Герасимов Евгений Владимирович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Евгений Герасимов
Фото
Евгений Герасимов (2013)
Çуралнă чухнехи ят: Евгений Владимирович Герасимов
Çуралнă вăхăт: нарăс, 25, 1951
Çуралнă вырăн: Мускав
Професси: совет, раççей актёрĕ
кинорежиссёрĕ, каскадёрĕ, Мускав хула думин депутачĕ
Карьера: 1965 - 2012
Чыславсемпе парнесем:
«Тăван Çĕршыв умĕңчи тава тивĕçлĕхĕн» III степеньлĕ орденĕ «Тăван Çĕршыв умĕнчи тава тивĕçлĕхĕн» IV степеньлĕ орденĕ
Хисеп орденĕ Туслăх орденĕ
Раççей Федерацин халăх артисчĕ
РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ Ленин комсомолĕн парни — 1980

Евге́ний Влади́мирович Гера́симов (25.2.1951 çур.) — совет тата раççей театрпа кино актёрĕ, кинорежиссёр, Раççей Федерацин халăх артисчĕ (1994), Мусхуладумин депутачĕ («Пĕрлĕ Раççей» партинчен).

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

1951 çулта нарăсăн 25-мĕшĕнче Мускавра савутра ĕçлекенсен çемьинче çуралнă. Физика-математика шкулĕнче вĕреннĕ, техника вашне кĕме шухăшланă.

Кинори дебютне 14 çулта тытăннă, «Они не пройдут» фильм эпизодĕнче вылянă, кайран Юлий Карасикăн «Человек, которого я люблю» фильмĕнче тĕп роле сăнарланă.

1968 çулта Борис Щукин ячĕллĕ театр училищинче актёрсен факультетĕнче (Александр Борисов педагог патĕнче) ăсталăхне туптанă.

Театр училищинче 1972 çулта диплом илсен Герасимова Мускаври Владимир Маяковский ячĕллĕ театр труппине илнĕ.

1970-мĕш çулсенче авланнă, хĕрĕ 1977-мĕш çулта, ывăлĕ 1983 çулта çуралнă.

1979—1981 çулсенче Сценаристсен тата режиссёрсен аслă курсĕнче (Георгий Данелия тата Эльдар Рязанов ăстасем патĕнче) вĕреннĕ.

1980-мĕш çулсен пуçламăшĕнче «Петровка, 38» тата «Огарёва, 6» детективсенче вылянă, «Бармен из „Золотого якоря“» фильмра ĕçленĕ. Вертер робот рольне «Гостья из будущего» сăнарланă.

Тĕрлĕ спортра разряд пулнипе, каратэпе ăста хăтланнипе, актёр темиçе хутчен те кăткăс трюксене хăйех тунă.

1994-па — «Кинескоп», «Парад звёзд», «Парад фестивалей» телеярăмсен авторĕ.

2000-чен — Раççей киноактёрĕсен гильдин вице-президенчĕ.

2015 çулăн пушăн 4-мĕшĕнче Кинемотографистсен пĕрлешĕвĕн Мускав хула организацин председателĕ пулма суйланă[1]. «Еврази телефорумĕн» председателĕ.

2001 çулта раштавăн 16-мĕшĕнче Мускав хула думин депутачĕ пулма суйланă, унта вăл культура комиссин председателĕ. «Пĕрлĕ Раççей» партин Мускав организацин политканашĕн пайташĕ.

2015 çулта «Çапăçу ӳнерĕн Мускав ассоциацин» регионри пĕрлĕх организацин президенчĕ пулма суйланă[2].

Пултарулăхĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Театр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • «Дети Ванюшина»

