Вележева Лидия Леонидовна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Вележева хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Лидия Вележева
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Лидия Леонидовна Вележева
Çуралнă вăхăт: 1966, юпа, 2
Çуралнă вырăн: Киев, Украина ССР, СССР
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg РФ
Професси: XX, XXI ĕмĕрсенчи театрпа кино, телекурав совет, раççей актриси,
пĕрлĕх ĕçченĕ,
политика ĕçченĕ
Карьера: 1981х. в.

Ли́дия Леони́довна Ве́лежева (юпа, 2, 1966, Киев, Украина ССР, СССР) — совет тата раççей театрпа кино актриси, телеертӳçи, пĕрлĕх тата политика ĕçченĕ. Раççей Федерацин тава тивĕçлĕ артисчĕ (2010)[1]. Çурçĕр Осети - Алани Республикин тава тивĕçлĕ артисчĕ[2]. «Пĕрлĕ Раççей» политика партин генканашĕн пайташĕ (çу, 26 - 2012-па)[3][4]. Член Раççей Федерацин Пĕрлĕх палатин 5-ĕ созыва (с 18 февраля 2014 года)[5].

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Лидия Вележева 1966 çулта юпан 2-мĕшĕнче Киевре (Украина ССР) çуралнă, йĕкĕрешĕ - Ирина[6].

Пайăр пурнăç[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Пултарулăхĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Театр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1981ОжиданиеВарька-«Скорпена»
  2. 1983Вечера на хуторе близ Диканькиэпизод
  3. 1987Государственная граница. Фильм 6-й: За порогом победыКристина
  4. 1987Девушки из «Согдианы»эпизод
  5. 1989Под небом голубымэпизод
  6. 1990Очарованный странникГруша, цыганка, возлюбленная Ивана
  7. 1991Veniks. Половые щёткиСяо-Мяо
  8. 1991Московская любовьКатя
  9. 1991Умирать не страшноВарвара (взрослая), дочь Ксении
  10. 1991ЯрОлимпиада (Липа), дочь лесника
  11. 1991Волкодавадминистратор в сочинской гостинице
  12. 1992Риск без контрактаподруга Карима
  13. 1994Будулай, которого не ждутНастя, младшая сестра жены Будулая
  14. 1996КлубничкаКатя
  15. 1998КлассикЛиля, Певица в ресторане, пассия Андрея Савицкого
  16. 1999—2000Простые истиныТатьяна Анатольевна Тихомирова, мать Егора, председатель родительского комитета
  17. 2001Идеальная пара (серия № 4 «Таможня даёт добро») — сотрудник таможни
  18. 2001—Шаблон:Год в киноБездельникиИрина, бывшая жена Юриса
  19. 2001ВоровкаГалина Костелаки
  20. 2002Следствие ведут ЗнаТоКи. Дело № 23 «Третейский судья»Китаева, эксперт-криминалист МУРа
  21. 2002Следствие ведут ЗнаТоКи. Дело № 24 «Пуд золота»Китаева, эксперт-криминалист МУРа
  22. 2002Воровка-2. Счастье напрокатГалина Костелаки
  23. 2003ИдиотНастасья Филипповна
  24. 2003 — Снежная любовь, или Сон в зимнюю ночь (Украина) — Ксения Задорожная, журналист, мать Ляли
  25. 2004Узкий мостЛиля, искусствовед, жена актёра Анатолия Гладырева
  26. 2005Убойная сила 6 (фильм № 3 «Овертайм») — Мария Андреевна Родионова, президент хоккейного клуба
  27. 2005Ералаш — (выпуск № 185 «Подарок феи») — учительница
  28. 2006Русские деньгиГлафира Алексеевна, родственница помещицы Меропии Мурзавецкой
  29. 2007ОтецКира
  30. 2007ГрехВера Сергеевна Синцова, мать погибшего Сергея Синцова
  31. 2008Учитель музыкиАлиса, владелица крупной охранной фирмы
  32. 2009Любовь-морковь 2Елизавета Фёдоровна Левицкая
  33. 2010Старшая женаОксана
  34. 2011Пончик ЛюсяМария Казимировна Власова
  35. 2011Откровения (серия № 2 «Подвал») — директор школы-интерната
  36. 2012Август восьмогоАза, женщина в разрушенном доме
  37. 2014Аромат шиповникаЛюдмила Васильевна Новикова
  38. 2015ЛунаЕкатерина Сергеевна Панина, районный прокурор, мать Насти, жена Николая
  39. 2016Тонкий лёдВалерия Петровна, детский психолог
  40. 2018БерёзкаНадежда Петровна Светлова, СССР халăх артисчĕ, художественный руководитель и главный балетмейстер Государственного академического хореографического ансамбля «Берёзка» (прототип — Н. С. Надеждина)[12]
  41. 2018Вечная жизнь Александра ХристофороваИрина, бывшая жена Александра Христофорова

