Борисов Лев Иванович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Борисов хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Лев Борисов
Çуралнă чухнехи ят: Лев Иванович Борисов
Çуралнă вырăн: Плёс, Иваново промăçлăх облаçĕ, РСФСР, ССРП
Професси: XX, XXI ĕмĕрсенчи совет, раççей актёрĕ
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svg ССРП
Flag of Russia.svg РФ
Хастар çулсем: 1954—2011
Чыславсем:
Раççей Федерацин халăх артисчĕ
Раççей Федерацин тава тивĕçлĕ артисчĕ

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

1933 çулхи аштавăн 8-мĕшĕнче Иваново облаçĕнчи Плёс хулара çуралнă. Олег Борисов актёрăн шăллĕ. 1956 çулта Борис Щукин ячĕллĕ театр вĕрентĕшĕнче вĕренсе тухнă.

1960 çулчен Театр-студире ĕçленĕ, 1960 — 1974 çулсенче — Спартаковская драма театрĕн труппинче. 1974 — 1981 çулсенче — Мускав облаçĕн А. Н. Островский ячĕллĕ драма театрĕн актёрĕ, 1981 — 1987 çулсенче Мускаври К. С. Станиславский ячĕллĕ драма театрĕнче тăрăшнă.

1987 çултанпа — Мускаври М. Н. Ермолова ячĕллĕ драма театрĕнче. Юлашки çулсенче «Чужая жена и муж под кроватью» антрепризăра — Надежда Борисова хĕрĕпе, Алексей Кравченкăпа тата Григорий Сиятвиндăпа вылянă.

Пултарулăхĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Театр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

