Жгун Светлана Николаевна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Жгун хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Светлана Жгун
Çуралнă чухнехи ят: Светлана Николаевна Жгун
Çуралнă вăхăт: 1933, авăн, 5
Çуралнă вырăн: Яреськи, Полтава облаçĕ, Украина ССР
Вилнĕ вăхăт: 1997, кăрлач, 18
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: XX ĕмĕрти совет, раççĕй актриси
Театр:

Светлана Николаевна Жгун (5.9.1933, Яреськи, Украина ССР — 18.1.1997, Мускав, РФ) — совет театрпа кино актриси.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Светлана Николаевна Жгун 1933 çулхи авăнăн 5-мĕшĕнче Полтава облаçĕнчи (Украина ССР) Яреськи ялĕнче çуралнă. Вăтам пĕлӳ илсен Ленинграда килнĕ. 1953 çулта Ленинградри энергетика техникумĕнче веренсе тухсан икĕ çул хушши савутра техник-энергетик вырăнĕңче ĕçленĕ.

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1959Не имей 100 рублей…Нюра, невеста Лёши
  2. 1959Повесть о молодожёнахВаля, девушка, принятая за Шуру
  3. 1960Повесть пламенных летУльяна Васильевна, дочь Рясного, учительница истории
  4. 1961Будни и праздникиНина
  5. 1964Большая рудаНаташа, невеста Виктора
  6. 1964Голубая чашкаМаруся, мама Светланы
  7. 1964Товарищ АрсенийСтеша Воронова
  8. 1965Ваш сын и братНюра
  9. 1967Бабье царствоНастя
  10. 1968—1971Люди на Ниле (Египет, СССР) — Верка
  11. 1969ДиректорСаня Зворыкина, жена Алексея Зворыкина
  12. 1969Жди меня, АннаАнна Серёгина, крановщица в порту
  13. 1969ТроеОлимпиада
  14. 1970И был вечер, и было утро…Татьяна
  15. 1971Телеграммамать Вовы (нет в титрах)
  16. 1972А пароходы гудят и уходят…Катя
  17. 1972Зрелостьмать
  18. 1973Своя земля (фильм)мать Коли
  19. 1974Одиножды одинВерка
  20. 1974СовестьЛюбовь Тимофеевна Волощук, жена Степана (3 серия)
  21. 1975ДорогаГалина, бригадир
  22. 1975Единственная…пассажирка поезда
  23. 1975Звезда пленительного счастьякрестьянка (нет в титрах)
  24. 1975Надёжный человекКлава, подруга буровика Ахмета
  25. 197612 стульев (4 серия) — пассажирка парохода
  26. 1976ОпровержениеАнна Ивановна
  27. 1977Трясинажительница деревни
  28. 1989А был ли Каротин?жена Гедройцера
  29. 1989Любовь с привилегиямиотдыхающая-скандалистка, передовик производства


Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]