Гафт Валентин Иосифович

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Валентин Гафт
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Валентин Иосифович Гафт
Çуралнă вăхăт: 1935, авăнăн 2-мĕшĕ
Çуралнă вырăн: Мускав, СССР
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svg СССР
Раççей ФедерацийĕFlag of Russia.svg Раççей Федерацийĕ
Професси: XX -XXI ĕмĕрсенчи СССР, Раççей актёрĕ
Карьера: 1956— хал. вăх.

Валенти́н Ио́сифович Гафт (1935 çур.) — совет тата раççей театрпа кино актёрĕ. Халăх артисчĕ РСФСР (1984).

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Валентин Иосифович Гафт 1935 çулхи авăнăн 2-мĕшĕнче Мускавра, Полтава облаçĕнчен (Украина) куçса килнĕ еврей çемьинче çуралнă. Ашшĕ — Иосиф Романович (1907—1969), Тăван Çĕршывăн Аслă вăрçине хутшăннă, Ленинград проспектĕнче Юридици консультацинче ĕçленĕ. Амăшĕ Гита Давыдовна (1908—1993).

Пултарулăхĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1956Убийство на улице ДантеРуже
  2. 1958Олеко Дундичфранцузский солдат
  3. 1960Русский сувенирКлод Жерар
  4. 1960 — Нормандия-НеманМилле
  5. 1961Подводная лодкаДжим Темпл
  6. 1965Мы, русский народБоер
  7. 1966Два года над пропастьюофицер в ресторане
  8. 1967Митя (фильм-спектакль) — Митя, Дмитрий Иванович Мартынов, инженер-строитель
  9. 1967 — Первый курьержандармский офицер
  10. 1968ИнтервенцияДлинный, французский солдат
  11. 1968 — НовенькаяКонстантин Фёдорович
  12. 1968 — Калиф-аистКашнур, волшебник
  13. 1969Жди меня, Аннаклоун
  14. 1969 — Семейное счастье (киноальманах, новелла «Мститель») — приказчик в магазине оружия
  15. 1970Удивительный мальчикдоктор Капа
  16. 1970 — Дорога на РюбецальАпанасенко
  17. 1970 — О любвиНиколай Николаевич, муж Веры
  18. 1971Ночь на 14-й параллелиДмитрий Степанов
  19. 1971 — Разрешите взлётАзанчеев
  20. 1971 — Человек с другой стороныАндрей Извольский
  21. 1971 — ЗаговорКейси
  22. 1973Всего несколько слов в честь господина де МольераМаркиз д’Орсиньи
  23. 1973 — Семнадцать мгновений весныГеверниц
  24. 1973 — ЦементДмитрий Ивагин
  25. 1974ТаняГерман Николаевич Балашов
  26. 1974 — ЖребийИннокентий Жильцов
  27. 1974 — Иван да Марьяказначей
  28. 1974 — Москва, любовь моябалетмейстер
  29. 1974 — Чудо с косичкамисобеседник
  30. 1975Ольга СергеевнаТроянкин
  31. 1975 — Здравствуйте, я ваша тётя!Брассет, дворецкий
  32. 1975 — На всю оставшуюся жизньКрамин
  33. 1975 — Из записок ЛопатинаЛопатин
  34. 1976Бешеное золотоГораций Логан
  35. 1976 — Дневной поездИгорь
  36. 1976 — Повесть о неизвестном актёреРоман Семёнович Знаменский
  37. 1977Девочка, хочешь сниматься в кино?Павел, режиссёр
  38. 1977 — Почти смешная историяпопутчик
  39. 1977 — Схватка в пургеграбитель-рецидивист Чужак
  40. 1978КентаврыАндрес
  41. 1978 — Короли и капустаФрэнк Гудвин, «Малыш»
  42. 1978 — ИгрокиСтепан Иванович Утешительный
  43. 1979ГаражСидорин, председатель правления кооператива
  44. 1979 — Мужчины и женщиныГеоргий
  45. 1979 — Сегодня и завтраРассолов
  46. 1979 — Утренний обходАлик
  47. 1979 — ЦиркачонокЖорж
  48. 1980О бедном гусаре замолвите словополковник Иван Антонович Покровский
  49. 1980 — Чёрная курица, или Подземные жителиДефорж, учитель французского
  50. 1980 — Тайна Эдвина ДрудаДжон Джаспер, дядя и опекун Эдвина
  51. 1980 — Три годаЯрцев
  52. 1981ЭзопАгностос
  53. 1982Если враг не сдаётся...Штеммерманн, немецкий генерал
  54. 1982 — Похождения графа Невзороватекст от автора за кадром
  55. 1982 — Спешите делать добро (телеспектакль)Виктор Горелов
