Контент патне куҫ

Белявский Александр Борисович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Александр Белявский
Çуралнă чухнехи ят: Александр Борисович Белявский
Çуралнă вăхăт: 1932, çу, 6
Çуралнă вырăн: Мускав, ССРП
Вилнĕ вăхăт: 2012 авăн, 8
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ
Карьера: 1957—2007

Александр Борисович Белявский (6.5.1932, Мускав — 8.9.2012, Мускав) — совет кино актёрĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1957 — Рассказы о Ленине — электротехник Николай
  2. 1960 — Совершенно серьёзно — журналист «Фрэнк» (новелла «Иностранцы»)
  3. 1960 — Спасите наши души! — Юрий Цымбалюк, курсант мореходного училища
  4. 1961 — Ночь без милосердия — лейтенант ВВС США Генри Дэвис
  5. 1963 — Это случилось в милиции — Ганин, лейтенант милиции
  6. 1963 — Иоланта — Роберт
  7. 1964 — Прерванный полёт (Польша) — Владимир Миронов, лётчик
  8. 1965 — Иду на грозу — Сергей Крылов, молодой учёный
  9. 1966 — Июльский дождь — Владимир
  10. 1966 — Их знали только в лицо — Сергей Кулагин-Виноградов, советский разведчик-диверсант
  11. 1966 — Четыре танкиста и собака (Польша) — капитан Иван Павлов
  12. 1966 — Нет и да — Стронский
  13. 1969 — Кабачок «13 стульев» — ведущий (первые выпуски)
  14. 1967 — Таинственный монах — Алексей Николаевич Стронский, поручик
  15. 1968 — 24-25 не возвращается — Имант Герберт
  16. 1969 — Главный свидетель — Матвей Саввич Новожилов
  17. 1969 — День прозрения[pl] (Польша) — Саша, партизан
  18. 1970 — Цена быстрых секунд — Олег Воробьёв, тренер
  19. 1971 — Большой янтарь — Леон Бубик, администратор ансамбля «Янтарь»
  20. 1971 — Факир на час — Сергей Александрович, корреспондент
  21. 1973 — Жили три холостяка — комментатор (текст от автора)
  22. 1973 — Таланты и поклонники — Григорий Антонович Бакин
  23. 1973 — Крах инженера Гарина — Василий Витальевич Шельга
  24. 1974 — Дорогой мальчик — Кондрашин, дипломат
  25. 1974 — Свет в конце тоннеля — «Ржавый»
  26. 1975 — Под крышами Монмартра — Ренар, секретарь министра изящных искусств
  27. 1975 — Ирония судьбы, или С лёгким паром! — Александр, друг Жени Лукашина
  28. 1975 — Когда дрожит земля — Прокофьев
  29. 1976 — 100 грамм для храбрости — Василий Феликсович Мещеряков, начальник лаборатории
  30. 1976 — Фитиль № 170 (сюжет «Ради галочки»)
  31. 1976 — Сохранить город[pl] (СССР, Польша) — капитан Семёнов
  32. 1977 — Рождённая революцией — Павел Николаевич Борецкий
  33. 1977 — Фитиль № 184 (сюжет «Мания величия»)
  34. 1978 — И снова Анискин — Евгений Молочков («Филин», он же Иван Чулымский), вор
  35. 1978 — Отец Сергий — господин на пароме
  36. 1978 — Ралли — посредник (роль озвучивал Валентин Смирнитский)
  37. 1979 — Антарктическая повесть — Бармин
  38. 1979 — Место встречи изменить нельзя — Евгений Петрович Фокс
  39. 1979 — Фитиль № 203 (сюжет «Тонкая химия»)
  40. 1980 — О бедном гусаре замолвите слово — губернатор
  41. 1980 — Юность Петра — Лев Кириллович Нарышкин
  42. 1980 — Карл Маркс. Молодые годы — полицейский
  43. 1980 — В начале славных дел — Лев Кириллович Нарышкин
  44. 1981 — На Гранатовых островах — Майкл — «Седьмой»
  45. 1981 — Фитиль № 225 (сюжет «Валютные операции»)
  46. 1983 — Тревожное воскресенье — Истомин, майор, заместитель командира пожарной части Приморска
  47. 1983 — Тревожный вылет — Курлихин, радист рыбосовхоза
  48. 1984 — Зудов, Вы уволены! — Мерцаев-Валуа
  49. 1985 — На другом берегу свобода / Na druhom brehu sloboda (Болгария, Чехословакия)
