Контент патне куҫ

Бабочкин Борис Андреевич

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Борис Бабочкин
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Борис Андреевич Бабочкин
Çуралнă вăхăт: 1904, кăрлач, 18
Çуралнă вырăн: Сарăту, Раççей империйĕ
Вилнĕ вăхăт: 1975 утă, 17
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ
Карьера: 1921—1975

Борис Андреевич Бабочкин (18.1.1904, Сарăту — 17.7.1975, Мускав) — совет кино актёрĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1928 — Пăлхав — Караваев пăлхавçă
  2. 1930 — Вилнисен каварĕ — хĕрлĕ çарçă
  3. 1932 — Нейтан Беккер таврăнни — Микулич
  4. 1932 — Пĕрремĕш взвод — Макар Бобрик
  5. 1934 — Икхутчен çуралнăскер — Дубовик
  6. 1934 — Чапаев — Чапаев
  7. 1935 — Хĕр-туссем — Андрей
  8. 1937 — Мăн çунатсем — конструктор Кузнецов (фильм упранса юлман)
  9. 1938 — Туссем — Алексей
  10. 1941 — Чапаев пирĕнпе (кĕске фильм) — Чапаев
  11. 1942 — Царицына хӳтĕлени — поручик Молдавский
  12. 1942 — Непобедимые — инженер Родионов
  13. 1942 — Актриса — Марков
  14. 1943 — Фронт — Огнев
  15. 1944 — Тăван уйсем — Иван Владимирович Выборнов
  16. 1947 — Повесть о «Неистовом» — Никитин
  17. 1948 — Чăн-чăн çын çинчен — полк командирĕ
  18. 1950 — Великая сила — Лавров
  19. 1954 — Тревожная молодость — Украина КП(б) ТК секретарĕ
  20. 1959 — Аннушка — Иван Иванович
  21. 1966 — Дачники — инженер Пётр Иванович Суслов
  22. 1975 — Мак-Кинли мистер тарни — Сэм Боулдер
  23. 1975 — Достигаев и другие (фильм-спектакль) — Василий Достигаев

Литература[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Залесский В. Искусство актёра. — М. 1959.
  • Лазарев С. Е. «Тот, который Чапаева играл». К 115-летию со дня рождения Б. А. Бабочкина // Преподавание истории в школе. 2018. № 5. — С. 19-26.
  • Борис Бабочкин // В кн.: Фрид Г. Дорогой раненой памяти. Воспоминания. М.: Благотворительный фонд «Просвещение», 1994.

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]