Джим Керри

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Джим Керри
Фото
Керри 2008 çулта «Яланах „ийа“ те» фильм премьеринче
Çуралнă чухнехи ят: Джим Керри
Çуралнă вăхăт: 1962 кăрлач, 17
Çуралнă вырăн: Ньюмаркет
Гражданлăх: Flag of Canada.svg Канада Flag of the United States.svg АПШ
Професси: американ киноактёрĕ
Карьера: 1980-2022

Джим Керри (акăл. Jim Carrey; 17.1.1962, Ньюмаркет çур.) — американ киноактёрĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Чăвашла ячĕ Тăван ячĕ Роль
1981 ф Резиновое лицо Rubberface (Introducting… Janet) Тони Морони
1983 ф Семейный час секса и насилия The Sex and Violence Family Hour разные роли
1983 ф Всё в хорошем вкусе All in Good Taste Ральф
1983 ф Гора Куппер Copper Mountain Бобби Тодд
1984 ф Буффало Билл Buffalo Bill имитатор Джерри Льюиса
1984 ф Чур, моё! Finders Keepers Лэйн Бидлекофф
1984 ф Утиная фабрика The Duck Factory Скип Таркентон
1985 ф Однажды укушенный Once Bitten Марк Кендэлл
1986 ф Пегги Сью вышла замуж Peggy Sue Got Married Уолтер Гетц
1988 ф Смертельный список The Dead Pool Джонни Скуэрс
1988 ф Земные девушки легко доступны Earth Girls Are Easy Уиплок
1988 ф Майк Хаммер: Цепь убийств Mike Hammer: Murder Takes All Брэд Питерс
1989 ф Розовый кадиллак Pink Cadillac Комедиант
1990-1994 ф В живом цвете In Living Color различные роли
1991 ф Нервы на пределе High Strung Смерть
1992 ф Крошечный паучок Itsy Bitsy Spider Истребитель насекомых
1992 ф Жизнь на Мэйпл-Драйв Doing Time on Maple Drive Тим Картер
1993 ф Эйс Вентура: Розыск домашних животных Ace Ventura: Pet Detective Эйс Вентура
1994 ф Тупой и ещё тупее Dumb & Dumber Ллойд Кристмас
1994 ф Маска The Mask Стэнли Ипкисс
1995 ф Эйс Вентура 2: Когда зовёт природа Ace Ventura: When Nature Calls Эйс Вентура
1995 ф Бэтмен навсегда Batman Forever Эдвард Нигма / Загадочник
1996 ф Кабельщик The Cable Guy Кабельщик / Чип / Рики
1997 ф Лжец, лжец Liar Liar Флетчер Рид
1998 ф Саймон Бирч Simon Birch взрослый Джо Вентеуорф
1998 ф Шоу Трумана The Truman Show Трумэн Бёрбэнк
1999 ф Человек на Луне Man on the Moon Энди Кауфман / Тони Клифтон
2000 ф Гринч — похититель Рождества How the Grinch Stole Christmas Гринч
2000 ф Я, снова я и Ирэн Me, Myself and Irene офицер Чарли Бэйлигейтс / Хэнк
2001 ф Мажестик The Majestic Питер Эпплтон
2003 ф Брюс Всемогущий Bruce Almighty Брюс Нолан
2004 ф Лемони Сникет: 33 несчастья Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events Граф Олаф
2004 ф Вечное сияние чистого разума Eternal Sunshine of the Spotless Mind Джоел Бэриш
2005 ф Аферисты: Дик и Джейн развлекаются Fun with Dick and Jane Дик Харпер
2007 ф Роковое число 23 Number 23 Уолтер Спэрроу
2008 ф Всегда говори «да» Yes man Карл Аллен
2008 ф Хортон Horton Hears a Who! Хортон
2009 ф Я люблю тебя, Филлип Моррис I Love You Phillip Morris Стив Рассел
2009 ф Рождественская история A Christmas Carol Эбенезер Скрудж / призраки
2009 ф Под морем в 3D Under the Sea 3D рассказчик
2010 ф Президентское воссоединение Presidential Reunion Рональд Рейган
2011 ф Офис The Office парень из Пальцевых озёр
2011 ф Пингвины мистера Поппера Mr. Popper’s Penguins Том Поппер
2011 ф Пьяная история Drunk History Санта-Клаус
2012 ф Студия 30 30 Rock Дэйв Уильямс
2013 ф Невероятный Бёрт Уандерстоун Burt Wonderstone Стив Грэй
2013 ф Пипец 2 Kick-Ass 2 Полковник Америка
2013 ф Телеведущий 2: И снова здравствуйте Anchorman: The Legend Continues ведущий Скотт Райлс
2014 ф Тупой и ещё тупее 2 Dumb & Dumber 2 Ллойд Кристмас
2016 ф Настоящее преступление Dark Crimes Тадек
2016 ф Плохая партия The Bad Batch Питер
2017 ф Джим и Энди: Другой мир Jim & Andy: The Great Beyond Джим
2018-2020 ф Шучу Kidding Джефф Пиклс
2020 ф Соник в кино Sonic the Hedgehog Доктор Айво «Эггман» Роботник
2021 ф Космический джем: Новое поколение Space Jam: A New Legacy Маска
2022 ф Соник 2 в кино Sonic the Hedgehog 2 Доктор Айво «Эггман» Роботник

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]