Кмит Леонид Александрович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Леонид Кмит
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Леонид Александрович Кмит
Çуралнă вăхăт: 1908 пуш, 9
Çуралнă вырăн: Санкт-Петербург
Вилнĕ вăхăт: 1982, пуш, 11
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ

Леонид Александрович Кмит (9.3.1908, Санкт-Петербург — 11.3.1982, Мускав) — совет кино актёрĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1928 — Золотой клювстаратель
  2. 1929 — Отель «Савой»
  3. 1930 — Хуласем тата çулсем — Фёдор Лепендин
  4. 1930 — Заговор мёртвых — матрос
  5. 1930 — Саша
  6. 1931 — Человек за бортом — Федя
  7. 1931 — Златые горы
  8. 1931 — Ураган — рабкор Коваль
  9. 1931 — Снайпер — лентяй Виктор
  10. 1932 — Слава мира — Эрик
  11. 1933 — Первый взвод — новобранец Олесь
  12. 1933 — Кто твой друг — Ваня Садкевич
  13. 1933 — Пĕрремĕш юрату — Семён
  14. 1934 — Дважды рождённый — Лёшка
  15. 1934 — Люблю ли тебя?эпизод
  16. 1934 — Песня о счастье — Грязнов, вăр-хурах
  17. 1934 — Киже поручик — переписчик
  18. 1934 — Чапаев — Петька
  19. 1936 — Однажды летом — Жора
  20. 1936 — Девушка спешит на свидание — пассажир поезда, уезжающего с юга
  21. 1937 — Балтийцы — Фёдор Сергеевич Колесов, сигнальщик
  22. 1938 — Комсомольск — Сергей Чеканов
  23. 1939 — Всадники — шахтёр Вася
  24. 1939 — Кайăк утравĕн коменданчĕ — Косицын хĕрлĕфлотçă
  25. 1939 — Ошибка инженера Кочина — Андрей Ефимович, официант
  26. 1940 — Любимая девушка — Виктор Симаков, токарь-многостаночник
  27. 1940 — Старый наездник — Вася Пичугин, колхозный конюх
  28. 1941 — Морской ястреб — Ласточкин
  29. 1942 — Боевой киносборник № 9 — Юзеф
  30. 1947 — Голубые дороги — Иван Иванович, помощник капитана
  31. 1947 — Новый дом — старшина Фокин, сапёр
  32. 1947 — Повесть о «Неистовом» — Филатов, радист
  33. 1948 — Виçĕ тĕлпулу — директор МТС
  34. 1950 — В мирные дни — начальник штаба
  35. 1950 — Далеко от Москвы — Махов, шофёр
  36. 1950 — Смелые люди — судья на скачках
  37. 1951 — Тарас Шевченко — штабс-капитан Обрядин
  38. 1953 — Вихри враждебные — городовой
  39. 1953 — Степные зори
  40. 1955 — Призраки покидают вершины — Константин Сергеевич Гребенщиков
  41. 1955 — Мексиканец — Спайдер Хэгерти, главный секундант боксёрского поединка
  42. 1955 — Чужая родня — Федот Степанович Шубин
  43. 1956 — Солдаты — Чумак, старшина
  44. 1957 — Балтийская слава — Тимофей Иванович Вихарев, комиссар Центробалта
  45. 1958 — Очередной рейс — Семён Иванович, завхоз
  46. 1959 — Муму — Степан, лакей
  47. 1959 — Строгая женщина — Платон
  48. 1960 — Мичман Панин — Савичев, унтер-офицер
  49. 1961 — Поднятая целина — Григорий Матвеевич Банник
  50. 1963 — Слуша-ай!.. — надзиратель
  51. 1964 — Ко мне, Мухтар! — Степан Павлович Дуговец
  52. 1965 — Пограничная тишина — нарушитель
  53. 1965 — Чрезвычайное поручение — поручик
  54. 1965 — Сколько лет, сколько зим! — Кравец
  55. 1968 — Хозяин тайги — Лубников (конюх Назарыч)
  56. 1970 — Когда расходится туман — Прокопий Фёдорович, бакенщик
  57. 1970 — Крушение империи — матрос
  58. 1970 — Цвет белого снега — парикмахер
  59. 1971 — Рудобельская республика — дед Терёшка
  60. 1973 — Кортик — дедушка Миши
  61. 1976 — Венок сонетов — старшина
  62. 1976 — Всего одна ночь — Прокопий Степанович, швейцар ресторана аэропорта
  63. 1978 — Я хочу вас видеть (Ich will euch sehen, ГДР) — Степан
  64. 1980 — Звёздный инспектор — репортёр

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]