Мелани Гриффит

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Мелани Гриффит
Melanie Griffith
Фото
Çуралнă вăхăт: 1957 çулхи çурлан 9-мĕшĕ
Çуралнă вырăн: Çĕнĕ Йорк, АПШ
Гражданлăх: АПШ
Професси: актриса

Мелани Гриффит (англ. Melanie Griffith, çурла уйăхĕн 9-мĕшĕ, 1957, Нью-Йорк) — американ актриси.

Пурнăçĕпе ĕçĕ-хĕлĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Мелани актриса тата фотомодель Типпи Хедренан пĕртен-пĕр хĕрĕ, Питер Гриффитăн аслă ачи. Меланин амăшĕ Хичкокăн «Вĕçен кайăксем» тата «Ма́рни» фильмĕсенче ÿкерĕнсе чапа тухнă.

Пайăр пурнăçĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Гриффит тăватă хутчен мăшăрланнă. 1976-мĕш çулта кĕске вăхăт унăн упăшки Дон Джонсон пулнă.

1980-мĕш çулта вăл Стивен Бауэра качча тухнă, 1987-мĕш çулта вара уйрăлнă. 1989-мĕш çулта вăл тепĕр хут Джонсонпа пĕрлешет, 1996 -мĕш çулта вĕсем каллех уйрăлаççĕ. Мелани Гриффит Дона Джонсона хăйĕн халлĕхи упăшкишĕн, Антонио Бандерасшăн пăрахнă, унпа вĕсем çав çулах мăшăрланнă. 2014-мĕш çулхи çу уйăхĕн 6 -мĕшĕнче Гриффит Бандераспа уйрăлма пуçланă.

Мелани кашни упăшкинчен пĕрер ача çуратнă: Александр Гриффит Бауэр (1985 çур.); Дакота Мэй Джонсон (1989 çур.) тата Стелла дель Кармен Бандерас Гриффит (1996 çур.). Дакота амăшĕн çулĕпе кайнă. 2005-мĕш çулта вăл кинофестиваль церемонинче «Ылтăн глобус» пики пулса тăрать (Мелани Гриффит «Ылтăн глобус» пики 1975-мĕш çулта пулнă).

Парнесемпе чыславсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

«Оскар» парни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1988 — Чи лайăх хĕрарăм ролĕ, «Деловая девушка» фильмшăн — номинаци

BAFTA парни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1989 — Чи лайăх хĕрарăм ролĕ, «Деловая девушка» фильмшăн — номинаци

«Ылтăн глобус» парни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1999 — Иккĕмĕш планти чи лайăх хĕрарăм ролĕ, «Проект 281» телефильмшăн — номинаци
  • 1995 — Иккĕмĕш планти чи лайăх хĕрарăм ролĕ, «Девушки с Дикого Запада» телефильмшăн — номинаци
  • 1988 — Иккĕмĕш планти чи лайăх хĕрарăм ролĕ камитри е мюзиклти, «Деловая девушка» фильмшăн
  • 1986 — Иккĕмĕш планти чи лайăх хĕрарăм ролĕ камитри е мюзиклти, «Дикая штучка» фильмшăн — номинаци
  • 1984 — Иккĕмĕш планти чи лайăх хĕрарăм ролĕ, «Двойник тела» фильмшăн — номинаци
  • 1974 — Мисс «Ылтăн глобус»

«Эмми» парни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 2000 — «Эмми» парни Иккĕмĕш планти чи лайăх хĕрарăм ролĕ мини-сериалта е фильмра, «Проект 281» фильмшăн — номинаци

AFI Award парни

  • 2003 — Иккĕмĕш планти чи лайăх хĕрарăм ролĕ, «Ночь, которую мы назвали днём» фильмшăн — номинаци

«Ылтăн хăмла çырли» парни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 2000 — Чи япăх актриса, «Безумный Сесил Б.» фильмшăн — номинация
  • 1999 — Чи япăх актриса, «Женщина без правил» фильмшăн — номинация
  • 1996 — Иккĕмĕш планти чи япăх актриса номинацинче парне илнĕ, «Скала Малхолланд» фильмшăн
  • 1996 — Чи япăх актриса, «Двое — это слишком» фильмшăн — номинаци
  • 1993 — Чи япăх актриса, «Уроки любви» фильмшăн — номинаци
  • 1992 — получила награду в номинации Чи япăх актриса за фильмы «Незнакомец среди нас», и «Свет во тьме»
  • 1990 — Чи япăх актриса, «Костёр тщеславия» фильмшăн — номинация

