Контент патне куҫ

Дикий Алексей Денисович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Алексей Дикий
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Алексей Денисович Дикий
Çуралнă вăхăт: 1889 нарăс, 24
Çуралнă вырăн: Екатеринослав
Вилнĕ вăхăт: 1955, юпа, 1
Вилнĕ вырăн: Мускав
Професси: раççей актёрĕ

Алексей Денисович Дикий (24.2.1889, Екатеринослав — 1.10.1955, Мускав) — совет кино актёрĕ.

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Ячĕ Роль
1919 ф Чем ты был? Иван Сотый
1921 ф Андрей Гудок Андрей Гудок
1934 ф Восстание рыбаков Кеденек
1941 ф Боевой киносборник № 6 (новелла «Ненависть») старик
1943 ф Кутузов Кутузов
1946 ф Адмирал Нахимов Нахимов
1947 ф Пирогов Нахимов
1947 ф Рядовой Александр Матросов Сталин
1948 ф Третий удар Сталин
1948 ф Повесть о настоящем человеке Василий Васильевич
1949 ф Сталинградская битва Сталин
1949 ф Малый театр и его мастера Имя персонажа не указано

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]