Вертинская Анастасия Александровна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Анастасия Вертинская
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Анастасия Александровна Вертинская
Çуралнă вăхăт: 1944 раштав, 19
Çуралнă вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ

Анастасия Александровна Вертинская (19.12.1944, Мускав) — раççей кино актриса.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Ячĕ Роль
1961 ф Алые паруса АссольStar.svg
1961 ф Человек-амфибия ГуттиэреStar.svg
1964 ф Гамлет ОфелияStar.svg
1967 ф Анна Каренина Кити Щербацкая
1968 ф Война и мир Лиза Болконская
1969 ф Влюблённые Таня
1969 ф Не горюй! Мэри Цинцадзе
1970 ф Обыкновенная история Тафаева
1970 ф Случай с Полыниным Галина Петровна ПрокофьеваStar.svg
1971 ф Преждевременный человек Ольга БорисовнаStar.svg
1971 ф Тень принцесса Луиза
1972 ф Человек на своём месте Клара Семёновна Вересова
1974 ф Домби и сын Эдит ГрейнджерStar.svg
1975 ф Дома вдовца Бланш
1978 ф Безымянная звезда МонаStar.svg
1978 ф Двенадцатая ночь ОливияStar.svg
1980 ф Овод ДжеммаStar.svg
1982 ф Кража Маргарет СтаркуэтерStar.svg
1987 ф Дни и годы Николая Батыгина Лиза Пальцева
1988 ф Буря Просперо / АриэльStar.svg
1988 ф Житие Дон Кихота и Санчо герцогиня
1988 ф Новые приключения янки при дворе короля Артура МорганаStar.svg
1989 ф В городе Сочи тёмные ночи Дуня Фомкина
1989 ф Тартюф Эльмира
1991 ф Жажда страсти ОнаStar.svg
1994 ф Мастер и Маргарита МаргаритаStar.svg
1995 ф Русский проект (сюжет «Берегите любовь») женаStar.svg
2000 ф Бременские музыканты & Co Атаманша
2002 ф Казус Белли Имя персонажа не указано

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]