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1975 — Ночные ходы / Night Moves / Делли Грастнер
  • 1975 — Смертельный бассейн (Бассейн утопленников) / The Drowning Pool / Скайлер Деверекс
  • 1975 — Улыбка / Smile / Карен / Лов
  • 1977 — Сад / Ha-Gan / Молодая девушка
  • 1977 — Один на одного / One on One / Автостопщица
  • 1977 — Развлекательная поездка / Joyride / Сюзи
  • 1978 — Папа, я не люблю так делать / Daddy, I Don’t Like It Like This / Девушка в номере отеля
  • 1978 — Стальной ковбой / Steel Cowboy / Джонни
  • 1981 — Рык / Roar / Мелани
  • 1981 — Подземные тузы / Underground Aces / Люси
  • 1981 — Создатель звёзд / The Star Maker / Дон Барнетт Янгблад
  • 1981 — Теперь она в армии / She’s in the Army Now / рядовой Силви Ноулл
  • 1981 — Золотые ворота / Golden Gate / Карен
  • 1984 — Город страха / Fear City / Лоретта
  • 1984 — Подставное тело / Body Double / Холли Боди
  • 1985 — Альфред Хичкок представляет / Alfred Hitchcock Presents / Девушка (сегмент «Мужчина с юга»)
  • 1986 — Дикая штучка (Чертовщина) / Something Wild / Одри Ханкел, также известная, как Лулу
  • 1987 — Полиция Майами. Отдел нравов / Miami vice (3 сезон 20 серия) / Кристин ван Марбург
  • 1987 — Черри 2000 / Cherry 2000 / Эдит ‘Э.’ Джонсон
  • 1988 — Война на бобовом поле в Милагро / The Milagro Beanfield War / Флосси Девайн
  • 1988 — Грозовой понедельник / Stormy Monday / Кейт
  • 1988 — Деловая девушка / Working Girl / Тэсс Макгилл
  • 1990 — Женщины и мужчины: Истории соблазнения / Women and Men: Stories of Seduction / Хэдли
  • 1990 — Сильные духом / In the Spirit / Лурин
  • 1990 — Тихоокеанские высоты / Pacific Heights / Патти Палмер
  • 1990 — Костёр тщеславия / The Bonfire of the Vanities / Мария Раскин
  • 1991 — Рай / Paradise / Лили Рид
  • 1992 — Свет во тьме / Shining Through / Линда Восс
  • 1992 — Чужая среди нас / A Stranger Among Us / Эмили Иден
  • 1993— Уроки любви (Не вчера родилась) / Born Yesterday / Билли Дон
  • 1994 — Мелочь (Карманные деньги) / Milk Money / Ви
  • 1994 — Без дураков / Nobody’s Fool / Тоби Роубак
  • 1995 — Девушки с Дикого Запада / Buffalo Girls / Дора Дюфран
  • 1995 — Время от времени / Now and Then / Тина ‘Тини’ Терселл
  • 1995 — Двое — это слишком / Two Much / Бетти Кернер
  • 1996 — Скала Малхолланд/ Mulholland Falls / Катерин Хувер
  • 1997 — Другой день в раю / Another Day in Paradise / Сид
  • 1997 — Лолита / Lolita / Шарлотта Хейз
  • 1998 — Заговор / Shadow of Doubt / Китт Деверекс
  • 1998 — Знаменитость / Celebrity /Николь Оливер
  • 1999 — Женщина без правил /Crazy in Alabama /Лусилл Винсон
  • 1999 — Проект 281 / RKO 281 / Марион Дейвис
  • 2000 — Безумный Сесил Б. / Cecil B. DeMented / Хони Уитлок
  • 2000 — Попутчики / Forever Lulu / Лулу Макафи
  • 2001 — Колледж / Tart / Дайан Милфорд
  • 2003 — Ночь, которую мы назвали днём / The Night We Called It a Day / Барбара Маркс
  • 2003 — Ловкие руки / Shade / Ева
  • 2003 — Темп / Tempoм / Сара
  • 2005 — Роковое соблазнение / Heartless / Миранда Уэллс
  • 2006 — / Have Mercy /
  • 2010 — Шевели ластами! / Sammy’s Adventures / сасă

Вуламалли[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]