Попова Елена Кимовна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску

Попова Елена Кимовна (1956 çулхи акан 17-мĕшĕ, Ленинград) - Раççей халăх артисчĕ.

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

1979 çулта Ленинградри театр, мусăк тата синематограф патшалăх институтĕнчен (А. И. Кацманпа Л. А. Додинăн курсĕ) вĕренсе тухнă. 1978 çултанпа — Санкт-Петербургри Пысăк драма Г. А. Товстоногов ячĕллĕ театрĕн актриси.

Театрти ĕçсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ттетăрăн тĕп спектаклĕсенче паллă сăнарсене ĕнерленĕ:

  • «Волки и овцы»,
  • «Амадеус»,
  • «Стеклянный зверинец»,
  • «Дворянское гнездо»,
  • «Коварство и любовь» и др.
  • "Ложь на длинных ногах"
  • "Федра"
  • "Борис Годунов"
  • "Дом, где разбиваются сердца"
  • "Отец"

ХалĕАПДТ репертуарĕнчи спектаклĕсенче тăрăшать:

  • «Дом, где разбиваются сердца» Б. Шоу (Леди Этеруорд),
  • «Двенадцатая ночь, или Как пожелаете» У. Шекспир (Мария),
  • «Блажь!» А. Н. Островский, П. М. Невежин (Гурьевна),
  • «Ангелова кукла» Э. С. Кочергин (Персонаж),
  • «Дядюшкин сон» Ф. М. Достоевский (Карпухина Софья Петровна, полковник арамĕ),
  • «Дон Карлос, инфант испанский» Ф. Шиллер (Эболи елик).

Урăх сцениăсем çинче:

  • "В ритме танца" (классик мусăкĕн концерчĕ), музыковед;
  • "Волшебное воскресенье. "Ехали медведи?" (литература-мусăк каçĕ), музыковед;

фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 2006 — «Час пик» — Надежда Ивановна
  • 2006 — «Старые дела» — Ольга
  • 2006 — «Расписание судеб» — Нонна Смирнова
  • 2006 — «Никаких других желаний» — Вăл (тĕп роль)
  • 2006 — «Кружение в пределах кольцевой» — Ирина
  • 2006 — «Вызов-2»
  • 2004 — «Тайны следствия-4» — Храмова
  • 2003 — «Всегда говори «всегда»» — эпизодри роль
  • 2002 — «Мишель»
  • 2002 — «Крот-2»
  • 2001 — «Крот» — Нина Пантелеева
  • 2000 — «Дом Надежды»
  • 1994 — «Без обратного адреса» — «бальзак» çул уçемĕнчи хĕрарăм (тĕп роль)
  • 1994 — «Глухарь» — тĕп роль
  • 1991 — «Самостоятельная жизнь» — Валеркăн амăшĕ
  • 1991 — «Не будите спящую собаку» — Ада
  • 1990 — «Мышеловка» — Молли Рэлстон (тĕп роль)
  • 1989 — «Замри — умри — воскресни» — амăшĕ
  • 1988 — «Узник замка Иф» — эпизодри роль
  • 1988 — «Радости земные»
  • 1988 — «Криминальный талант»
  • 1987 — «Необыкновенные приключения Карика и Вали» — Лена
  • 1986 — «Сошедшие с небес» — Нюся
  • 1986 — «Очная ставка»
  • 1986 — «Земля моего детства»
  • 1985 — «Продавец птиц» — Христина (тĕп роль)
  • 1985 — «Встретимся в метро»
  • 1985 — «Батальоны просят огня» — медсестра Шура
  • 1980 — «Куст сирени»
  • 1976 — «Ключ без права передачи» — эпизодри роль
  • 1971 — «День за днем»

Сасăлани[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Парнесемпе чыславсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]