Кормухина Ольга Борисовна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Ольга Кормухина
Тулли ят Ольга Борисовна Кормухина
Çуралнă вăхăт 1960 çулхи çĕртмен 1-мĕшĕ
Çуралнă вырăн Чулхула, РСФСР, СССР
Патшалăх Flag of the Soviet Union.svg СССРFlag of Russia.svg РФ
Профессисем Раççей, СССР юрăçи, актриси, сăвăçи, режиссёрĕ
Жанрсем рок, джаз, классик мусăкĕ
olgakormuhina.ru

О́льга Бори́совна Корму́хина (1960 çулхи çĕртмен 1-мĕшĕ, Чулхула, РСФСР, СССР) — раççей юрăçи, актриси, сăвăçи, режиссёрĕ. «Оваци» наци мусăк парне лауреачĕ тата «Раççейĕн паха сасси» тутула тивĕçнĕскер.

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1988 — Ольга Кормухина и «Рок-Ателье» («Рок-Ателье» ушкăнĕпе пĕрле (LP, миньон)
  • 1989 — «Время пришло» («Красная пантера» (LP) ушкăнĕпе пĕрле (альбома кăларман)
  • 1991 — «За гранью слов» (LP)
  • 2011 — «Я падаю в небо» (Цифрăллă Макси-сингл)
  • 2012 — «Падаю в небо» (CD)
  • 2012 — «I believe» (Памяти Гуннара Грапса) (Цифрăллă сингл)
  • 2014 — «Moscow Calling» (Цифрăллă сингл)

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Актёр ĕçĕсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 1991 — «Шаг вправо… шаг влево…» (реж. Ю. Сабитов) — юрăç
  • 2007 — «Я падаю в небо» (реж. А. Дорин) — юрăç хăй çинчен каласа парать
  • 2008 — «И светит и греет» (реж. О. Кормухина) — Ольга
  • 2010 — «Встреча» (реж. А. Голикова) — юрăç пултарулăхĕ пирки документалă фильм

Режиссёр ĕçĕсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  • 2008 — «Çутатать те, ăшăтать те»
  • 2011 — «Арçын тата Хĕрарăм» трилоги
  • 2014 — «Колокол» (ĕçре)

Статьясем тата и интервьюсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]