  56. 1982 — Суббота и воскресенье (к/м) — психолог
  57. 1982 — ТаможняВладимир Николаевич Никитин
  58. 1982 — ЧародеиСатанеев
  59. 1983Гонки по вертикалиуголовник Алексей Семёнович Дедушкин по кличке «Батон»
  60. 1983 — Месье Ленуар, который…князь Борэску
  61. 1984Восемь дней надеждыИгорь Артемьевич Белоконь, директор шахты
  62. 1985Контракт векаСмит
  63. 1985 — Про кота…Людоед
  64. 1986Год телёнкаВалериан Сергеевич
  65. 1986 — Мой нежно любимый детективинспектор Лестер
  66. 1986 — По главной улице с оркестромКонстантин Михайлович
  67. 1986 — Фуэтепоэт
  68. 1987Забытая мелодия для флейтыОдиноков
  69. 1987 — Путешествие мсье Перришонамайор Матье
  70. 1987 — Визит к МинотавруПавел Петрович Иконников
  71. 1987 — Время летатьВиктор
  72. 1987 — Жизнь Клима СамгинаТрифонов
  73. 1988Воры в законе«авторитет» Артур
  74. 1988 — Аэлита, не приставай к мужчинамВася Скамейкин
  75. 1988 — Дорогое удовольствиеВильям Тер-Иванов
  76. 1989Пиры Валтасара, или Ночь со СталинымЛаврентий Павлович Берия
  77. 1989 — Село Степанчиково и его обитателиКоровкин
  78. 1989 — Визит дамыАльфред Илл
  79. 1990СамоубийцаКонферансье
  80. 1990 — ФутболистНоров
  81. 1991Небеса обетованныеДмитрий Логинов, предводитель нищих бомжей по прозвищу «Президент»
  82. 1991 — Затерянный в СибириЛаврентий Павлович Берия
  83. 1991 — Ночные забавыЕзепов
  84. 1991 — ТеррористкаВиктор
  85. 1991 — Le flic de Moscou (Франция) — Лапшин
  86. 1992Анкор, ещё анкор!полковник Фёдор Васильевич Виноградов
  87. 1993Хочу в АмерикуЭпштейн
  88. 1994Мастер и МаргаритаВоланд
  89. 1994 — Я свободен, я ничейЧесноков
  90. 1996Карьера Артуро Уи. Новая версияАктёр
  91. 1997Сирота КазанскаяПавел, фокусник
  92. 1999Небо в алмазахзаместитель министра
  93. 2000Старые клячигенерал
  94. 2000 — Дом для богатыхРоман Петрович
  95. 2000 — Нежный возрастСаледон старший
  96. 2001Часы без стрелок
  97. 2002По ту сторону волковИгорь Голощёков, доктор
  98. 2003Дни ангелаВиктор Зуев
  99. 2003 — Каждый взойдёт на ГолгофуДядя Саша
  100. 2004Снежная любовь, или Сон в зимнюю ночьОлег Константинович, вице-дедушка
  101. 2004 — Всё начинается с любви
  102. 2005Девять неизвестныхСивидов
  103. 2005 — Лебединый райГришин
  104. 2005 — Мастер и Маргаритапервосвященник Каиафа; человек во френче
  105. 2006Карнавальная ночь-2, или Пятьдесят лет спустяБорис Глебович Перловский
  106. 2007124-й присяжный
  107. 2007 — Ленинградрежиссёр театра
  108. 2009Осенние цветыАльфред
  109. 2009 — ПритяжениеАлександр Николаевич
  110. 2009 — Книга мастеровволшебное зеркало
  111. 2010Утомлённые солнцем 2заключённый
  112. 2010 — Семейный домШвец
  113. 2011МорпехиЛазарь Семёнович Гольдман, врач-гинеколог
  114. 2011 — Жизнь и приключения Мишки ЯпончикаМендель Герш
  115. 2013Студия 17советский режиссёр
  116. 2013 — Ёлки 3Николай Петрович
  117. 2013 — Путь Лидера

Дубляж[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1972Это сладкое слово — свобода!Мигель Каррера, Бронюс Бабкаускас
  2. 2008Приключения ДеспероБоттичелли, Киаран Хиндс
  3. 2012От винта 3DБывалый

Мультфильмсене сасă кĕртни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Сасă кĕртни[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • Волновая природа любви…: Автор пухмачĕ / Валентин Гафт РФ халăх артисчĕ Борис Кригер çыравçăн хайлавĕсене( «Песочница» пухмач) вулать. — Си Ди Клуб, 2008.

Янравра ĕçлени[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • «Целитон» медицина приборне янравлани.

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]