Гуляев Владимир Леонидович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Гуляев хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Владимир Гуляев
Çуралнă чухнехи ят: Владимир Леонидович Гуляев
Çуралнă вырăн: Свердловск, СССР
Професси: XX ĕмĕрти СССР, Раççей актёрĕ
Карьера: 1951—1991
Чыславсемпе парнесем:
Хĕрлĕ Ялав орденĕ Хĕрлĕ Ялав орденĕ Тăван Çĕршывăн Аслă вăрçин 1 степеньлĕ орденĕ Тăван Çĕршывăн Аслă вăрçин 1 степеньлĕ орденĕ
Жуков медалĕ
«Тăван Çĕршывăн 1941-1945 çç. Аслă вăрçинче Германие çĕнтернĕшĕн» медаль 20 years of victory rib.png 30 years of victory rib.png
40 years of victory rib.png 50 years of victory rib.png
«Кенигсберга илнĕшĕн» медаль
«Ĕç ветеранĕ» медаль
«СССР Хĕçпăшаллă Вăйĕсем 50 çулта» медаль
«СССР Хĕçпăшаллă Вăйĕсем 60 çулта» медаль
«СССР Хĕçпăшаллă Вăйĕсем 70 çулта» юбилей медалĕ
Шаблон:«Мускав 850 çул тултарнине асăну» медалĕ

РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ — 1976

Влади́мир Леони́дович Гуля́ев (юпа, 30, 1924чӳк, 3, 1997) — театрпа кино совет актёрĕ, РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ (1976), участник Великой Отечественной войны 1941—1945 гг., 3-мĕш Сывлăш Çарĕн 335-мĕш авиадивизин Суворов орденĕпе Кутузов орденĕн 826-мĕш штурм Витебск авиаполкĕн вĕçевçи.

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çемье[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Пĕрремĕш арăмĕ — Римма Шорохова.

Ачасем: Гуляева Екатерина (1959), Гуляев Леонид (1972).

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1951Сельский врачзавхоз
  2. 1953Случай в тайгеЯша
  3. 1954Испытание верностикомандир отряда
  4. 1954Чемпион мираКостя
  5. 1954Мы с вами где-то встречалисьвелосипедист
  6. 1955В квадрате 45
  7. 1955Чужая родняСубботин
  8. 1956Весна на Заречной улицеЮра
  9. 1957 — Семья Ульяновых — Никитич
  10. 1958 — Солдатское сердце
  11. 1959 — Его поколение
  12. 1959Звёзды встречаются в Москве
  13. 1960Повесть пламенных лет
  14. 1960Алёшкина любовьСергей
  15. 1961Академик из АсканииВоробьёв, чекист
  16. 1964Непридуманная историяГриша, водитель
  17. 1964КриницыОрешкин
  18. 1964Председатель
  19. 1965Операция «Ы» и другие приключения Шурикамилиционер
  20. 1965 — Таёжный десант — Мотовилов
  21. 1965Ко мне, Мухтар!капитан
  22. 1965 — Как вас теперь называть? — начальник разведки партизанского отряда
  23. 1966 — Нет и да
  24. 1966Человек без паспортаначальник отдела милиции
  25. 1968Бриллиантовая рукамилиционер Володя
  26. 1968По Руси
  27. 1969Зигзаг удачимилиционер
  28. 1969Опасные гастролиполицейский
  29. 1969Взрыв после полуночи
  30. 1971ДерзостьБелоус
  31. 1973Вечный зоввоенком
  32. 1974Любовь земнаячлен райкома
  33. 1975 — Алмазы для Марии
  34. 1977 — Кафе «Изотоп»
  35. 1977Берега
  36. 1978Близкая дальчлен бюро райкома
  37. 1980Главный конструктор
  38. 1982Надежда и опора
  39. 1982Не все кометы гаснут
  40. 1983Ворота в небоНоводережкин
  41. 1984 — Потерялся слон
  42. 1991 — Чёртов пьяница

Вуламалли[тӳрлет | кодне тӳрлет]

«На полевых аэродромах» (М., ДОСААФ, 1977)[1],
«В воздухе „илы“» (М., ДОСААФ, 1985).

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]