Абрикосов Григорий Андреевич

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Григорий Абрикосов
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Григорий Андреевич Абрикосов
Çуралнă вăхăт: 1932 çурла, 30
Çуралнă вырăн: Мускав
Вилнĕ вăхăт: 1993 пуш, 13
Вилнĕ вырăн: Мускав, РФ
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svg СССРFlag of Russia.svg РФ
Професси: XX ĕмĕрти совет, раççей актёрĕ

Григо́рий Андре́евич Абрико́сов (1932—1993) — совет театрпа кино актёрĕ, РСФСР халăх артисчĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Пултарулăх[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Театрти рольсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1956 — «Много шума из ничего»
  2. 1956 — Сердце бьётся вновь… — молодой врач Дин-Мамедов
  3. 1956 — Человек родился — шофер Страшнов
  4. 1956 — На подмостках сцены — гусар князь Казачинский
  5. 1957 — Борец и клоун — мистер Фиш
  6. 1960 — «Сердца должны гореть» — Юрьев
  7. 1967 — «Курьер Кремля»
  8. 1967 — Свадьба в Малиновке — атаман Грициан Таврический
  9. 1968 — «Судьба играет человеком» — Кактус
  10. 1971 — «Тысяча душ» — исправник
  11. 1973 — Таланты и поклонники — трагик Громилов
  12. 1973 — Иркутская история — Сердюк Степан Егорович
  13. 1973 — «Великие голодранцы» — Комаров
  14. 1977 — «Конармия» — Никита Балмашов
  15. 1977 — Любовь Яровая — Кутов
  16. 1978 — Маршал революции — Каменев
  17. 1978Вечер старинных русских водевилей[1]Лев Гурыч Синичкин [çăл куç?].
  18. 1978 — Особых примет нет — провокатор Азеф
  19. 1980 — Великая магия — Артуро Реккиа
  20. 1980 — Дом у кольцевой дороги — Федотов
  21. 1980 — Копилка
  22. 1980 — Месяц длинных дней — Сергей Михайлович
  23. 1981 — Леший
  24. 1981 — Линия жизни
  25. 1982 — Надежда и опора — Кинола
  26. 1982 — Ричард III — лорд Хестингс
  27. 1982 — Тропинины
  28. 1983 — «Сирано де Бержерак» — капитан Карбон, командир отряда гвардейцев-гасконцев
  29. 1984 — Особое подразделение — Буренин
  30. 1984 — Тепло студенческой земли — Глыбчак
  31. 1985 — «Будьте здоровы!» — профессор Мишель Гарон
  32. 1986 — Певучая Россия — Анатолий Дуров
  33. 1986 — Проделки в старинном духе

Чыславсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ Фильмы-спектакли: Аннотир. кат. / Сост.: А.Ю. Соколова. - М.: Гостелерадиофонд, 2002. - 288 с.: ил.

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]