Ибрагимов Ренат Исламович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Ибрагимов хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Ренат Ибрагимов
фото
Тĕп хыпар
Тулли ят Ренат Исламович Ибрагимов
Çуралнă вăхăт 1947, чӳк, 20
Çуралнă вырăн Львов, Украина ССР, СССР
Профессисем совет, тутар юрăçи, продюсер
Жанрсем опера, эстрада
Ушкăнсем «Ренат Ибрагимовăн юрă театрĕн» директорĕ
Парнесем РСФСР халăх артисчĕ— 1981 NarodniArtistTatarstana.jpg Premia mvd.jpg
http://renatibragimov.ru/

Рена́т Исла́мович Ибраги́мов (тут. Ренат Ислам улы Ибраһимов, 20.11.1947, Львов, Украина ССР, СССР çур.) — совет тата раççей эстрада юрăçи (баритон), актёр, композитор, продюсер, кинорежиссёр, Ренат Ибрагимов юррисен театрĕн пултарулăх ертӳçи. РСФСР халăх артисчĕ (1981). Г. Тукай ячĕллĕ Тутар АССР патшалăх премин лауреачĕ (1979)[1].

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Пайăр пурнăç[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Пĕрремĕш арăмĕ икĕ хĕре — Надежда тата Вера — çӳратнă.
  • Иккĕмĕшĕ арăмĕ Султан ывăла, Айя хĕре çуратнă, Мускавра пурăнаççĕ.
  • 2009 çулта юпа уйăхĕнче Р. Ибрагимов виçĕмĕш хутчен авланнă — арăмĕ Светлана Миннеханова[2],виçĕ хĕре — Асылбика (2008), Аиша (2010), Марьям (2017) тата Атилла ывăла (2013) çуратнă.[3] 2017 çулта раштав уйăхĕнче Golden Jazz фестивалĕнче юрăçпа арăмĕ пиллĕкĕмĕш ачана кĕтнине пĕлтернĕ.[4]

Пултарулăхĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Альбомсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. Верни мне музыку (1967)
  2. Мелодия вальса (1967)
  3. Нет возраста у счастья (1968)
  4. Слаще ягод (1968)
  5. Дай парус кораблю (1968)
  6. Дарите женщинам цветы (1969)
  7. Встреча (1970)
  8. Настанет двадцатый век (1971)
  9. Ай, былбылым (1971)
  10. Узен кильче (1972)
  11. Туган ягым (1972)
  12. Всё вернётся (1972)
  13. Дождь (1973)
  14. Шире круг (1973)
  15. Любовь настала (1974)
  16. Тот город (1977)
  1. Образ любви (1978)
  2. Мечты (1978)
  3. Цветная песня (1980)
  4. В краю магнолий. LP. (1982)
  5. Лето любви (1983)
  6. Карусель (1983)
  7. Старый костёр (1987)
  8. Когда уходит любовь (1989)
  9. Деревенские ночи (1992)
  10. Такова жизнь (1992)
  11. Очи чёрные (1993)
  12. Ночь нашей любви (1997)
  13. Лесная девушка (1999)
  14. Дорогой длинною (2000)
  15. Подснежник (2002)
  16. Бесаме мучо (2002)
  1. Я звоню тебе (2005)
  2. Король рок-н-ролла (2008)
  3. Город моей любви (2008)
  4. А жизнь проходит (2011)
  5. Жизнь есть жизнь (2011)
  6. До свидания (2013)
  7. Золотые хиты. 5CD. (2014, март)
  8. Загадай желание (2014, апрель)
  9. Пока я помню, я живу (2014, апрель) — песни на музыку А. Бабаджаняна
  10. Что так сердце растревожено (2014, апрель)
  11. Я слушаю отцовские пластинки… (2014, апрель)
  12. Мелодии любви (2014, ноябрь) — песни на музыку А. Пахмутовой

Оперăри партисем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • «Князь Игорь» — князь Игорь, 1968—1987
  • «Кармен» — Эскамильо, 1971—2005
  • «Фауст» — Валентин, 1993—1999
  • «Евгений Онегин» — Евгений Онегин, 1998—2006
  • «Пиковая дама» — Елецкий, 2001—2012

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ Ибрагимов Ренат. çăлкуçран архивланă 2 Нарӑс уйӑхӗн 2014. Тĕрĕсленĕ 20 Чӳк уйӑхӗн 2013.
  2. ^ Golden Jazz (выр.). www.facebook.com. Тĕрĕсленĕ 14 Кӑрлач уйӑхӗн 2018.
  3. ^ Ренат Ибрагимов женился на 22-летней уроженке Татарстана
  4. ^ 70-летний Ренат Ибрагимов станет отцом в девятый раз | StarHit.ru. Тĕрĕсленĕ 14 Кӑрлач уйӑхӗн 2018.

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]