Зуева Анастасия Платоновна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Анастасия Зуева
Ӳкерчĕк
Çуралнă вăхăт: 1896, раштав, 17
Çуралнă вырăн: Спасское
Вилнĕ вăхăт: 1986 пуш, 23
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актриса
Хастар çулсем: 1916—1982
Чыславсемпе парнесем:
Ленин орденĕ — 1948 Ленин орденĕ — 1967 Ĕçлĕх Хĕрлĕ Ялав орденĕ Халăхсен туслăхĕ орден  — 1982
«Хисеп Палли» орденĕ — 1937
«Тăван Çĕршывăн 1941—1945 çç. Аслă вăрçинче хастар ĕçленĕшĕн» медаль
800thMoscowRibbon.png
ССРП халăх артисчĕ— 1957 РСФСР халăх артисчĕ— 1938 РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ — 1933 Сталин парни — 1952

Анастасия Платоновна Зуева (17.12.1896, Спасское — 23.3.1986, Мускав) — совет кино актриса. 2-мĕш степеньлĕ Сталин парни (1952). ССРП халăх артисчĕ (1957).

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1932 — Просперити — классная дама
  2. 1940 — Светлый путь — Аграфена
  3. 1940 — Пятый океан — Дарина Егоровна, мать Наташи
  4. 1941 — Боевой киносборник № 6 (новелла «Пир в Жирмунке») — Прасковья
  5. 1944 — Родные поля — Леска Бугорная
  6. 1944 — Юбилей — Мерчуткина
  7. 1946 — Первая перчатка — жена Привалова
  8. 1950 — Донецкие шахтёры — Евдокия Прохоровна
  9. 1951 — Спортивная честь — Екатерина Николаевна Гринько
  10. 1952 — Ревизор — Февронья Петровна Пошлёпкина
  11. 1955 — Васёк Трубачёв и его товарищи — тётя Дуня
  12. 1956 — Дело № 306 — свидетельница
  13. 1958 — Жених с того света (короткометражный) — Анна Михайловна
  14. 1959 — Хождение по мукам (фильм № 3. «Хмурое утро») — просительница у Махно
  15. 1960 — Поднятая целина (фильм-спектакль)
  16. 1960 — Русский сувенир — Егоркина, жена сибирского охотника
  17. 1960 — Мёртвые души (фильм-спектакль) — Коробочка
  18. 1960 — Воскресение — Матрёна Харина
  19. 1963 — Понедельник – день тяжёлый — посудомойка
  20. 1964 — Живёт такой парень — бабка Марфа
  21. 1964 — Морозко — сказительница
  22. 1964 — Одиночество — Аксинья
  23. 1964 — Фитиль (выпуск № 19 «Ягодки») — женщина в очереди
  24. 1967 — Кремлёвские куранты (фильм-спектакль) — Анна Власьевна
  25. 1968 — Огонь, вода и… медные трубы — сказительница
  26. 1968 — Барсуки (фильм-спектакль) — Анисья
  27. 1969 — Варвара-краса, длинная коса — сказительница
  28. 1969 — Егор Булычов и другие (фильм-спектакль) — Зобунова
  29. 1969 — Цветы запоздалые (фильм-спектакль, реж. А. Наль) — Прохоровна
  30. 1971 — Поженились старик со старухой (короткометражный) — Авдотья Никитична
  31. 1972 — День за днём — бабуня
  32. 1972 — Записки Пиквикского клуба (фильм-спектакль) — миссис Уордль
  33. 1972 — Золотые рога — сказительница
  34. 1976 — На всякого мудреца довольно простоты (фильм-спектакль) — Манефа
  35. 1976 — Ну, публика! (фильм-спектакль) — Петровна
  36. 1977 — Чеховские страницы (фильм-спектакль) (по рассказу «Канитель») — старуха
  37. 1977 — И снова Анискин — бабка Лизавета Григорьевна Толсты́х
  38. 1978Ералаш (выпуск № 15, сюжет «Ещё раз к вопросу о тимуровской работе») — старушка
  39. 1978 — Ералаш (выпуск № 16, сюжет «Царевна-Несмеяна») — сказительница
  40. 1979 — Мёртвые души (фильм-спектакль) — Коробочка
  41. 1981 — Уходя, оглянись... (фильм-спектакль) — Варвара Антоновна
  42. 1982 — Там, на неведомых дорожках... — бабушка Глафира Андреевна

Литература[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Капков С. В. Королевы смеха. Жизнь, которой не было?. — М.: Эксмо: Алгоритм, 2011. — С. 352. — (Лица и лицедеи). — ISBN 978-5-699-52042-8. . Глава «Бабушка в окошке» Анастасия Зуева с.7-27, Фильмография с.341.

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]