  50. 1986 — Голова Горгоны — Гаврила Максимович Зуйко, белогвардейский диверсант
  51. 1986 — Повод — Степан Яковлевич Мытарин, председатель колхоза
  52. Шаблон:Год в кино — Секунда на подвиг (СССР, КНДР) — Чистяков
  53. 1987 — Возвращение
  54. 1987 — Поражение — Богдановский, чиновник
  55. 1988 — Следствие ведут ЗнаТоКи. Без ножа и кастета — Максим Семёнович Мусницкий
  56. 1988 — Происшествие в Утиноозёрске — Павел Андреевич, директор химкомбината
  57. 1988 — Штормовое предупреждение — Вадим Вадимович Сыроватский, заместитель министра
  58. 1989 — Вход в лабиринт — бургомистр Наузен
  59. 1989 — Право на прошлое / Právo na minulost (СССР, Чехословакия) — Никифоров
  60. 1989 — Частный детектив, или Операция «Кооперация» — Казимир Афанасьевич Кронин, майор милиции
  61. 1991 — Небеса обетованные — Олег Павлович Миров, председатель райисполкома
  62. 1991 — Очаровательные пришельцы — стукач
  63. 1991 — Под маской Беркута — Пол, комиссар полиции (роль озвучивал другой актер)
  64. 1992 — Исполнитель приговора — полковник Сергей Суржин
  65. 1992 — Трактористы 2 — Назар Дума
  66. 1992 — Три августовских днягенерал-полковник КГБ
  67. 1993 — Вопреки всему — Анатолий Борисович
  68. 1993 — Аляска Кид — Чарли Бешеный (12 серия)
  69. 1993 — Наш пострел везде поспел / The Nick of Time — Сергей "Сева"
  70. 1993 — Серые волки — Л. И. Брежнев
  71. 1993 — Лучше быть богатой и красивой[pl] (Польша) — генерал Эдмунд Эдмонтович
  72. 1994 — По следу телеграфа / La Piste du télégraphe — отец Джона
  73. 1996 — Маркиз де Сад — судья де Бори
  74. 1998 — Дар Божий
  75. 1999 — Досье детектива Дубровского — Максим Павлович Векшин, директор ФСБ
  76. 2000 — ДМБ — контр-адмирал
  77. 2000 — Маросейка, 12 (серия «Операция „Зелёный лёд“») — Бурмистров
  78. 2000 — Новый год в ноябре — от автора
  79. 2000 — Тайны дворцовых переворотов — Василий Долгоруков
  80. 2001 — Антикиллер — «Король»
  81. 2001 — Конференция маньяков — Пёстриков
  82. 2001 — Московские окна — инструктор горкома КПСС
  83. 2001 — На углу, у Патриарших 2 — Вадим Константинович Северный
  84. 2001 — Нина — генерал
  85. 2001 — Сезон охоты 2 — Аристарх Евгеньевич Мамонт
  86. 2001 — Парижский антиквар — Ковальский
  87. 2001 — Ералаш (выпуск № 144 — «Счастливо оставаться!») — Павел Андреевич, директор школы
  88. 2001 — Сыщики — Спасов (серия «Оливковое дерево»)
  89. 2001 — Канун весны[pl] / Przedwiośnie (Польша) — Яструн
  90. 2002 — Бригада — Виктор Петрович Зорин
  91. 2002 — Завтра будет завтра — Ревуцкий
  92. 2002 — Сын неудачника — дядя Миша
  93. 2002 — Тайный знак. Часть первая — Отец Артемий, священник
  94. 2002 — Цена страха / The Sum of All Fears (США) — адмирал Иванов
  95. 2003 — Тайны дворцовых переворотов — Василий Долгоруков
  96. 2003 — Запомните, меня зовут Рогозин! — «Папа»
  97. 2003 — Козлёнок в молоке — Журавленко
  98. 2003 — Лучший город Земли — Беляев
  99. 2003 — Оперативный псевдоним (6-я и 11-я серии) — Леонид Васильевич Евсеев
  100. 2003 — Тайный знак. Часть вторая: «Возвращение хозяина» — отец Артемий, священник
  101. 2003 — Участок — Лазарев
  102. 2003 — Чёрная метка — член Политбюро ЦК КПСС
  103. 2004 — В двух километрах от Нового года — Зуев(роль озвучивал другой актер)
  104. 2004 — Московская жара — дед Владислава
  105. 2007 — Ирония судьбы. Продолжение — дядя Саша
  106. 2008 — Поцелуй не для прессы — губернатор

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]