Пахоменко Мария Леонидовна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Мария Пахоменко
Тулли ят Мария Леонидовна Пахоменко
Çуралнă вăхăт 1937, пуш, 25
Çуралнă вырăн Ленинград, СССР
Вилнĕ вăхăт 2013, пуш, 8
Вилнĕ вырăн Санкт-Петербург, РФ
Патшалăх Flag of the Soviet Union.svg
Flag of Russia.svg РФ
Профессисем XX, XXI ĕмĕрсенчи раççей, совет юрăçи, актриси
Жанрсем эстрада мусăкĕ

Мари́я Леони́довна Пахо́менко (пуш, 25, 1937, Ленинград, РСФСР, СССР — пуш, 8, 2013, Санкт-Петербург) — совет тата раççей эстрада юрăçи. Раççей Федерацин халăх артисчĕ (1998)[1].

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ленинградра 1837 çулхи пушăн 25-мĕшĕнче çуралнă, ашшĕпе амăшĕ Белорус ССР йышне кĕрекен Лютня Краснопольский районĕнчи Лютня ялĕнчен куçса килнĕ.

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Актриса[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1982 «Монологи» (музыкальный телефильм, «Лентелефильм») — юрлани, тĕп роль
  2. 1975 «Любовь останется» (фильм-концерт) — юрлани, тĕп роль
  3. 1973 «Спойте нам песни свои» (музыкальный телефильм) — юрлани, тĕп роль
  4. 1972 «Москва в нотах» (телефильм-концерт) — «Стоят девчонки» юрă
  5. 1970 «Бушует "Маргарита"» — юрлани
  6. 1968 «Город и песня» — (фильм-концерт)
  7. 1968 «Адрес песен — молодость» (кĕске фильм) — юрлани, тĕп роль
  8. 1970 «А людям песня так нужна» (фильм-концерт)- юрлани, тĕп роль
  9. 1979 «В песне жизнь моя» (фильм-концерт) — «Ненаглядный мой» - юрă
  10. 1986 «Разлучные песни» (фильм-концерт) — юрлани, тĕп роль.

Вокал[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1976 «Сладкая женщина» — «Над рекою печальная звёздочка повисла» юрă (Глеб Горбовскин тексчĕ)
  2. 1976 «Опровержение» — «Тихие города» юрă (Ю. СаульскийИ. Шаферан)
  3. 1974 «Любовь земная» — «Сладка ягода» юрă
  4. 1973 «Умные вещи» — «Яблочко румяное» юрă
  5. 1972 «Песня о добром человеке» (документлă фильм)
  6. 1968 «Город и песня» (фильм-концерт)
  7. 1968 «В день свадьбы»
  8. 1968 «Адрес песен — Молодость» (фильм-концерт)
  9. 1967 «Личная жизнь Кузяева Валентина» — «Это не секрет» юрă (А. Колкер — К. Рыжов), «Поющие гитары» ансамбльпе пĕрле.

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ Почётное звание присвоено указом Президента России № 1390 от 14 ноября 1998 года

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]