Гранде Ариана

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Ариана Гранде
Ariana Grande
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Ариана Гранде-Бутера
Çуралнă вăхăт: 1993, çĕртме, 26
Çуралнă вырăн: Бока-Ратон, Флорида, АПШ
Професси: АПШ телевикалаçӳ актриси, юрăçи
Карьера: 2008 — хал.вăх.
Тĕлĕ: поп-мусăк, R&B, данс-поп, соул
Disambig gray.svg Çак терминăн урăх пĕлтерĕшсем пур, Гранде пăхăр.

Ариана Гранде Бутера[1] (акăл. Ariana Grande-Butera; 1993 çулхи çĕртме, 26, Бока Ратон, Флорида, АПШ[1][2]) — американ актриси тата юрăçи, ытларах ăна «Виктория-çĕнтерӳçĕ» сериалĕнчи Кэт Валентайн ролĕпе пĕлеççĕ

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Студи альбомĕсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ячĕ Çул US
Billboard 200
«Yours Truly» авăн, 3, 2013 1[3]
«Christmas Kisses» (EP) раштав, 17 2013
«My Everything» çурла, 22, 2014 1
«Moonlight» 2016

Видеоклипсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ячĕ Çул Режиссёр
«Unfriend You»
(feat. Greyson Chance)
2011 Сана Хамри
«Put Your Hearts Up» Мейерт Эвис, Джереми Олтер
«The Way»
(feat. Mac Miller)
2013 Джонс Кроу
«Popular Song»
(feat. Mika)
Крис Маррс Пильеро
«Almost Is Never Enough»
(feat. Nathan Sykes)
Нэв Тодорович
«Baby I» Райан Паллотта
«Right There»
(feat. Big Sean)
Нэв Тодорович
«Problem»
(feat. Iggy Azalea & Big Sean)
2014 Молодые астронавты
«Bang Bang»
(Джесси Джей feat. Ариана Гранде & Ники Минаж)
Ханна Люкс Дэвис
«Don't Be Gone Too Long»
(Крис Браун feat. Ариана Гранде)
Крис Браун
«Break Free»
(feat. Zedd)
Крис Маррс Пильеро
«Love Me Harder»
(feat. The Weeknd)
Ханна Люкс Дэвис
«Santa Tell Me» Крис Маррс Пильер
«One Last Time» 2015  ?

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Кино телекалаçу
Ячĕ Çул Роль
«Села батарейка» 2009 Бат Мицвах Риффер
«Виктория-победительница» 2010 Кэт Валентайн
«АйКарли» 2011 Кэт Валентайн
«Клуб Винкс: Школа волшебниц» Принцесса Диаспро
«Сэм и Кэт» 2013 Кэт Валентайн
«Мошенничество» Аманда Бенсон
«Королевы крика» 2015

Театрти рольсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ячĕ Çул Роль
«13» 2008 Шарлотта
«Куба Либре» 2012 Мириам
«Рождество Белоснежки» Белоснежка

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ 1 тата 2 Ariana Grange - about. arianagrande.com. çăлкуçран архивланă 23 Утă уйăхĕн 2012. Тĕрĕсленĕ 7 Пуш уйăхĕн 2011.
  2. ^ Grande, Ariana Twitter: Ariana Grande (verified account) (2010-06-26). — «I was born 18 years ago today. Woooop. :)»  çăлкуçран архивланă 23 Утă уйăхĕн 2012. Тĕрĕсленĕ 26 Çĕртме уйăхĕн 2010.
  3. ^ Ariana Grande Debuts At No. 1 On Billboard 200. Billboard. Тĕрĕсленĕ 13 Юпа уйăхĕн 2017.

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]