Григориу Григоре Петрович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Григориу хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Григоре Григориу
Grigore Grigoriu
Фото
Çуралнă вăхăт: 1941, ака, 4
Çуралнă вырăн: Каушаны, Бендер уесĕ, Молдаван ССР, СССР
Вилнĕ вăхăт: 2003, раштав, 20
Вилнĕ вырăн: Паланка, Штефан-Вод районĕ, Молдова
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svg СССР
МолдавиFlag of Moldova.svg Молдави
Професси: XX, XXI ĕм. совет, молдаван актёрĕ
Карьера: 1966—1989
Тĕлĕ: драма
мусăк фильмĕ
приключени
Чыславсемпе парнесем: MDA Ordinul Gloria Muncii BAR.png

Григо́ре Пе́тру Григори́у (молд. Grigore Petru Grigoriu; ака, 4, 1941, Каушаны, Бендер уесĕ, МССР, СССР — раштав, 20, 2003, Паланка, Молдова) — молдаван тата совет актёрĕ, Молдаван ССР тава тивĕçлĕ артисчĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Г. Григориу Молдова почтă маркки çинче. 2016 ç.

Шкулта вĕреннĕ чухнех Григоре Григориу театр ĕçне хутшăнкаланă, спортпа хăтланнă, тĕслĕхрен, бокспа.

1959 çулта Бельцăри республикăн драма театрĕн конкурсне хутшăннă.

Шкултан вĕренсе тухсан пĕр вăхăт чукун çул çинче грузчик пулса вăй хунă.

Григоре Григориу хăйĕн пултарулăх ĕçĕ-хĕлне Бельцăри республикăн драма театрĕнче пуçланă, унта вăл 1959 - 1965 çулсенче тăрăшнă.

Кайран пиллĕк çул «Диалог» телетеатрĕнче, 1970 çултанпа — республикăн «Лучафэрул» çамрăк куравçă театрĕнче ĕçленĕ.

Пĕрремĕш рольне 1966 çулта Эмиля Лотянун «Хĕрлĕ уçланкăсем» Савву Милчу рольне сăнарланă.

Григоре Григориу Раççейре, Румынире, Германире, Азербайджанра, Украинăра ĕçленĕ, кинопа театрта çитмĕл ытла роле вылянă. Чи паллă сăнарĕ — «Тапăр тӳпене хăарать» фильмĕнчи Лойко Зобар ролĕ.

Григоре Григориу сарăмсăр автомобиль катастрофинче 2003 çулхи раштавăн 20-мĕшĕнче Паланка молдаван сали патĕңче ĕмĕрĕ татăлнă. Актёра Тĕп (Эрмен) çăвинче, Кишинёвре, пытарнă[1].

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1966 — Красные поляны — Савва Милчу
  2. 1966 — Горькие зёрна — Андрей Войновяну
  3. 1967 — Марианна — «Тополь»
  4. 1967 — Сергей Лазо
  5. 1967 — Se caută un paznic — apostol
  6. 1968 — Аннычка — Андрей
  7. 1969 — Десять зим за одно лето — Штефан
  8. 1970 — Povârnişul — Марку
  9. 1971 — Крутизна
  10. 1972 — Юлашки гайдук
  11. 1972 — Запасри офицер — Штефан Барбу
  12. 1972 — Лаутары — Раду Негостин
  13. 1973 — Земля, до востребования — Тоскано
  14. 1974 — Mînia — эпизод
  15. 1976 — Тапăр тӳпене хăпарать — Лойко Зобар
  16. 1976 — Порт — Петреску
  17. 1976 — Легенда о Тиле
  18. 1977 — Ночь над Чили — Мануэль, архитектор
  19. 1978 — Емельян Пугачёв («Невольники свободы», «Кровью омытая») — Чика Зарубин
  20. 1978 — Мой ласковый и нежный зверь — Полихроний Аркадьевич Калидис
  21. 1978 — Ich will euch sehen — комиссар Ардатов
  22. 1978 — Антон-волшебник
  23. 1979 — Агент секретной службы — Штефан
  24. 1979 — Чудак — адвокат Ахмед
  25. 1979 — Я хочу петь — Георге
  26. 1980 — Где ты, любовь? — Виктор
  27. 1980 — Овод — Чезаре Мартини
  28. 1980 — У чёртова логова — Груя
  29. 1981 — На Гранатовых островах — Фарадж
  30. 1981 — Отпуск за свой счёт — эпизод в сцене дискотеки на судне, за одним столиком с Магдой
  31. 1982 — Роман с Амели
  32. 1983 — Найди на счастье подкову — Дмитрий
  33. 1983 — Серебряный возраст — Тудор
  34. 1983—1986 — Анна Павлова — Михаил Мордкин
  35. 1984 — Как стать знаменитым — эпизод
  36. 1986 — Тайный посол
  37. 1986 — Лучафэрул — Кибич
  38. 1989 — Вдвоём на грани времени
  39. 1989 — Мария, Мирабела в Транзистории — Главный Тормозистор

Чысланисем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. ^ Грегоре Григориу, peoples.ru (2010 çулхи Кăрлач уйăхĕн 21-мĕшĕнче тĕрĕсленĕ.)]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]