Мишулин Спартак Васильевич

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Спартак Мишулин
Ӳкерчĕк
Çуралнă чухнехи ят: Спартак Васильевич Мишулин
Професси: XX, XXI ĕм совет, раççей актёрĕ
Хастар çулсем: 1960—2005
Театр:
Чыславсем:
Хисеп орденĕ — 1996 Туслăх орденĕ — 2002
РСФСР халăх артисчĕ— 1981 РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ — 1969 Шаблон:Польшăн тава тивĕçлĕ культура ĕçченĕ Раççей Федерацин патшалăх парни — 1998
Disambig gray.svg Мишулин хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.

Спарта́к Васи́льевич Мишу́лин (юпа, 22, 1926 — утă, 17, [[2005]) — совет тата раççей театрпа кино актёрĕ. РСФСР халăх артисчĕ (1981), Польшăн тава тивĕçлĕ культура ĕçченĕ (1975). И. Смоктуновский ячĕллĕ преми лауреачĕ. Люмьер пĕртăвансен ячĕллĕ преми лауреачĕ. РФ патшалăх преми лауреачĕ (1998).

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Спартак Мишулин Мускавра 1926 çулхи юпан 22-мĕшĕнче çуралнă; хăйĕн ашшĕне вăл пĕлмен, амăшĕ, Анна Васильевна Мишулина, промăçлăх халкомĕн çумĕ пулса тăрăшнă.

Пултарулăхĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1966 — 1980 — Кабачок «13 стульев» — пан Директор
  2. 1969 — Белое солнце пустыни — Саид
  3. 1969 — В тринадцатом часу ночи — Леший
  4. 1970 — В тридевятом царстве… — новый премьер
  5. 1970 — Денискины рассказы — ведущий на карнавале
  6. 1971 — Достояние республики — Тараканов
  7. 1971 — Алло, Варшава! — Кашкин, телережиссёр
  8. 1972 — Карнавал — киллер Аркадий
  9. 1972 — Только ты — Яшка «Буксир»
  10. 1974 — Автомобиль, скрипка и собака Клякса — музыкант без инструмента / таксист / прохожий
  11. 1974 — Ералаш, выпуск № 1 («Ну, почему мы так говорим???») — сосед мальчика
  12. 1974 — Кыш и Двапортфеля — Васин
  13. 1974 — Поцелуй Чаниты — префект полиции
  14. 1975 — Ау-у! — актёр (придворный)
  15. 1976 — Песни над облаками
  16. 1979 — Любовь под псевдонимом — Акоп Тигранович
  17. 1981 — Три дня праздникарежиссёр
  18. 1983 — Талисман — директор мебельного магазина
  19. 1984 — Перикола — дон Педро
  20. 1985 — Осторожно, Василёк!учитель физики
  21. 1986 — Хорошо сидим! — экспедитор
  22. 1987 — Человек с бульвара Капуцинов — вождь Краснокожих
  23. 1989 — Частный детектив, или Операция «Кооперация» — Георгий Михайлович Пузырёв, отец Дмитрия
  24. 1990 — Бабник — Григорий Александрович
  25. 1990 — Очарованный странник — цыган
  26. 1991 — Вербовщик — Григорий Степанович Логинов
  27. 1991 — Тень, или Может быть, всё обойдётся — министр финансов
  28. 1991 — Чёртов пьяница
  29. 1991 — Щен из созвездия Гончих Псов — директор магазина
  30. 1992 — Воздушные пиратышеф спецкоманды авиаагентства
  31. 1992 — Выстрел в гробу — Булкин, моргунист / полковник
  32. 1992 — На Дерибасовской хорошая погода, или На Брайтон-Бич опять идут дожди — евнух
  33. 1993 — Бравые парни — майор Казбек Памиров
  34. 1994 — Анекдотиада, или История Одессы в анекдотах
  35. 1995 - Клубничка - посетитель кафе
  36. 1994 — Бульварный роман — Палем
  37. 1994 — Мастер и Маргарита — Арчибальд Арчибальдович
  38. 1996 — Дела смешные — дела семейные
  39. 1997 — Старые песни о главном 2 — пан Директор
  40. 1997 — Бедная Саша — Корявый
  41. 1998 — Ералаш, выпуск № 126 («Сколько времени ?») — часовщик
  42. 2000 — Бременские музыканты — гениальный сыщик
  43. 2001 — Сыщики (серия «Знак Иуды») — Алим Алимов, главарь наркомафии
  44. 2001 — Сыщик с плохим характером
  45. 2002 — Если невеста ведьма — кассир
  46. 2002 — МедикиСемён Петрович
  47. 2003 — Козлёнок в молоке — Костожогов
  48. 2003 — Спасибодаритель
  49. 2005 — Не в деньгах счастье
  50. 2006 — Азирис Нуна — сторож (фильм вышел после смерти актёра)

Телеспектакльсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1969 — Швейк во Второй мировой войне — Балоун
  2. 1971 — Малыш и Карлсон, который живёт на крыше — Карлсон
  3. 1974 — Маленькие комедии большого дома — Вор
  4. 1978 — Таблетку под языкСкоромный
  5. 1980 — У времени в пленуглаварь
  6. 1980 — Альманах сатиры и юмора
  7. 1981 — Аз и Ферт — Мардашев
  8. 1982 — Ревизор — Хлопов

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]