Пырьева Лионелла Ивановна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Скирда хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Лионелла Пырьева
Çуралнă чухнехи ят: Лионелла Ивановна Скирда
Çуралнă вăхăт: Одесса
Професси: XX ĕмĕрти совет, раççей актриси
Карьера: 1961 - 1987

Лионе́лла Ива́новна Стриже́нова (пĕрремĕш хут качча кайсан - Пырьева, çуралнă чухнехи хушамачĕ Скирда; пуш, 15, 1938, Одесса çур.) — совет актриси. РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ (1991).

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Лионелла Ивановна Скирда 1938 çулхи пушăн 15-мĕшĕнче Одессăра çуралнă. А. В. Луначарский ячĕллĕ театр ӳнерĕн патшалăх институтĕнче (1961) пĕлӳ илнĕ.

Пайăр пурнăç[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ача çук.

Чыславсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ (1991)[1].

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1961 — Вольный ветер — Стелла
  2. 1963 — Выстрел в тумане — Марина Миронова
  3. 1965 — Свет далёкой звезды — Ольга Алексеевна Миронова
  4. 1966 — Человек без паспорта — Ольга Петровна Гончарова
  5. 1968 — Хозяин тайги — повариха Нюрка
  6. 1969 — Братья Карамазовы — Грушенька
  7. 1969 — Опасные гастроли — Софи
  8. 1975 — Последняя жертва — Круглая
  9. 1984 — Господин Великий Новгород — Любовь
  10. 1986 — Мой любимый клоун — Мальва Николаевна
  11. 1987 — Оглашению не подлежит — Валерия Павловна

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]