М. Н. Ермолова яч. театр
  • 1987 — «По соседству мы живём» — дед Василий
  • 1988 — «Дом, где разбиваются сердца» — Рендол
  • 1989 — «Приглашение на казнь» — директор тюрьмы
  • 1991 — «Бесноватая» — чиновник
  • 1992 — «Сверчок на печи» — Калеб
  • 1994 — «Село Степанчиково» — Фома Опискин
  • 1996 — «Мария Стюарт» — сэр Паулет
  • 1999 — «Прибайкальская кадриль» — Саня Арефьев
  • 2000 — «Царь Максимилиан» — могильщик, посол
  • 2001 — «Суббота, воскресенье, понедельник» — Антонио[1]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1954 — Аттестат зрелости — Коробов
  • 1956 — Разные судьбы — студент на собрании
  • 1956 — Партизанская искра — Шура Кучер
  • 1957 — Высота — Борис Берестов
  • 1958 — Улица молодости — столяр Константин Иванович Лубяной
  • 1958 — Военная тайна — эпизод
  • 1959 — Баллада о солдате — солдат на переправе попросил мыла у старшины
  • 1959 — Верные сердца — Серёжа Моргунов
  • 1959 — Судьба человека — взводный
  • 1960 — Время летних отпусков — Габбидулин
  • 1960 — Ровесник века — шофёр
  • 1960 — Ребята с Канонерского — Михаил (роль озвучил Иннокентий Смоктуновский)
  • 1969 — Варькина земля (ТВ) — Оселедец
  • 1976 — 12 стульев — монтёр Мечников
  • 1977 — Приезжая — Яков Силин
  • 1977 — Хочу быть министром
  • 1978 — Вас ожидает гражданка Никанорова — «общественная сила»
  • 1978 — И снова Анискин — держатель притона Василий Степанович Неганов
  • 1979 — Возвращение чувств — Хамза
  • 1979 — Красный велосипед — кулак Карчук
  • 1980 — Особо важное задание — Нечкин
  • 1980 — Белый ворон — дядя Коля
  • 1980 — Если бы я был начальником — Сергеев
  • 1981 — В последнюю очередь — вор-спекулянт Михаил Семёныч
  • 1981 — Факты минувшего дня — Скороходов
  • 1981 — Цыганское счастье — тракторист Егор
  • 1982 — День рождения — Фёдор, водитель Зверева
  • 1982 — Похождения графа Невзорова — Семён Иванович Невзоров
  • 1982 — Детский мир — Иван Иванович, замдиректора универмага «Детский мир»
  • 1982 — Открытое сердце — гость Славика
  • 1983 — Демидовы — Крот
  • 1984 — Каждый десятый — Алёха Чикин
  • 1983 — Хозяйка детского дома — Иван Филиппович
  • 1984 — Рябиновые ночи — Степан Андреевич Базанов
  • 1985 — Вишнёвый омут — Карпушка
  • 1986 — Затянувшийся экзамен — «Фунтик»
  • 1986 — Золотая баба — приказчик Тихон, отец Анютки
  • 1986 — Обвиняется свадьба — отец жениха
  • 1987 — Везучий человек — Курочкин
  • 1987 — Визит к Минотавру — Обольников
  • 1987 — Мой боевой расчёт — директор школы, Иван Петрович
  • 1987 — Садовник — Коля Стеклов
  • 1988 — За всё заплачено — Малыгин
  • 1988 — Вы чьё, старичьё? — Багорыч
  • 1988 — Брызги шампанского — Егорыч
  • 1988 — Вам что, наша власть не нравится? — Степан
  • 1989 — Бродячий автобус — артист Николай Тюльпанов
  • 1989 — Закон — Сергей Иванович Тимофеев
  • 1989 — Похищение чародея — дед Геннадий
  • 1989 — Смиренное кладбище — Кутя
  • 1989 — Торможение в небесах — Николай Иванович Езепов
  • 1989 — Вход в лабиринт — Чебаков-старший
  • 1990 — Аферисты — Федюшкин
  • 1990 — Гамбринус — рыбак
  • 1990 — Карьер — Семён
  • 1990 — Русская рулетка — дядя Паша
  • 1990 — Система «Ниппель» — «Ворошиловский стрелок»
  • 1990 — Танк «Клим Ворошилов-2» — молоковоз
  • 1990 — Облако-рай — Филипп Макарыч
  • 1991 — Арифметика убийства — Платон Брызгалин
  • 1991 — Свеча
  • 1992 — Алиса и Букинист — Аким Георгиевич
  • 1992 — Вынос тела
  • 1992 — Мёртвые без погребения
  • 1994 — Белый праздник — столяр
  • 1994 — Сверчок
  • 1995 — Ширли-мырли — мафиозо
  • 1996 — Барханов и его телохранитель — Чулков
  • 1997 — Змеиный источник
  • 1998 — Самозванцы
  • 2000 — Артист и мастер изображения — нищий
  • 2000 — Бандитский Петербург. Фильм 1. Барон — Виктор Павлович Говоров («Антибиотик»)
  • 2000 — Бандитский Петербург. Фильм 2. Адвокат — Виктор Павлович Говоров («Антибиотик»)
  • 2001 — Конференция маньяков — Душевный
  • 2001 — Бандитский Петербург. Фильм 3. Крах Антибиотика — Виктор Павлович Говоров («Антибиотик»)
  • 2003 — Бандитский Петербург. Фильм 4. Арестант — Виктор Павлович Говоров («Антибиотик»)
  • 2003 — Бандитский Петербург. Фильм 6. Журналист — Виктор Павлович Говоров («Антибиотик»)
  • 2004 — Весьегонская волчица — дед Матвей
  • 2004 — Легенда о Тампуке — Паук
  • 2004 — Сосед
  • 2004 — Штрафбат — дед Зои
  • 2004 — Па — дед Оксаны
  • 2005 — Атаман — Прохор
  • 2005 — Коля — перекати поле — Филипп Макарыч
  • 2005 — Голова классика — Паисий
  • 2007 — Секунда до… — Валентин Михайлович
  • 2008 — Савва Мамонтов — адвокат Фёдор Плевако
  • 2008 — Батюшка — отец Афанасий
  • 2010 — Учитель в законе. Продолжение — отец Тихон
  • 2011 — Дорогой мой человек — Мефодий Степанов
  • 2011 — Операция «Горгона» — изготовитель ключей
  • 2012 — Синдром дракона — Виктор Зарубин

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ Лев Иванович Борисов на сайте театра им. Ермоловой

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]