Коренев Владимир Борисович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Владимир Коренев
Çуралнă чухнехи ят: Владимир Борисович Коренев
Çуралнă вăхăт: 1940 çĕртме, 20
Çуралнă вырăн: Севастополь, СССР/РСФСР
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svg СССР Flag of Russia.svg РФ
Професси: XX, XXI ĕм. совет, раççей актёрĕ
Карьера: 1962 — х. в.
Disambig gray.svg Коренев хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.

Влади́мир Бори́сович Ко́ренев (çĕртме, 20, 1940) — совет тата раççей театрпа кино актёре, педагог. Раççей халăх артисчĕ (1998)[1].

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Владимир Коренев 1940 çулхи çĕртмен 20-мĕшĕнче Севастопольре Борис Леонидович Коренев контр-адмирал çемьинче çуралнă.

Ачалăхне Владимир Измаилре иртнĕ, каярах çемье Таллина куçнă, унта вăл литературăпа, театрпа кăсăкланма тытăннă. Пĕр классри Лариса Лужина Владимира драмкĕтесе (ăна Иван Данилович Россомахин ертсе пынă) илсе кайнă. Кунта пулас паллă актёрсем — Виталий Коняев, Игорь Ясулович тата Лилиан Малкина — ăсталăха туптанă. Спектакльсене шкул сцени çинче çеç мар, профессионалсен театрĕнче те кăтартнă[2]. Шкултан вĕренсе тухсан Владимир Коренев актёр профессине суйласа илнĕ те 1957 çулта ГИТИСе, в мастерскую народного артиста РСФСР халăх артисчĕ Григорий Конскин тата СССР халăх артисчĕ О. Н. Андровская педагогсем патĕнче пĕлӳ пухнă[3].

1960-мĕш çулсем: Владимир Коренев «Человек-амфибия» фильмра Ихтиандра рольне сăнарласа паллăха тухать[4].

1961 çулта — Мускаври К. С. Станиславский ячĕллĕ драма театрĕн актёрĕ, унта ăна театра ертсе пынă Михаил Михайлович Яншин чĕннĕ. Çавăнтанпа Владимир Коренев — çак театрăн малти артисчĕ[2].

1961 çулта авланать, арăмĕ — актриса Алла Константинова, хĕрĕ — актриса Ирина Коренева, мăнукĕ — Егор Коренев. 1964 çулта аякри çыхăнура хĕр çуралнă.

Рольсем/театр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1958 — Жизнь прошла мимо — эпизод
  2. 1961 — Человек-амфибия — Ихтиандр
  3. 1963 — Конец и начало
  4. 1965 — Свет далекой звезды — Виктор, племянник
  5. 1965 — Дети Дон Кихота — Виктор Бондаренко, художник
  6. 1965 — Как вас теперь называть? — адъютант Готтбурга
  7. 1968 — Сыны отечестваМарк Гельц
  8. 1969 — Песнь о Маншук
  9. 1971 — Освобождение — Степан Андреевич Неустроев, капитан
  10. 1973 — Много шума из ничего — Хуан
  11. 1975 — ПобедительВалентин Андреевич Кареев
  12. 1976 — Псевдоним: Лукач
  13. 1976 — Рудин — Константин Диомидыч Пандалевский
  14. 1980 — Я — актриса — актёр Александринского театра
  15. 1988 — Дорога в ад — Левицкий
  16. 1988 — Криминальный талант — Сергей Сергеевич Курикин, директор овощной базы № 6
  17. 1990 — Неизвестные страницы из жизни разведчикаВилли Валецки
  18. 1990 — Динозавры XX векаСемин
  19. 1991 — Яр
  20. 1991 — Оружие ЗевсаТомас Бак
  21. 1991 — Встретимся на Таититаксист
  22. 1992 — Выстрел в гробу (Украина) — генерал Коньячков
  23. 1993 — Бравые парни (Украина) — Гена
  24. 2003 — Северный сфинкс — князь Голицын
  25. 2004 — Дети Арбата — отец Юры Шарока
  26. 2004 — Дорогая Маша Березина — Алексей Геннадьевич
  27. 2004 — Слепой — Федор Филиппович Потапчук
  28. 2005 — Сыщики районного масштаба — Никонов
  29. 2006 — Нежный барс — отец Дениса
  30. 2006 — Последняя исповедь — немецкий генерал
  31. 2006 — Туда, где живёт счастьеНеверов
  32. 2008 — Дар Божий — Натаныч
  33. 2008 — Два цвета страсти — Дмитрий Александрович
  34. 2008 — Общая терапия — Григорий Пикарский, известный артист, отец Романа
  35. 2008 — Срочно в номер 2 («Бомба для бизнесмена»)
  36. 2008 — Тайны дворцовых переворотов — Василий Лукич Долгорукий
  37. 2008 — Десантный батя — Андрей Антонович Гречко, министр обороны СССР, Маршал Советского Союза
  38. 2009 — Однажды будет любовь — отец Вики
  39. 2010 — В лесах и на горахМарк Данилович Смолокуров
  40. 2012 — Метод ЛавровойВладимир Андреевич Асеев
  41. 2012 — ПредчувствиеОлег Иванович Самойлов
  42. 2013 — Отель «Президент»Феликс Макарович Наговицын
  43. 2014 — Если ты не со мнойГеоргий Золотаревский
  44. 2014 — Алхимик. Эликсир ФаустаАлександр Андреевич Невельский, алхимик (в 1916 году)
  45. 2014 — Трюкач
  46. 2014 — Дом спящих красавицГлеб Яковлевич
  47. 2015 — Орлова и АлександровВладимир Иванович Немирович-Данченко

Чыславсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]