Алёна Апина

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Лёвочкин хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Алёна Апина
фото
Алёна Апина «Легенды Ретро FM фестивалĕнче, 2009»
Тĕп хыпар
Çуралнă чухнехи ят Елена Евгеньевна Лёвочкина
Тулли ят Елена Евгеньевна Апина
Çуралнă вăхăт 1964 çулхи çурлан 23-мĕшĕ
Çуралнă вырăн Сарăту, РСФСР, СССР
Патшалăх Flag of the Soviet Union.svg СССРFlag of Russia.svg РФ
Профессисем XX ĕмĕрти СССР, Раççей юрăçи,
мусăкçă,
XX ĕмĕрти раççей сăвăçĕ
Инструментсем Фортепиано
Жанрсем Поп,
Ушкăнсем Комбинация
Пĕрĕçлĕх Андрей Державин,
Татьяна Иванова,
Андрей Косинский,
Александр Маршал,
Лолита Милявская,
Борис Моисеев,
Мурат Насыров,
Татьяна Буланова
alena-apina.ru

Алёна А́пина (Еле́на Евге́ньевна А́пина; хĕр чухнехи хушамачĕ — Лёвочкина) — раççей эстрада юрăçи, Раççей тава тивĕçлĕ артисчĕ (2002)[1].


Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

«Комбинация» ушкăнĕнчи альбомсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. Белый вечер (1988)
  2. Ход конём (1988)
  3. Русские девочки (1989)
  4. Русские девочки. Новая версия (1990, Gala Records)
  5. Московская прописка (1991, Gala Records)

Соло альбомĕсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. Улица Любви (1992, BSA Records, МТПП «Русский диск»)
  2. Танцевать до утра (1993, Jeff Records)
  3. Пляжный сезон (1994, Jeff Records)
  4. Лимита (1995, Jeff Records)
  5. Пропащая душа (1995, Jeff Records)
  6. Соперница (1996, Союз)
  7. Объяснение в любви (1997, Союз)
  8. Люби как я (1998, Союз)
  9. Тополя (1999, Монолит)
  10. О судьбе и о себе (2001, Союз)
  11. Пойдём со мной: ч. I — Энергетическая, ч. II — Лирическая (2003, Real Records)
  12. Самолёт на Москву (2007, Союз)
  13. Ещё раз про любовь (2010, Союз)

Пухмачсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1993 — Алёна Апина
  • 1994 — До и после
  • 1995 — Музыка для дискотек
  • 1997 — Избранное
  • 1998 — The Best
  • 2001 — Ты мне не снишься
  • 2004 — Любовное настроение

Кино тата телекурав[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Пайăр пурнăç[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Чыславсем тата парнесем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1992 — хит-парад лауреачĕ
  • 1993 — хит-парад лауреачĕ
  • 1997 — «Кĕмĕл калуш» парне лауреачĕ («Электричка» («Серебряный дождь») юрăшăн)
  • 1997 — «Ылтăн граммофон» парне лауреачĕ («Электричка» («Русское Радио») юрăшăн)
  • 1999 — «Ылтăн граммофон» парне лауреачĕ («Тополя» («Русское Радио») юрăшăн)
  • 2002 — Раççей Федерацин тава тивĕçлĕ артисчĕ
  • 2004 — «Кĕмĕл диск» мусăк парнин лауреачĕ
  • 2005 — «Супер диск» мусăк парне лауреачĕ

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Шаблон:Без указания даты смерти, включая ныне живущих