Смоктуновский Иннокентий Михайлович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Иннокентий Смоктуновский
Çуралнă чухнехи ят: Иннокентий Михайлович Смоктуновский
Çуралнă вăхăт: 1925, пуш, 28
Çуралнă вырăн: Татьяновка, ССРП
Вилнĕ вăхăт: 1994 çурла, 3
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ
Карьера: 1946—1994

Иннокентий Михайлович Смоктуновский (28.3.1925, Татьяновка — 3.8.1994, Мускав) — совет кино актёрĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Ячĕ Роль
1956 ф Убийство на улице Данте молодой нацист
1956 ф Как он лгал её мужу Генри
1956 ф Солдаты Фарбер
1957 ф Рядом с нами Андрей Королёв
1957 ф Шторм Муромцев
1958 ф День первый В. А. Антонов-Овсеенко
1958 ф Ночной гость Пал Палыч
1959 ф Неотправленное письмо Сабинин
1960 ф До будущей весны Алексей Ручьёв
1961 ф Високосный год Геннадий Куприянов
1961 ф Девять дней одного года Илья Куликов
1962 ф Моцарт и Сальери Моцарт
1963 ф Если позовёт товарищ Шаталов
1964 ф Гамлет Гамлет
1965 ф На одной планете В. И. Ленин
1966 ф Автомобильрен сыхлан Юрий Деточкин
1966 ф Первый посетитель В. И. Ленин
1968 ф Первая любовь Пётр Васильевич
1968 ф Степень риска Александр Кириллов
1968 ф Живой труп Иван Петрович («Гений»)
1969 ф Преступление и наказание Порфирий Петрович
1969 ф Чайковский Пётр Ильич Чайковский
1970 ф Дядя Ваня Иван Петрович Войницкий
1971 ф Ехали в трамвае Ильф и Петров пассажир
1972 ф Ночь на размышление Интеллигент / Антипод
1972 ф Укрощение огня К. Э. Циолковский
1973 ф Москва — Кассиопея И. О. О. (исполняющий особые обязанности)
1973 ф Исполнение желаний Дмитрий Бауэр
1974 ф Дочки-матери Вадим Антонович
1974 ф Романс о влюблённых трубач
1974 ф Отроки во Вселенной И. О. О. (исполняющий особые обязанности)
1974 ф Анна и Командор Вадим Петрович, драматург
1974 ф Выбор цели Франклин Делано Рузвельт
1975 ф В горах моё сердце мистер Козак
1975 ф Звезда пленительного счастья Иван Богданович Цейдлер
1975 ф Они сражались за Родину хирург
1975 ф Доверие Бобриков, губернатор Финляндии
1976 ф Фантазия Дмитрий Санин
1976 ф Дни хирурга Мишкина Пахом Григорьевич
1977 ф Легенда о Тиле Карл V
1977 ф Принцесса на горошине Король-отец
1977 ф Степь Моисей Моисеевич
1977 ф В четверг и больше никогда Иван Модестович, отчим Сергея
1977 ф Враги Захар Бардин
1978 ф Бархатный сезон комиссар
1979 ф Барьер (Болгария) Антоний Манев
1979 ф Москва слезам не верит Смоктуновский (камео)
1979 ф Маленькие трагедии Сальери («Моцарт и Сальери») / Барон («Скупой рыцарь»)
1981 ф Рождённые бурей старый граф
1981 ф Шутка? Гросс
1982 ф Вновь я посетил... читает стихи А. С. Пушкина
1982 ф Кража Энтони Старкуэтер
1982 ф Пиковая дама Чекалинский
1983 ф Двое под одним зонтом Тиль
1983 ф Поздняя любовь Герасим Порфирьевич Маргаритов
1983 ф Пробуждение генерал Гиппиус
1983 ф Уникум Сан Саныч
1984 ф Мёртвые души Плюшкин
1985 ф Дети солнца Протасов
1985 ф Странная история доктора Джекила и мистера Хайда доктор Джекил
1985 ф Русь изначальная император Юстиниан
1986 ф Последняя дорога барон Геккерн
1986 ф Приключения Шерлока Холмса и доктора Ватсона: Двадцатый век начинается лорд Томас Бэллинджер, премьер-министр Великобритании
1986 ф Очи чёрные Модест Петрович, городской голова
1987 ф Без солнца барон
1987 ф Гардемарины, вперёд! кардинал Флёри
1987 ф Загадочный наследник Василий Григорьевич Ерихонов
1987 ф На исходе ночи Зайферт
1987 ф Первая встреча, последняя встреча полковник контрразведки
1988 ф Запретная зона Артём Григорьевич Каланчёв
1988 ф Чёрный коридор Николай Иванович Ечевин, учитель истории
1989 ф Сердце не камень Потап Потапыч Каркунов
1989 ф Мать губернатор
1990 ф Ловушка для одинокого мужчины папаша Мерлуш
1990 ф Дамский портной Исаак, дамский портной
1991 ф Дина Бардов
1991 ф Гений «Принц», криминальный авторитет
1991 ф Дело Муромцев
1991 ф Дело Сухово-Кобылина Пётр Константинович Муромский
1991 ф Линия смерти Луковецкий
1991 ф Осада Венеции (Италия) инквизитор
1991 ф Иван Фёдоров, или Откровение Иоанна Первопечатника царь Иван Грозный
1992 ф Золото (Италия) дон Диего
1993 ф Убийца следователь
1993 ф Хочу в Америку писатель
1994 ф Белый праздник Валентин Грэг, профессор
1994 ф Заколдованные дегустатор
1994 ф Посвящение в любовь Иван Бунин
1994 ф Поездка на восток Миколай
1995 ф Вино из одуванчиков полковник Фрилей (роль озвучил С. Безруков)

Асăнмалăх[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]