Зека Пагодиньо

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Disambig gray.svg Википедире Пагодиньо хушаматлă çынсем пирки урăх статьясем пур.
Зека Пагодиньо
фото
Тĕп хыпар
Патшалăх Бразили ялавĕ
Профессисем XX -XXI ĕмĕрсенчи бразил юрăçи, композиторĕ
Жанрсем самба, пагоде
://www.zecapagodinho.com.br

Зека Пагодиньо (Шаблон:IPA-pt, 1959 çулхи нарăсăн 4-мĕшĕ, çуралнă чухнехи ят Jessé Gomes da Silva Filho) бразилй юрăçи, композиторĕ, самба тата пагоде жанрĕнче ĕçлет[1]

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Рио-де-Жанейро хулин Ирая тулашĕнче çуралнăскер, Зека Пагодиньо халăх самба çаврăнашĕнче ӳснĕ, самба шкулĕнче вĕреннĕ чухне хăй сăвăсене шăрçалама пуçланă.

XX ĕмĕрĕн 70-мĕш çулĕсенче Рио-де-Жанейрăра кашни юнкун ирткен Зека Блок Касике де Рамос карнавалне хутшăнма тытăннă.

Пĕррехинче, Бет Карвальо самба-юрăçа Зека юрлани питĕ килĕшнĕ, ăна вăл 1983 çулта Camarão Que Onda Dorme Leva композицие çырса хума сĕнет. Çак самантран, Zeca хăйĕн альбомĕсене кăларма пуçлать. Паянкуна унăн 15 диск, вĕсенчен виççĕшĕ DVD çинче. Унăн альбомĕсем çĕр-шывра чи хăвăрт сутăнаканнисен шутĕнче.

Халĕ вăл хăйĕн çемьипе — Mоника Сильва арăмĕпе, Эдуардо, Элис, Луис тата Мария Эдуарда ывăлĕсемпе Тижука районĕнче пурăнать.

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Especial MTV - Uma Prova de Amor Ao Vivo
  • Uma prova de amor (2008)
  • Raridades (2007)
  • Acústico MTV - Zeca Pagodinho 2 - Gafieira (2006)
  • À Vera (2005)
  • Acústico MTV - Zeca Pagodinho (2003)
  • Deixa a vida me levar (2002)
  • O quintal do Pagodinho (2002)
  • Água da minha sede (2000)
  • Zeca Pagodinho ao vivo - DVD (2000)
  • Zeca Pagodinho ao vivo (1999)
  • Zeca Pagodinho (1998)
  • Hoje é dia de festa (1997)
  • Deixa clarear (1996)
  • Samba pras moças (1995)
  • Alô, mundo! (1993)
  • Um dos poetas do samba (1992)
  • Pixote (1991)
  • Mania da gente (1990)
  • Boêmio feliz (1989)
  • Jeito moleque (1988)
  • Patota de Cosme (1987)
  • Zeca Pagodinho (1986)

Достижения[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 2003 - Troféu Imprensa de melhor cantor (Best singer)
  • 2004 - Troféu Imprensa de melhor cantor (Best singer)
  • 2005 - Troféu Imprensa de melhor cantor (Best singer)
  • 2009: VMB - Video Music Brasil 2009 (Best Samba)
  • 2009 - Prêmio da Música Brasileira (Best singer; Best Disco; Best song)

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]