Меладзе Валерий Шотаевич

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Меладзе хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Валерий Меладзе
фото
Валерий Меладзе, 2012 çул.
Тĕп хыпар
Çуралнă чухнехи ят Валериан Шотаевич Меладзе
Çуралнă вăхăт 1965 çĕртме, 23
Çуралнă вырăн Батуми,
Аджар АССР,
Грузин ССР, СССР
Патшалăх Раççей ФедерацийĕFlag of Russia.svg Раççей Федерацийĕ ГрузиFlag of Georgia.svg Грузи УкраинаFlag of Ukraine.svg Украина
Профессисем Раççей, Грузи юрăçи, телеертӳçи, Раççей, Украина продюссерĕ
Юрăç сасси тенор
Жанрсем поп, поп-рок, арт-рок
Ушкăнсем «Диалог» ушкăн
Пĕрĕçлĕх Ким Брейтбург, Валерия, ВИА Гра, Григорий Лепс, Ани Лорак, Анастасия Приходько, София Ротару, Вахтанг
www.meladze.ru



Вале́рий Шота́евич Мела́дзе (паспортри ячĕ — Вале́риан Шота́евич Мела́дзе; груз. ვალერიან შოთას ძე მელაძე; 1965, çĕртмен 23-мĕшĕ, Батуми, Аджар АССР, Грузин ССР, СССР) — раççей поп-юрăç, эстрада ӳнерĕн тĕнчери пĕрлешĕвĕ правленин пайташĕ, Раççей Федерацин тава тивĕçлĕ артисчĕ (2006)[1], Чечен республикин халăх артисчĕ (2008)[2][3].

Биографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Валерий Меладзе 1965 çулхи çĕртмен 23-мĕшĕнче Батуми çумĕнчи ĕçтеш паçулкинче çуралнă. Аслашшсем те, асламăшсем те, ашшĕпе амăшĕ те мусăкпа хăтланман, инженерсем пулса ĕçленĕ. Валерий кунта мусăк шкулĕнче фортепиано класĕнче вĕренсе тухнă.

Пултарулăх[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Соло альбомĕсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1995 — Сэра
  2. 1996 — Последний романтик
  3. 1998 — Самба белого мотылька
  4. 1999 — Всё так и было
  5. 2003 — Нега
  6. 2008 — Вопреки

«Диалог» ушкăнĕ, концертсем, пухмачсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1991 — Посредине мира («Диалог» ушкăнĕ йышĕнче)
  2. 1993 — Осенний крик ястреба («Диалог» ушкăн)
  3. 1997 — Live Olympic Moscow (концертра çырни)
  4. 1999 — The Best (пухмач)
  5. 2002 — Настоящее (пухмач)
  6. 2005 — Океан (пухмач)
  7. 2008 — The Best (пухмач)

Видеографи [4][тӳрлет | кодне тӳрлет]

Çул Клип Режиссёр Альбом
1994 «Не тревожь мне душу, скрипка» Лина Арифулина «Сэра»
1995 «Сэра» Петр Хазисов
«Посредине лета» Анастасия Рахлина
«Ночь накануне Рождества» Александр Файфман
1996 «Как ты красива сегодня» Армен Петросян «Последний романтик»
«Девушки из высшего общества» Виктор Конисевич
1997 «Самба белого мотылька» Олег Гусев «Самба белого мотылька»
1998 «Красиво» «Всё так и было»
«Королева автострады»
«Старый год» Вадим Верник «Самба белого мотылька»
1999 «Мечта» Джаник Файзиев «Всё так и было»
«Рассветная»
2000 «Текила-любовь» Фёдор Бондарчук «Нега»
2001 «Комедиант»
2002 «Спрячем слёзы от посторонних»
«Я не могу без тебя» Семён Горов
2003 «Океан и три реки» (feat. ВИА Гра)
«Се ля ви» Фёдор Бондарчук
[2004]] «Притяженья больше нет» (feat. ВИА Гра) Семён Горов
«Осколки лета»
2005 «Салют, Вера» «Вопреки»
«Иностранец»
2006 «Без суеты»
«Верни мою любовь» (feat. Ани Лорак)
2007 «Сахара не надо» Алан Бадоев
«Параллельные»
2008 «Безответно» (feat. Анастасия Приходько)
«Вопреки»
2010 «Обернитесь» (feat. Григорий Лепс) Влад Опельянц TBA
«Небеса» Алан Бадоев
2011 «Побудь со мной»
2012 «Потерян и не найден»
«Свет уходящего солнца» (feat. Вахтанг)
2013 «Не теряй меня» (feat. Валерия)
2014 «Свободный полёт»
2015 «Белые птицы» Сергей Ткаченко

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Саундтрексем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Шаблон:Валерий Меладзе