параллели
  4. 1972Принц и нищийлорд Гертфорд, тиккĕн куккăшĕ
  5. 1972Дела давно минувших дней…
  6. 1974«Совесть»Волощук тухтăр
  7. 1983Как я был вундеркиндомдипломат, акăлчан чĕлхи вĕрентӳçи

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]