Пугачёва, Алла Борисовна

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Bundesarchiv Bild 183-R0428-0022, Berlin, Palast der Republik, Ala Pugatschowa.jpg

А́лла Бори́совна Пугачёва (1949 çулхи ака, 15, Мускав) — совет тата раççей поп-юрăçи, продюсер. РСФСР тава тивĕçлĕ артисчĕ (1980), РСФСР халах артисчĕ (1985), СССР халăх артисчĕ (1991), Раççей патшалăх парни лауреачĕ. Махачкала хулин чыслă гражданинĕ (2006). Юррисен чĕлхи-вырăсла.

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Дискографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1976 — Арлекино (SP, Мелодия, СССР)
  2. 1977Зеркало души (LP, Мелодия, СССР)
  3. 1978 — Всё могут короли (LP, Мелодия, СССР)
  4. 1978 — Greatest Hits (2 LP, RCA Victor, Япония)
  5. 1979Арлекино и другие (LP, Мелодия, СССР)
  6. 1979 — Алла. Пугачёва. Гала-концерт (LP, Балкантон, Болгария)
  7. 1980Поднимись над суетой (LP, Мелодия, СССР)
  8. 1980 — То ли ещё будет… (LP, Мелодия, СССР)
  9. 1980 — Для гостей Олимпиады-80 (2 LP, EMI Records)
  10. 1980 — Дискотека А (LP, Мелодия, СССР)
  11. 1981 — Дежурный ангел (SP, Мелодия, СССР)
  12. 1981 — Маэстро (SP, Мелодия, СССР)
  13. 1982Как тревожен этот путь (2 LP, Мелодия, СССР)
  14. 1982 — Парад планет Марка Минкова (LP, Мелодия, СССР)
  15. 1982 — У Вас в гостях Маэстро (LP, Мелодия, СССР)
  16. 1983 — Миллион алых роз (LP, Victor, Япония)
  17. 1983 — Ах, как хочется жить (LP, Мелодия, СССР)
  18. 1984 — Soviet Superstar (Greatest Hits 1976-84) (2 LP, Track, Швеция - Финляндия)
  19. 1984 — Цыганский хор (SP, Мелодия, СССР)
  20. 1984 — Алла Пугачёва поёт песни Ильи Резника (SP, Мелодия, СССР)
  21. 1985 — Watch out! (LP, Mariann Records, Швеция)
  22. 1985 — Алла Пугачёва в Стокгольме (LP, Мелодия, СССР)
  23. 1985 — Сонет (SP, Мелодия, СССР)
  24. 1985 — Стадион (опера Александа Градского) (LP, Мелодия, СССР)
  25. 1986…Счастья в личной жизни! (Песни Игоря Николаева) (LP, Мелодия, СССР)
  26. 1986 — Паромщик (SP, Мелодия, СССР)
  27. 1986 — Две звезды (SP, Мелодия, СССР)
  28. 1987 — Алла Пугачёва-87 (LP, Мелодия, СССР)
  29. 1987 — Окраина (SP, Мелодия, СССР)
  30. 1987 — Пришла и говорю (LP, Мелодия, СССР)
  31. 1988 — Песни вместо писем (с Удо Линденбергом) (LP, Мелодия, СССР)
  32. 1988 — Миллион алых роз (CD, Victor, Япония)
  33. 1989 — Paromshik (LP, Финляндия)
  34. 1990 — Алла(CD, Мелодия, СССР)
  35. 1990 — Мой голубь (SP, Мелодия, СССР)
  36. 1991 — Алла Пугачева (LP, Ритонис, Латвия)
  37. 1991 — Рождественские встречи-91 (LP, Русский диск, СССР)
  38. 1992 — Рождественские встречи-92 (LP, Русский диск, Россия)
  39. 1993 — Без меня
  40. 1994 — Алла Пугачёва — 94 (CD, Solo-Florentin GmbH, Германия)
  41. 1994 — Верю в тебя (CD, Мелодия, Россия)
  42. 1994 — Любовь, похожая на сон (Песни Игоря Крутого) (2 CD, Jeff Music Corp., Россия)
  43. 1994 — Путь звезды
  44. 1995 — Не делайте мне больно, господа
  45. 1996 — Коллекция (CD 13)
  46. 1997 — Две звезды
  47. 1997 — Примадонна
  48. 1998 — Да!
  49. 1999 — Избранное
  50. 1999 — Белый снег
  51. 2000 — Лучшие песни
  52. 2000 — Мадам Брошкина
  53. 2001 — Речной трамвайчик
  54. 2001 — Алла в Рождественских встречах
  55. 2002 — А был ли мальчик?
  56. 2002 — Это любовь!
  57. 2003 — Живи спокойно, страна!
  58. 2004 — За двумя зайцами
  59. 2007 — Новые и неизданные песни / 2002—2006
  60. 2008 — Приглашение на закат (CD, Россия)

Фильмсем, телекăларăмсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1978Женщина, которая поёт
  2. 1978 — Театр Аллы Пугачёвой (Таллинское ТВ)
  3. 1979 — Автограф (украинское ТВ)
  4. 1979 — У Аллы (Финляндия)
  5. 1980 — Рецитал (от участия в съёмках отказалась)
  6. 1982 — Новогодний аттракцион
  7. 1983 — Как живёт советская суперзвезда? (Швеция)
  8. 1983 — Любовью за любовь
  9. 1984Сезон чудес
  10. 1984 — Встречи с Аллой Пугачёвой
  11. 1985Пришла и говорю
  12. 1985 — Рок вокруг Кремля (Франция)
  13. 1986 — Выше Радуги (СССР)
  14. 1988 — Женщина всегда права
  15. 1995 — Жди и помни меня (5 серий)
  16. 1997Старые песни о главном 2
  17. 1998 — Старые песни о главном 3
  18. 2001 — Вспоминая Рождество (совместно с Глебом Скороходовым)
  19. 2001 — Старые песни о главном 4
  20. 2004 — За двумя зайцами-2004
  21. 2005 — Фабрика звёзд Аллы Пугачёвой (1 канал)
  22. 2007 — Королевство кривых зеркал
  23. 2007—2008 — телешоу «Две звезды» (1 канал)

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]