Ивашов Владимир Сергеевич

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Владимир Ивашов
Çуралнă чухнехи ят: Владимир Сергеевич Ивашов
Çуралнă вăхăт: 1939, çурла, 28
Çуралнă вырăн: Мускав
Вилнĕ вăхăт: 1995 пуш, 23
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ
Карьера: 1959—1993

Владимир Сергеевич Ивашов (28.8.1939, Мускав — 23.3.1995, Мускав) — совет кино актёрĕ. РСФСР халăх артисчĕ (1980).

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1959 — Салтак кăссайӗ
  2. 1960— Леон Гаррос ищет друга — Федя
  3. 1960 — Тучи над Борском — Генка
  4. 1961 — Евдокия — Павел Чернышёв
  5. 1962 — Семь нянек — Виктор
  6. 1962 — Эй, кто-нибудь! (короткометражный) — парень
  7. 1964 — Хоккеисты — Герман Морозов
  8. 1964 — Я — «Берёза» — лётчик
  9. 1965 — Герой нашего времени — Григорий Печорин (озвучивал Вячеслав Тихонов, так как Ивашов тогда серьёзно простудился и потерял голос)
  10. 1967 — Железный поток — Алексей Приходько
  11. 1968 — Новые приключения неуловимых — Перов, адъютант Кудасова
  12. 1969 — Дорога домой
  13. 1971 — Путина — Фёдор Комраков
  14. 1971 — Синее небо — Андрей Таран
  15. 1971 — Корона Российской империи, или Снова неуловимые — Перов, адъютант Кудасова
  16. 1972 — А зори здесь тихие — гость Бричкиных
  17. 1973 — Открытие — Илья Стасов
  18. 1973 — Совсем пропащий — полковник Шерборн
  19. 1974 — Пламя — партизан Александр Король
  20. 1974 — Помни имя своё — майор
  21. 1974 — Фронт без флангов — капитан Афанасьев
  22. 1975 — Бриллианты для диктатуры пролетариата — Максим Максимович Исаев
  23. 1975 — Когда наступает сентябрь — Владимир Кондриков, зять Левона
  24. 1975 — Ярослав Домбровский — Андрей Потебня
  25. 1976 — Красные шипы / Czerwone ciernie (Польша) — Владимир
  26. 1977 — Корень жизни — Андрей Барбу
  27. 1977 — Право первой подписи — Владимир Казаков
  28. 1977 — Юлия Вревская — генерал
  29. 1978 — Отец Сергий — эпизод
  30. 1978 — По улицам комод водили — следователь
  31. 1979 — Дознание пилота Пиркса — Гарри Браун
  32. 1979 — Утренний обход — Олег
  33. 1980 — Звёздный инспектор — Сергей Лазарев
  34. 1981 — Конфликтная ситуация — Антон Павлович Солуянов, бригадир монтажников
  35. 1981 — Право на выстрел — капитан сторожевого корабля
  36. 1981 — Через Гоби и Хинган — Матвеев
  37. 1983 — Жил-был Пётр
  38. 1984 — Кто сильнее его — Николай Петрович Баратовский
  39. 1985 — Друзей не выбирают — Андрей Владимирович Ковальчук
  40. 1985 — День гнева — Каст
  41. 1987 — Христиане — репортёр
  42. 1990 — Фуфель
  43. 1990 — Это мы, Господи! — капитан Рюмин
  44. 1991 — Иван Фёдоров — Алексей Адашев
  45. 1991 — Под маской Беркута
  46. 1991 — Рукопись
  47. 1991 — Графиня — Никифоров
  48. 1992 — Русские братья — Степан Андреевич, белый офицер
  49. 1992 — Слеза Князя тьмы — Егоров, управляющий отеля
  50. 1992 — Тридцатого уничтожить! — полковник КГБ
  51. 1992 — Убийство на «Ждановской» — Виктор Васильевич
  52. 1993 — Сыскное бюро «Феликс» — мистер Лоу

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]