Орлова Любовь Петровна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Любовь Орлова
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Любовь Петровна Орлова
Çуралнă вăхăт: 1902, нарăс, 11
Çуралнă вырăн: Звенигород, ССРП
Вилнĕ вăхăт: 1975 кăрлач, 26
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ
Карьера: 1926—1974

Любовь Петровна Орлова (11.2.1902, Звенигород — 26.1.1975, Мускав) — совет кино актриса.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Ячĕ Роль
1934 ф Петербургская ночь Грушенька
1934 ф Любовь Алёны миссис Эллен Гетвуд, жена американского инженера
1934 ф Весёлые ребята Анюта
1936 ф Цирк Марион Диксон
1937 ф Наш цирк Марион Диксон
1938 ф Волга-Волга письмоносица Дуня Петрова («Стрелка»)
1939 ф Ошибка инженера Кочина Ксения Лебедева, сотрудница авиационного института
1940 ф Светлый путь Таня Морозова («Золушка»)
1941 ф Боевой киносборник № 4 письмоносица Дуня Петрова («Стрелка»), ведущая сборника
1941 ф Дело Артамоновых танцовщица Паула Менотти
1943 ф Одна семья Катя
1943 ф Каспийцы Имя персонажа не указано
1947 ф Весна актриса Вера Шатрова / учёный Ирина Никитина
1949 ф Встреча на Эльбе Джанет Шервуд, журналистка
1950 ф Мусоргский Юлия Фёдоровна Платонова, певица, прима Мариинки
1952 ф Глинка композитор Людмила Ивановна, сестра композитора
1960 ф Русский сувенир Варвара Комарова (мисс Барбара)
1963 ф Мелодии Дунаевского Имя персонажа не указано
1974 ф Скворец и Лира Людмила Грекова («Лира»)

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]