Караченцов Николай Петрович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску

Никола́й Петро́вич Кара́ченцов (юпа, 27 1944, Мускавюпа, 26 2018, поç. Истра, Красногорск районĕ, Мускав облаçĕ) — совет тата раççей актёрĕ. РСФСР халăх артисчĕ (1989), Раççей Федерацин патшалăх парни лауреачĕ (2003)[1]. «Ника» кинематографи ӳнер раççей академин академикĕ [2].

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Николай Караченцов театрпа гастрольте
Кишинёвре, 1972 çул

Николай Караченцов 1944 çулта юпан 27-мĕшĕнчеа Мускавра, Тасатнă Пĕвесем патĕнче çуралнă. Ашшĕ Пётр Яковлевич Караченцов (1907—1998) нумай çул хушши «Огонёк» журнал реданцинче ӳкерçĕ-график пулса тăрăшнă, РСФСР тава тивĕçлĕ ӳкерçи (1967)[3]. Амăшĕ Янина Евгеньевна Бруна́к (1913—1991[4][5]), балетмейстер, мусăк театрĕсенче спектакльсене лартнă, Большой театр, Хусанти мусăк театрĕн, Улан-Батор (Монголи) мусăк театрĕ сцени çинче спектаклĕсене лартнă, балет училищинче вĕрентнĕ, Вьетнамра пĕрремĕш наци ансамбльне йĕркелесе янă, Сирире, Лондонра вăй хунă[2].

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

«Мелодия» фирма кăларнă винил пластинкисем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1985 — «Кленовый лист»
  • 1985 — «Дедушкин сундук»
  • 1987 — «Что тебе подарить?»
  • 1988 — «Солнечные пятна»
  • 1989 — «Дорога к Пушкину»

Компакт-дисксем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1994 — «Предчувствие любви»
  • 1996 — «Сны и были Николая Караченцова»
  • 1996 — «Моя маленькая леди»
  • 1998 — «Высший пилотаж. Николай Караченцов представляет песни Елены Суржиковой»
  • 2001 — «Актёр и песня» (сборник)
  • 2004 — «Я вспоминаю о тебе…» (сборник)
  • 2007 — «Антология Николая Караченцова» (12 компакт-дисков)
  • 2008 — THE BEST, часть первая «ЧТО ТЕБЕ ПОДАРИТЬ?»
  • 2008 — THE BEST, часть вторая «ЗВЁЗДЫ СОШЛИ С НЕБЕС…»
  • 2008 — «Я не солгу! Николай Караченцов представляет песни Елены Суржиковой»
  • 2008 — «Исповедь. Николай Караченцов представляет песни Рустама Неврединова»
  • 2011 — «Давай поговорим»
  • 2014 — «Лучшее и Неизданное» (2 компакт-диска)[6][7]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ Николай Караченцов на сайте театра ЛЕНКОМ
  2. ^ 1 тата 2 Цитатăланă чухнехи йăнăш Неверный тег <ref>; для сносок 7days не указан текст
  3. ^ Караченцов, Пётр Яковлевич
  4. ^ http://bozaboza.ru/people/brunak-yanina-evgenevna-1913-1991/
  5. ^ Николай Караченцов заговорил!
  6. ^ Цитатăланă чухнехи йăнăш Неверный тег <ref>; для сносок autogenerated10 не указан текст
  7. ^ Николай Караченцов в Московском Доме Книги

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]