Dschinghis Khan

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Dschinghis Khan
Dschinghis Khan Хемницре концертра. 2009.
Dschinghis Khan Хемницре концертра. 2009.

Жанр(сем) диско
Хастар çулсем 19792015, 2016 — х.в.
Патшалăх Германи

Dschinghis Khan (выр. Чингисха́н) — 1979 çулта Еврокурав юрă конкурсĕнче тупăшма ятарласа йĕркеленĕ нимĕç мусăк коллективĕ. Еврокуравра 4-мĕш вырăна йышăннă хыççăн Германире çеç мар, Тухăç Европăра та, çав шутра Совет Союзĕнче, çаплах Австралире тата Японире палла тухнă.

2015 çултанпа группа Dschinghis Khan Revue, 2016-па — Dschinghis Khan World ятпа сцена çине тухать.

Хальхи йышĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Хенриетт Полин Штробель (1953 çулта çур., нимĕç хĕрĕ)
  • Эдина Поп (1941 ç. çур., венгр хĕрĕ)
  • Клаус Купрейт

Малтанхи йышĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Вольфганг Хайхель (1950; нимĕç мусăкçи). 2014 çулта уйрăлса кайнă.
  • Стив Бендер (1942 — 07.05.2006; вокалист)
  • Луис Хендрик Потгитер (1951—1996, ташăç, Кăнтăр Африкăран)
  • Лесли Мандоки (1953; вокалист, Венгри)

Истори[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1979 — Dschinghis Khan
  • 1980 — Rom
  • 1981 — Wir Sitzen Alle Im Selben Boot
  • 1982 — Helden, Schurken Und Der Dudelmoser
  • 1983 — Corrida
  • 1993 — Huh Hah Dschinghis Khan
  • 1998 — Die Großen Erfolge [CD 3]
  • 1999 — The History Of Dschinghis Khan
  • 1999 — Forever Gold
  • 2004 — The Jubilee Album
  • 2007 — 7 Leben

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]