Суховей Светлана Ивановна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Светлана Суховей
Çуралнă чухнехи ят: Суховей Светлана Ивановна
Çуралнă вăхăт: 1952, юпа, 28
Çуралнă вырăн: Мозырь, Гомель облаçĕ, БССР
Професси: театр актриси
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svg 22x20px
Хастар çулсем: 1974 - 1992
Театр: "Беларусьфильм" студи, Кинотеатр театр-студийĕ.
Чыславсем: Беларуç ССР тава тивĕçлĕ артисчĕ

Светлана Ивановна Суховей (28.10.1952, Мозырь, БССР) — кинопа театр совет, беларус актриси. Беларуç ССР тава тивĕçлĕ артисчĕ, Беларуç киноактёрсен гильдин председателĕ (1989)[1].

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Светлана Суховей 1952 çулхи юпан 28-мĕшĕнче Мозырь (Беларуç) хулинче çуралнă.

1973 çулта Пĕтĕм Союзри патшалăхăн кинематографи институтĕнче (И.Таланкинăн ăста лаççи) пĕлӳ илнĕ.

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1967, Бабье царство, Дуняша Носкова
  • 1969, Директор, сестра Зворыкина
  • 1969, Сыновья уходят в бой, Лина
  • 1971, Пой песню, поэт..., девочка с коровой
  • 1971, Чёрные сухари | Schwarzer Zwieback (СССР, ГДР), Валя
  • 1972, Командир счастливой "Щуки", Оксана
  • 1974, Сюрпризы после смены
  • 1974, Весёлый калейдоскоп, Оля-маляр
  • 1974, Выбор цели
  • 1974, Такие высокие горы, Таня
  • 1974, Фронт без флангов, Наташа
  • 1975, Надёжный человек, Аня Кузьменко
  • 1975, Порт, Тоня Марченко
  • 1976, Память земли, Люба Фрянскова
  • 1976, Приключения Травки, мама Травки
  • 1977, Гонки без финиша, Нина Щапова
  • 1977, Фронт за линией фронта, Наташа-радистка
  • 1978, Встреча в конце зимы, жена Олега (нет в титрах)
  • 1978, Я хочу вас видеть | Ich will euch sehen (ГДР), Шура
  • 1979, Примите телеграмму в долг, продавец универмага
  • 1980, Мужество, Соня Тарнавская, комсомолка-строитель, жена Гриши
  • 1981, Против течения, Соня
  • 1981, С кошки всё и началось..., мама Славика учительница
  • 1982, Аукцион, Настя, дочь Ермакова
  • 1983, Глядите на траву, Лида Скипка
  • 1984, Третий в пятом ряду, Клава, мать Елизаветы
  • 1991, Кешка и спецназ (короткометражный), мама Вики, соседка Кешки
  • 1993, Не хочу жениться!, Ольга
  • 1994, Роман "alla russа" (Беларусь), медсестра
  • 1996, Любить по-русски-2, следователь
  • 1999, Любить по-русски-3. Губернатор, Светлана Михайловна, прокурор
  • 1999, Поклонник, мама Толика
  • 2004, Фабрика грез, заведующая клубом
  • 2005, За двумя зайцами | Серия № 8
  • 2005, Воскресенье в женской бане, Наташа
  • 2007, Пантера, мать Анжелы
  • 2007, Тормозной путь (Украина), Мария Перепелкина, жена Алексея
  • 2009, Борзые щенки | 1-я серия
  • 2009, Суд, Татьяна Павловна
  • 2011, Черный список | Фильм №5
  • 2011, Каменская-6, Эвелина Степановна, администратор гостиницы, жена Якова Петровича
  • 2014, Невероятное перемещение (Беларусь)
  • 2014, Позови, и я приду, Инна Витальевна, директор детдома
  • 2014, Разорванные нити, Людмила Антоновна, заведущая детским садом (нет в титрах)
  • 2014, Людмила Антоновна, заведущая детским садом (нет в титрах)
  • 2017, Верю, люблю, надеюсь (Беларусь), Антонина, мать Володи
  • 2018, Нянька-Ванька | 1-я серия
  • 2018, Я тебя слышу | 2-я серия
  • 2018, Хорошие дороги | 3-я серия
  • 2018, Ой, ма-моч-ки!- 2 (Беларусь), Светлана Ивановна

Озвучивание[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1998, Терем-теремок (анимационный)
  • 1989, Как лиса волка судила (анимационный)
  • 1997, Миловица (анимационный), Миловица

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]