Азиза

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Disambig gray.svg Çак терминăн урăх пĕлтерĕшсем пур, Азиза (пĕлтерĕшсем) пăхăр.
Disambig gray.svg Википедире Мухамедов хушаматлă çынсем пирки урăх статьясем пур.
Азиза
фото
Азиза Тулăра (2008)
Тĕп хыпар
Çуралнă вăхăт 1964, ака, 10
Çуралнă вырăн Ташкент, Узбек ССР
Çулсем 1980 — хал.вăх.
Патшалăх СССРFlag of the Soviet Union.svg СССР
Flag of Uzbekistan.svg Ӳспекстан
Раççей ФедерацийĕFlag of Russia.svg Раççей Федерацийĕ
Професси СССР, Раççей, Узбекистан юрăçи
Жанрсем поп-мусăк
Официаллă сайт

Азиза Абдурахимовна Мухамедова, ытларах Азиза теççĕ (1964, ака, 10, Ташкент, СССР) — совет, узбек тата раççей эстрада юрăçи.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

1991 çулта, тĕкĕшсе хăтланнă чухне Игорь Талькова вĕлерсен, Азиза нумайлăха мусăк кун-çулĕнчен тухса ӳкет[1].

1995 çулта Азиза эстрада çине çĕнĕ юрăсемпе таврăнать, 1997 çулта унăн «Всё или ничего» çĕнĕ альбомĕ тухать. 1999 çулта юрăç Стас Наминпа пĕрле ĕçлет. Çакна пула репертуарĕнче тухăç мусăк сĕмлĕ поп-рокĕ çуралать.

2007 çулта Азиза «Ты — Суперстар!» телепроекта (НТВ) хутшăнать те мĕнпур номинацире çĕнтерет, 2008 çулта вăл «Размышление» альбома кăларать, чылайрахăш юррине хĕйех çырнă.

2015 çулта «Точь-в-точь» иккĕмĕш сезонĕнче мала тухать.

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1989 — «Aziza»
  • 1997 — «Всё или ничего»
  • 2003 — «Через столько лет»
  • 2008 — «Размышление»
  • 2009 — «По берегу шансона»
  • 2013 — «Млечный путь»
  • 2014 — «Рай неземной»

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]