Контент патне куҫ

Ладынина Марина Алексеевна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Марина Ладынина
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Марина Алексеевна Ладынина
Çуралнă вăхăт: 1908, çĕртме, 24
Çуралнă вырăн: Скотинино, ССРП
Вилнĕ вăхăт: 2003 пуш, 10
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ
Карьера: 1928—1954
Чыславсемпе парнесем:
Хисеп орденĕ — 1998 Ĕçлĕх Хĕрлĕ Ялав орденĕ Халăхсен туслăхĕ орден  — 1983
«Ĕçри маттурлăхшăн (Вăрçăри маттурлăхшăн). Владимир Ильич Ленин 100 çул тултарнине асăнмалăх
«Ĕçри маттурлăхшăн (Вăрçăри маттурлăхшăн). Владимир Ильич Ленин 100 çул тултарнине асăнмалăх
«Тăван Çĕршывăн 1941—1945 çç. Аслă вăрçинче хастар ĕçленĕшĕн» медаль
«Тăван Çĕршывăн 1941—1945 çç. Аслă вăрçинче хастар ĕçленĕшĕн» медаль
«Ĕç ветеранĕ» медаль
«Ĕç ветеранĕ» медаль
«Çерем çĕрĕсене пусаланăшăн» медаль
«Çерем çĕрĕсене пусаланăшăн» медаль
ССРП халăх артисчĕ— 1950 РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ — 1944 Сталин парни — 1941 Сталин парни — 1942 Сталин парни — 1946 Сталин парни — 1948 Сталин парни — 1951

Марина Алексеевна Ладынина (24.6.1908, Скотинино — 10.3.2003, Мускав) — совет кино актриса. ССРП халăх артисчĕ (1950).

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Ячĕ Роль
1929 ф Хулана кĕме юрамасть эпизодри роль
1932 ф Просперити чечек сутакан суккăр хĕр
1935 ф Тăшман сукмакĕсем Линка (Елена Яновна Дроздова), учительница
1936 ф Застава у Чёртого брода Варенька
1937 ф Çураçнă пуян хĕр Маринка Лукаш, внучка деда Наума, колхозная ударница
1939 ф Трактористсем Марьяна Бажан, трактористка, бригадир-орденоносец
1940 ф Савнă хĕр Варя Лугина
1941 ф Сысна пăхаканпа кĕтӳç Глаша Новикова, Вологда облаçĕнчи паллă сысна пăхакан
1942 ф Антоша Рыбкин Лариса Семёновна, актриса
1942 ф Райком секретарĕ çыхануç Наташа
1944 ф Вăрçă иртсен каçхине 6 сехетре Варя Панкова
1947 ф Çĕпĕр çĕрĕ çинчен калани Наташа Малинина, юрăç
1949 ф Кубань касакĕсем Галина Ермолаевна Пересветова, «Заветы Ильича» колхоз председателĕ
1951 ф Тарас Шевченко графиня Потоцкая
1954 ф Испытание верности Ольга Егоровна Калмыкова
1963 ф Мелодии Дунаевского камео
1965 ф Люди остаются людьми Имя персонажа не указано

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]