Контент патне куҫ

Алентова Вера Валентиновна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Вера Алентова
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Вера Валентиновна Алентова
Çуралнă вăхăт: 1942, нарăс, 21
Çуралнă вырăн: Котлас, ССРП
Професси: совет актриса

Вера Валентиновна Алентова (21.2.1942, Котлас) — совет кино актриса. Раççей Федерацин халăх артисчĕ (1992).

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Ячĕ Роль
1965 ф Дни лётные Лидия Фёдоровна, учительница
1967 ф Звёзды и солдаты медсестра
1968 ф К вопросу о диалектике восприятия искусства, или Утраченные грёзы актриса ТЮЗа
1975 ф Такая короткая долгая жизнь Настя Овчинникова
1977 ф Рождение Оленина
1979 ф Москва слезам не верит Екатерина Александровна (Катерина) Тихомирова, слесарь-наладчик, позднее — директор химкомбината
1982 ф Время для размышлений Алла Борисовна (Аля)
1984 ф Время желаний Светлана Васильевна
1987 ф Завтра была война Валендра (Валентина Андроновна), завуч школы
1988 ф Прости нас, сад Марина Долматова
1989 ф Процесс Надежда Евгеньевна Поплавская
1990 ф Когда святые маршируют Люси Левченко (в молодости), джазовая певица
1992 ф Непредвиденные визиты Антонина Ивановна, секретарь председателя исполкома
1994 ф Жених из Майами Люся
1995 ф Ширли-мырли Кэрол Абзац, американка, невеста музыканта / Земфира Алмазова, цыганка, жена барона/ Люсьена Кроликова, девушка вора/ Уитни Кроликоу, чернокожая стюардесса
1995 ф Сын за отца Ядвига Станиславовна Заборовская
2000 ф Зависть богов Соня Аниканова, редактор на телевидении
2001 ф Мамука Имя персонажа не указано
2001 ф Серебряная свадьба Вера
2004 ф Самара-городок Лидия Сергеевна, мать хоккеиста Никиты Хабарова
2006 ф Первый дома Екатерина Александровна (Катерина) Тихомирова
2007 ф Бальзаковский возраст, или Все мужики сво… Зинаида Семёновна Большова, мать Веры Большовой
2007 ф И всё-таки я люблю… Анна Брониславовна Лягушова, мать Вадима Николаевича Лягушова
2008 ф Большой вальс Имя персонажа не указано
2008 ф Любовь как мотив Галина Васильевна Резник, мать Дины Олеговны, тёща Павла
2010 ф Дар божий Вера Левина
2013 ф Бальзаковский возраст, или Все мужики сво… 5 лет спустя Зинаида Семёновна Большова, мать Веры Большовой
2014 ф С Восьмым марта, мужчины! Галина Семёновна Касперская («Гага»), мать Льва
2014 ф Дорога без конца Надежда Николаевна, предприниматель
2019 ф Воскресенье мать Терехова
2021 ф Ампир V Иштар

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]