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Актёр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1965Они не пройдутСанька Рымарев
  2. 1966Человек, которого я люблюРодька
  3. 1970Обвиняются в убийствеАлександр Щетинин
  4. 1970 — О друзьях-товарищахчекист (нет в титрах)
  5. 1970 — В лазоревой степиЯков
  6. 1972Точка, точка, запятая…Саша, пионервожатый
  7. 1972 — Летние сныАндрей Пчёлка
  8. 1972 — За всё в ответеОлег Волошин
  9. 1973ОблакаКоля
  10. 1974Ещё не вечерАлёша Ковалёв, сын
  11. 1975Моя судьбаМихаил Ермаков в молодости
  12. 1975 — Незнакомый наследникСергей Скворцов
  13. 1976Гранитные островазамполит
  14. 1976 — Не верь крику ночной птицы
  15. 1977Последняя двойкаНиколай
  16. 1977 — Следствие ведут ЗнаТоКи. Дело № 11. Любой ценойВадим Холин
  17. 1978ИсчезновениеМаксим Шабанов
  18. 1978 — КрепостьФилиппов, лейтенант
  19. 1978 — Мятежная баррикада
  20. 1978 — ТерриторияЖора Апрятин
  21. 1979Время выбрало насИван Воронецкий
  22. 1979 — Петровка, 38Валя Росляков
  23. 1979 — СмотриныПавел
  24. 1980Огарёва, 6Валентин Росляков, капитан ОБХСС
  25. 1980 — Вам и не снилось…дядя Володя, отчим Кати
  26. 1981Рождённые бурейРаймонд Раевский
  27. 1981 — Приказ: огонь не открыватьСоловей, сержант
  28. 1982Приказ: перейти границуотец сержанта Соловья, белогвардейский офицер
  29. 1982 — Серебряное ревюСамохвалов
  30. 1982 — Возвращение резидентаАндрей Михайлович Кузнецов, сотрудник КГБ
  31. 1982 — Государственная граница. Восточный рубежЖора Скворцов, поклонник Ольги
  32. 1983Такая жёсткая игра — хоккей
  33. 1983 — ПодростокСерёжа, князь
  34. 1983 — День рожденияМаксим
  35. 1983 — Утро без отметокпапа Глеба
  36. 1984Очень важная персонахудожник
  37. 1984 — Гостья из будущегоВертер, биоробот, уборщик в Институте времени / голос козла Наполеона (в эпизоде, когда козёл Наполеон сообщает Алисе адрес Коли)
  38. 1985Пять минут страхаСемён Бугаев, майор, внедрённый в банду
  39. 1985 — Зловредное воскресеньеЕвгений Владимирович, председатель жюри кинофестиваля
  40. 1986Бармен из «Золотого якоря»Николай Зверев, бармен в портовом ресторане
  41. 1986 — Конец операции «Резидент»Андрей Михайлович Кузнецов, сотрудник КГБ
  42. 1986 — Посторонним вход разрешёнЮрий Королёв, папа Димы
  43. 1989Поездка в ВисбаденДонгоф
  44. 1990Ночь длинных ножей
  45. 1991Высший классОлег Румянцев
  46. 1992Ричард Львиное СердцеКонрад, маркиз Монферратский
  47. 1993Рыцарь КеннетКонрад, маркиз Монферратский
  48. 1994Волшебник Изумрудного городаЖелезный Дровосек
  49. 1997Ночь жёлтого быка
  50. 2000Романовы. Венценосная семьяГолощёкин, комиссар
  51. 2000 — Смерть Таировановый актёр / Панталоне
  52. 2001 — Династия полковника «N»сын
  53. 2008Туман рассеиваетсяХромов, генерал, начальник управления «С» 1-го управления КГБ
  54. 2008 — СавваСавва Мамонтов
  55. 2009 — Москва.РуЮсуп
  56. 2010Однажды в Бабен-Бабенеиздательский работник Алов
  57. 2012Тройная жизньКирилл Юрьевич Брусин, медиамагнат

Сасă кĕртни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1968Ромео и ДжульеттаРомео (роль Леонарда Уайтинга)
  2. 1970Перстень княгини Анны
  3. 1972Решма и Шера
  4. 1972 — Когда зацвёл миндальЛексо (роль Георгия Пипия)
  5. 1973Убийство МаттеотиПьеро Гобетти (роль Стефано Оппедизано)
  6. 1974Воздушный мостНико (роль Дато Жгенти)
  7. 1977Вечная сказка любвиВир Сингх (роль Джитендры)
  8. 1977 — Соль и хлебджигит (роль Джанаса Искакова)
  9. 1988ПриливМик (роль Колина Фрилза)

Мультфильмсене сасă кĕртни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1973 — ПерсейПерсей
  2. 1974 — ПрометейЮноша
  3. 1974 — Храбрец-удалец
  4. 1981 — Космические пришельцы. Фильм 2

Режиссёр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1983Визит (короткометражный фильм в киноальманахе «Полоса везения»)
  2. 1984Очень важная персона
  3. 1985Не ходите, девки, замуж
  4. 1987Забавы молодых
  5. 1989Поездка в Висбаден
  6. 1992Ричард Львиное Сердце
  7. 1993Рыцарь Кеннет
  8. 2008Савва
  9. 2008 — Туман рассеивается
  10. 2012Та, которую не ждут (фильм-спектакль)

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]