Чысланисем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • «Çурçĕр Осети — Алани» Республикин тава тивĕçлĕ артисчĕ[2].
  • 2010 — Раççей Федерацин тава тивĕçлĕ артисчĕ[1].
  • 2017Туслăх орденĕ[13].

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ 1 тата 2 Указ Президента Российской Федерации Д. А. Медведева № 188 от 15 февраля 2010 года «О награждении государственными наградами Российской Федерации». Официальный сайт Президента Российской Федерации // kremlin.ru
  2. ^ 1 тата 2 Лидия Вележева. — Краткая биография, роли в театре, другие театральные работы, фильмография, литературно-поэтические записи, радиоспектакли, пресса. Официальный сайт Государственного академического театра имени Е. Б. Вахтангова // vakhtangov.ru
  3. ^ Вележева Лидия Леонидовна. Актриса Театра имени Евгения Вахтангова, член Общественной палаты Российской Федерации. — Краткая биография. Официальный сайт российской политической партии «Единая Россия» // er.ru
  4. ^ XIII Съезд утвердил состав Генерального совета «Единой России». Официальный сайт российской политической партии «Единая Россия» // er.ru (26 мая 2012 года)
  5. ^ Указ Президента Российской Федерации В. В. Путина № 85 от 18 февраля 2014 года «Об утверждении членов Общественной палаты Российской Федерации». (выр.). Официальный сайт Президента Российской Федерации // kremlin.ru (18 февраля 2014 года). Тĕрĕсленĕ 22 Çĕртме уйăхĕн 2014.
  6. ^ 1, 2 тата 3 Лидия Леонидовна Вележева, актриса, телеведущая. Биография. // 7days.ru
  7. ^ 1, 2 тата 3 Елена Фомина. Алексей Гуськов расстраивает Лидию Вележеву подарками. «Теленеделя» // tele.ru (15 февраля 2012 года)
  8. ^ 1 тата 2 Труппа. Гуськов Владимир Алексеевич. Краткая биография. Роли в спектаклях текущего репертуара. Официальный сайт Московского академического театра имени Владимира Маяковского // mayakovsky.ru
  9. ^ Архив картотеки выпускных курсов (2006—2013) — Выпуск 2009 года, курс Г. П. Сазоновой. Официальный сайт Театрального института имени Бориса Щукина // htvs.ru
  10. ^ Поздравляем! 18 марта 2016 года у артиста нашего театра Владимира Гуськова родилась дочь Стефания. Официальный сайт Московского академического театра имени Владимира Маяковского // mayakovsky.ru (23 марта 2016 года)
  11. ^ У Алексея Гуськова и Лидии Вележевой родилась внучка. // 7days.ru (28 марта 2016 года)
  12. ^ ВИДЕО. Многосерийный художественный фильм «Берёзка» (Россия; премьера — 9 апреля 2018 года). О проекте, анонсы, фотографии, новости. Телеканал «Россия-1» // russia.tv
  13. ^ Указ Президента Российской Федерации В. В. Путина от 27 июня 2017 года № 288 «О награждении государственными наградами Российской Федерации». // publication.pravo.gov.ru

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]