Скобцева Ирина Константиновна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Ирина Скобцева
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Ирина Константиновна Скобцева
Професси: совет, раççей актриси
Карьера: 1955 — х.в.
Чыславсемпе парнесем:
Туслăх орденĕ — 1997
РСФСР халăх артисчĕ— 1974 РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ — 1965

Ири́на Константи́новна Ско́бцева (çурла, 22, 1927, Тулă) — совет тата раççей театрпа кино актриси, РСФСР халăх артисчĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Ирина Скобцева 1927 çулхи çурлан 22-мĕшĕнче Тулăра Константин Алексеевич Метеохĕсметĕн тĕп управленин ĕçтешĕн (1903—1975) тата архив ĕçтешĕн Юлия Николаевна (1904—1999) Скобцевсен çемьинче çуралнă.

Вăтам шкултан вĕренсе тухсан МПУ истори факультечĕн ӳнере тишкерӳ уйрăмне пĕлӳ пухма кĕнĕ. Вĕренӳ çулĕсенче студентсен театрĕңче вылянă. Университет курсĕсене ăнăçлă вĕçлесен МХАТ шкул-студине (А. М. Карев курсĕ) ăслăхне ӳстерме вĕренме кĕнĕ.

Кинори дебютне 1955 çулта Дездемона ролĕнче Сергей Юткевичăн «Отелло» фильмĕнче тума тӳр килнĕ[1]. 1956 çулта фильм Канн кинофестивалĕн тĕп конкурсне хутшăнса Лайăх режиссурăшăн парнене тивĕснĕ[2]. Каннра Ирина Скобцева «Канн кинофестивалĕн Мисс шарм» хисепе тивĕç пулнă.

Çемье[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Упăшки — актёр тата кинорежиссёр Сергей Бондарчук.
  • Хĕрĕ — Елена Бондарчук (1962—2009), театрпа кино актриси.
  • Ывăлĕ — Фёдор Бондарчук, кинорежиссёр тата актёр.
  • Мăнукĕ — Константин Крюков, актёр.
  • Кĕçĕн мăнук хĕр — Юлия (2007)
  • Манук — Сергей Бондарчук (1991)
  • Мăнук хĕрĕ — Варвара Бондарчук (1999)
  • Кĕçĕн мăнук хĕрĕ — Маргарита (2012)
  • Кĕçĕн мăнук хĕрĕ — Вера (2014)

Чыславсемпе парнесем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1955 — Отелло — Дездемона
  2. 1955 — Иван Франко — Людовика Шанкевич
  3. 1957 — Обыкновенный человек — Кира
  4. 1957 — Неповторимая весна — Клавдия Николаевна Новожилова
  5. 1957 — Поединок — Шурочка
  6. 1958 — Шли солдаты — дама в ресторане
  7. 1959 — Аннушка — Аннушка
  8. 1959 — Белые ночи — герцогиня
  9. 1959 — Заре навстречу — Софья Александровна Савич
  10. 1960 — Серёжа — Марьяна
  11. 1961 — Суд сумасшедших — Сузи Хаггер
  12. 1963 — Сотрудник ЧК — Тверская
  13. 1963 — Я шагаю по Москве — «Надя», дама с зонтиком
  14. 1965 — Тридцать три — Вера Сергеевна, психиатр
  15. 1968 — Война и мир — Элен Безухова
  16. 1968 — Зигзаг удачи — Лидия Сергеевна
  17. 1970 — Ватерлоо — Мария
  18. 1971 — Человек в проходном дворе — Клавдия Николаевна Юшкова
  19. 1972 — Пятьдесят на пятьдесят — Барбара, секретарь резидента английской разведки Понса
  20. 1972 — Тайник у красных камней — Анна Блоу
  21. 1973 — Молчание доктора Ивенса — миссис Эвелин Ивенс
  22. 1973 — Совсем пропащий — вдова Дуглас
  23. 1973 — Человек в штатском — баронесса Изольда фон Остен-Фельзен
  24. 1974 — Выбор цели — Марина Дмитриевна Курчатова
  25. 1974 — Любовь земная — Лиза Анисимова
  26. 1974 — Такие высокие горы — Лиза Пименовна
  27. 1975 — Концерт для двух скрипок — Кара Викторовна
  28. 1975 — Они сражались за Родину — военврач
  29. 1977 — Степь — Графиня Драницкая
  30. 1978 — Бархатный сезон — миссис Бредвери
  31. 1978 — Молодость с нами — Шувалова Серафима Антоновна
  32. 1978 — Отец Сергий — баронесса
  33. 1980 — Мой папа — идеалист — мать Бориса
  34. 1980 — Овод — Миссис Бертон, мать Артура
  35. 1981 — Дорогие мои москвичи — ведущая телеклуба «Москвичка»
  36. 1981 — Красные колокола. Фильм 2. Я видел рождение нового мира — дама на Невском
  37. 1982 — Красиво жить не запретишь — Анна Павловна
  38. 1983 — Мэри Поппинс, до свидания! — миссис Ларк
  39. 1983 — Ты мой восторг, мое мученье — Ирина Тарнопольская
  40. 1984 — Время и семья Конвей — Мейдж спустя двадцать лет
  41. 1986 — Борис Годунов — хозяйка корчмы
  42. 1986 — Лицом к лицу
  43. 1987 — Единожды солгав — Анна Ивановна
  44. 1987 — Загадочный наследник — Полина Андреевна Батистова
  45. 1988 — Осень, Чертаново… — мать Ирины
  46. 1990 — Очарованный странник — графиня
  47. 1991 — Призрак зелёной комнаты
  48. 1992 — Бесы — Варвара Петровна, мать Ставрогина
  49. 1992 — Тихий Дон — Василиса Ильинична
  50. 1998 — Маленький боец — Ирина Сигизмундовна
  51. 2000 — Зависть богов — мать Сони
  52. 2000 — Зорка Венера — бабушка Василия
  53. 2001 — Наследницы — Галина, бывшая жена Иваницкого
  54. 2002 — Женская логика — Света Боброва
  55. 2003 — Другая женщина, другой мужчина — Анна Юрьевна
  56. 2003 — Не привыкайте к чудеса — мама Ольги
  57. 2003 — Покаянная любовь — Иртенева Марья Петровна
  58. 2003 — Янтарные крылья — Елена Сергеевна
  59. 2004 — Женская логика 4
  60. 2005 — Алька — Татьяна Константиновка
  61. 2005 — Наследницы — 2 — Галина, бывшая жена Иваницкого
  62. 2005 — Счастье ты мое — Евгения Леонардовна
  63. 2005 — Черный принц — бабушка
  64. 2006 — Жара — хозяйка квартиры
  65. 2006 — Женская логика-5 — Света Боброва
  66. 2006 — Семейный ужин — Ксения Васильевна
  67. 2006 — Темный инстинкт — Елена Александровна
  68. 2007 — Артистка — Варвара Фоминична
  69. 2008 — Гашники — старушка
  70. 2009 — Обитаемый остров — бабушка Максима
  71. 2010 — В стиле jazz — бывшая теща Сергея
  72. 2012 — Счастливы вместе — мать Лауры Ларионовны
  73. 2012 — Белая гвардия — Мария Францевна Най — Турс, мать Най-Турса
  74. 2012 — Золото — мать Гордея Брагина
  75. 2012 — Синдром дракона — Маргарита Петровна
  76. 2014 — Тайна темной комнаты

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]