Эйбоженко Алексей Сергеевич

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Алексей Эйбоженко
Ӳкерчĕк
Çуралнă чухнехи ят: Алексей Сергеевич Эйбоженко
Професси: XX ĕмĕрти СССР, Раççей актёрĕ
Хастар çулсем: 1957—1980
Театр:

Алексей Сергеевич Эйбоже́нко (нарăс, 6, 1934, Мускавраштав, 26, 1980, Мускав) — совет театрпа кино актёрĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Алексей Эйбоженко Мускавра çуралнă, вăрçă пуçланса тăлаха юлнă; ашшĕ фронтра пуçне хунă (Курск пĕкинче), хыççăнах амăшĕ вилнĕ.

1957 çулта М. С. Щепкин ячĕллĕ Аслă театр училищинче (В. Н. Пашенная, И. В. Полонская тата Н. М. Гладков курсĕ) пĕлӳ илнĕ.

Çемье[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Арăмĕ - Наталья Владимировна Кенигсон, 1960—1980 çулсенче «Останкино»литература драми редакцин режиссёрĕ.

Ывăл Алексей — теле- тата радиожурналист.
Хуньашшĕ — Владимир Кенигсон, паллă совет актёрĕ.

Пултарулăх[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Театрти рольсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Малый театр[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Телекураври ĕçĕсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1960 — Простая историясекретарь
  2. 1962 — Третий таймЛемешко
  3. 1963 — При исполнении служебных обязанностейНема Брок
  4. 1963 — Тишина
  5. 1965 — Человек без паспортаКонстантин Лежнев
  6. 1966 — Лебедев против ЛебедеваВалька Смирнов
  7. 1966 — Путешествие (новелла «Завтраки 43-го года»)
  8. 1966 — По тонкому льдуАндрей Трапезников
  9. 1967 — Мятежная заставареволюционер Васильевич
  10. 1968 — Тысяча оконАндреей
  11. 1968 — Мне было девятнадцатьАлександр Цыганков
  12. 1968 — Любить…парень на вечеринке
  13. 1969 — Десятая доля путиПавел Коротков
  14. 1970 — Дорога на РюбецальДед
  15. 1970 — Сердце РоссииАросев
  16. 1972 — Бой после победыполковник Винников
  17. 1972 — Визит вежливостиВиктор Александрович
  18. 1973 — Семнадцать мгновений весныМакс Гюсман
  19. 1973 — За час до рассвета — Суслов
  20. 1973 — Детство. Отрочество. Юность
  21. 1974 — Тайник у Красных Камнейследователь КГБ майор Бахтин
  22. 1974 — Высокое звание. Фильм 2. Ради жизни на землекомиссар Данилин
  23. 1975 — Вариант «Омега»Александр Фёдорович Зверев
  24. 1975 — На всю оставшуюся жизньДанилов Иван Егорович
  25. 1975 — ДовериеНиколай Васильевич Крыленко
  26. 1976 — Здесь мой причал
  27. 1977 — Поединок в тайгекомиссар
  28. 1979 — Время выбрало насСтепан Лукич Воронецкий
  29. 1979 — Выгодный контрактполковник милиции Николай Осинцев
  30. 1980 — Корпус генерала Шубниковаподполковник Бородин
  31. 1980 — По данным уголовного розыска…Илья Королёв, сотрудник госбезопасности''
  32. 1980 — Ты должен житьАлексей Жигарев
  33. 1980 — Атланты и кариатидыВиктор Шугачёв
  34. 1980 — Чрезвычайные обстоятельстваПетр Храчев

Радиори ĕçлени[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1969 — «Дай руку, друг!» — Лайош
  • 1974 — «В списках не значился» (Б. Васильев романĕнчи сыпăксем)

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Эйбоженко, Алексей Сергеевич