Марыля Радович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Марыля Родович
фото
Тĕп хыпар
Çуралнă чухнехи ят Марья Антонина Родович
Тулли ят Марья Антонина Родович
Çуралнă вырăн Зелёна-Гура
Патшалăх ПольшаFlag of Poland.svg Польша
Профессисем юрăç, актриса
Инструментсем акустика гитари
Жанрсем Поп, рок, поп-рок, фолк-рок
Суя ятсем Марыля Родович
Парнесем «Мăн пулă» (пол. Grubej Ryby), радио Колор, «Чи туйăмлă сасă» (1999 çул)
http://www.marylarodowicz.pl

Мары́ля Родо́вич (пол. Maryla Rodowicz, паспортри ячĕ — Ма́рья «Мары́ля» Антони́на Родо́вич; 1945 çулхи раштавăн 8-мĕшĕнче, Зелёна-Гура, Польша çуралнă) — паллă поляк поп-юрăçи, çаплах рок тата фолк-рок юрлать. 70-мĕш çулсенче СССР халахĕ питĕ кăмăлланă.

2000 ытла юрăна юрланă, поляк чĕлхилле 20 ытла, çаплах пĕрер альбом акăлчанла, чехле, нимĕçле тата вырăсла альбом кăларнă. Сутнă мĕнпур альбомĕсен шучĕ 15 мильона çитнĕ, çав шутра 10 мильона яхăн СССРпа Раççейре.

Юрăç карьерине 1960-мĕш çулсен варринче пуçланă. 1970-мĕш тата 80-мĕш çулсенче питĕ паллă пулса тăрать, çапах та Польшăра Родовича халĕ те кăмăллаççĕ.

1986 çулта качча кайнă, виçĕ ача амăшĕ.

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1970 — Żyj mój świecie (Muza)
  • 1972Wyznanie (Pronit)
  • 1972Maryla Rodowiczova (Supraphon)
  • 1973Maryla Rodowicz (Amiga, ытларах нимĕçле)
  • 1974Rok (Pronit)
  • 1976Sing-Sing (Pronit)
  • 1978Wsiąść do pociągu (Pronit)
  • 1979Cyrk nocą (Pronit/Wifon)
  • 1982Święty spokój (Muza)
  • 1983Maryla Rodowicz/Марыля Родович (Мелодия)
  • 1984Był sobie król (Polton)
  • 1986Gejsza nocy (Muza)
  • 1987Polska Madonna (Muza)
  • 1991Full (Polton)
  • 1992Absolutnie nic (Muza); тепĕр хут кăларни: 1995 (Tra-La-La)
  • 1994Marysia Biesiadna (Tra-La-La)
  • 1995Złota Maryla (Tra-La-La)
  • 1996Antologia 1 (Tra-La-La/PolyGram Polska)
  • 1996Antologia 2 (Tra-La-La/PolyGram Polska)
  • 1996Antologia 3 (Tra-La-La/PolyGram Polska)
  • 1997Łatwopalni. Tribute to Agnieszka Osiecka (Tra-La-La/PolyGram Polska, 2CD)
  • 1998Przed zakrętem (PolyGram Polska)
  • 1999Karnawał 2000 (Universal Music)
  • 2000Niebieska Maryla (Universal Music)
  • 200112 najpiękniejszych kolęd (Universal Music)
  • 2002Życie ładna rzecz (Universal Music)
  • 2003Sowia Wola (Eulen Willen Studio)
  • 2003Maryla i przyjaciele (Polskie Radio S.A.)
  • 2003Nejvetši hity (Universal Music, Чехи)
  • 2004Wola — 2 — Hopsasa
  • 2005Kochać (Sony BMG)
  • 2005Maryla Voila! Hopsasa
  • 2006Wola 4u
  • 2007Wola na 5
  • 2007Maryla Rodowicz — Die großen Erfolge (BMG Amiga, нимĕçле)
  • 2008Jest cudnie (Sony BMG)

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]


Шаблон:Poland-stub