Тосиро Мифунэ

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Тосиро Мифунэ
яп. 三船 敏郎
акăл. Toshirō Mifune
Çуралнă вăхăт:

Шаблон:Пайăр çын/Вăхăт/Logic

Çуралнă вырăн:

Циндао, Китай

Вилнĕ вăхăт:

Шаблон:Пайăр çын/Вăхăт/Logic

Гражданлăх:

Тосиро МифунэЯпони

Професси:

актёр

Карьера:

1948—1995

IMDb:

ID 0001536

Тосиро Мифунэ (яп. 三船 敏郎 Мифунэ Тосиро:?, акан 1-мĕшĕ, 1920 ç., Циндао — раштавăн 24-мĕшĕ, 1997, Митака) — япун актёрĕ. Акира Куросава режиссёрăн фильмĕсенчи рольсемпе паллăха тухнă.

Кун-çулĕпе ĕçĕ-хĕлĕ[тӳрлет]

Суйланă фильмографи[тӳрлет]

Чыславсем[тӳрлет]

  • 1958 — «Майнити» чи паха актёра («Трон в крови»)
  • 1961 — чи паха актёра Венецири кинофестивальте («Телохранитель»)
  • 1962 — Blue Ribbon Awards парне, чи паха актёра («Телохранитель»)
  • 1965 — чи паха актёра Венецири кинофестивальте («Хĕрлĕ сухал»)
  • 1966 — Blue Ribbon Awards парне чи паха актёра («Хĕрлĕ сухал»)
  • 1988 — «Майнити» парне иккĕмĕш планри чи паха актёра («Тора-сан çурçĕре каять»)
  • 1988 — Blue Ribbon Awards парне иккĕмĕш планри чи паха актёра («Тора-сан çурçĕре каять»)
  • 1998 — Япун академин ятарлă парни

Асăрхавсем[тӳрлет]

Вуламалли[тӳрлет]

  • Генс И. Ю. Тосиро Мифунэ. — М.: Искусство, 1974. — (Мастера зарубежного киноискусства).

Каçăсем[тӳрлет]