Ваенга Елена Владимировна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Ку терминăн урăх пĕлтерĕшсем пур, пăхăр Ваенга.
Disambig gray.svg Хрулёв хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Елена Ваенга
Патшалăх Flag of Russia.svg РФ
Профессисем XX, XXI ĕмĕрти Раççей юрăçи, композиторĕ актриси
Инструментсем фортепиано, гитара
Жанрсем хула романсĕ, автор юрри, постшансон, вырăс шансонĕ, эстрада
http://www.vaenga.ru

Еле́на Ва́енга (паспортра — Еле́на Влади́мировна Хрулёва; 1977, кăрлач, 27, Североморск, Мурманск облаçĕ) — раççей эстрада юрăçи, юрăсен авторĕ, композитор, актриса.


Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Елена Ваенга амашĕ - химик, ашшĕ — инженер, Вьюжный паçулкинче «Нерпа» савутра ĕçленĕ.

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 2003 — Портрет
  • 2003 — Флейта 1
  • 2005 — Флейта 2
  • 2005 — Белая птица
  • 2006 — Шопен
  • 2007 — Абсент
  • 2007 — Дюны
  • 2008 — Клавиши
  • 2012 — Лена
  • 2015 — New

Видеоклипсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1999 — «Птичка» (под псевдонимом «Соломея»)
  • 2000 — «Длинные коридоры» (под псевдонимом «Нина»)
  • 2003 — «Мы попали с тобой под дождь»
  • 2007 — «Дюны»
  • 2008 — «Белая птица»

DVD[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 2007 — Концерт в день рождения
  • 2008 — Ледяное сердце
  • 2009 — Желаю солнца
  • 2009 — Ледяное сердце 2
  • 2011 — Белая птица

Вуламалли[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Ваенга Е. Елена Ваенга : [стихи]. — М.: Квадро-диск : РМГ Пресс, 2011. — (Музыкальная коллекция МК; Аллея шансона). — 60000 экз. — ISBN 978-5-4321-0007-8
  • 2011 г. «Вып. 2. Ваенга» с. 150, ISBN 5-903748-46-5, ISBN 978-5-903748-46-4[1]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]