Чернов Юрий Николаевич

«Википеди» ирĕклĕ энциклопединчи материал
Перейти к навигации Перейти к поиску
Disambig gray.svg Чернов хушаматлă урăх çынсем çинчен Википедире статьясем пур.
Юрий Чернов
Çуралнă чухнехи ят: Юрий Николаевич Чернов
Çуралнă вăхăт: 1949 çулхи акан 24-мĕшĕ
Çуралнă вырăн: Куйбышев, СССР
Гражданлăх: Flag of the Soviet Union.svg
Flag of Russia.svg
Професси: Актёр, вĕрентӳç, издатель
Карьера: 1968 — халиччен
IMDb: ID 0155947

Ю́рий Никола́евич Черно́в (ака, 24, 1949, Куйбышев (халĕ — Самар)) — совет тата раççей театрпа кино актёрĕ. Раççей тава тивĕçлĕ ӳнер ĕçченĕ, Раççей тава тивĕçлĕ артисчĕ (29.08.1994) тата Раççей халăх артисчĕ (10.01.2008).

Кун-çулĕ[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Юрий Николаевич 1949 çулхи акан 24-мĕшĕнче Куйбышеве çуралнă. Мускаври цирк училищипе ГИТИС керменĕсенче вĕренсе тухнă.

Кинора пĕрремĕш 1968 çулта — «Тунтикунчен пурăнар-ха» фильмра аслă класра вĕренекен Сыромятников сăнарне вылять.

1969 çулта ăна Владимир Мотыль паллă «Белое солнце пустыни» совет боевикĕнче Петруха ролĕ çине çирĕплетнĕ, анчах та Юрий Николаевич цирка ĕçе каять.[1][2]

Мускаври миниатюра театрĕнче, 1994 çултанпа Уйăх театрĕнче ĕçленĕ. 2004 çулта — «Паянкунхи пьеса шкулĕ» театрĕн актёрĕ.

1995 - 2000 çулсенче Истори урапи телевăйăна ертсе пынă.

2013 çултанпа – Сатира театрĕн актерĕ.

Авланнă, иккĕ ача пур.

Чыславсемпе парнесем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Фильмографи[тӳрлет | кодне тӳрлет]

  1. 1968Доживём до понедельникаСыромятников
  2. 1969Деревенский детектив
  3. 1972Совсем пропащийчеловек на пристани
  4. 1973Иван Васильевич меняет профессиюбалалаечник (в титрах не указан)
  5. 1974Закрытие сезона
  6. 1975Шторм на сушеФедя-утопленник
  7. 1975Маяковский смеётсяПьер Скрипкин
  8. 1975Горожане-водитель МАЗа-мусоровоза
  9. 1976Приключения Нукилейтенант милиции
  10. 1976Приключения ТравкиПетя Орлов, водитель-дальнобойщик
  11. 1977В зоне особого вниманиядежурный «Северных»
  12. 1977«Посейдон» спешит на помощьматрос
  13. 1978Баламутсанитар Зубков
  14. 1979Приключения Электроникапапа Сыроежкина
  15. 1979Цыганшофёр Николай
  16. 1979Удивительные приключения Дениса КораблёваСажин / «Олег Попов»
  17. 1979Моя Анфиса
  18. 1979Мишка на севере
  19. 1979Забудьте слово «смерть»Михайличенко
  20. 1979День свадьбы придётся уточнитьТоля Казутин
  21. 1980Ночное происшествиеводитель «Москвича»
  22. 1980Юность Петраюродивый
  23. 1980В начале славных делюродивый
  24. 1981Гражданин Лешка
  25. 1981Андрей и злой чародейВодяной
  26. 1982Там, на неведомых дорожках…писарь Чумичка
  27. 1982Предчувствие любвисослуживец Вишнякова
  28. 1983Моментальный снимок
  29. 1983Из жизни начальника уголовного розыскабандит Корыто
  30. 1983Взятка
  31. 1983Опасные пустякиотец Димы
  32. 1984Очень важная персонамеханик карусели
  33. 1985В. Давыдов и Голиаф (к/м) — шофёр самосвала
  34. 1985Внимание! Всем постам…Коля Лучкин, напарник Виктора
  35. 1985Танцы на крышебармен
  36. 1985Не имеющий чинафилер «Доктор»
  37. 1985Непохожая
  38. 1985После дождичка в четвергглашатай
  39. 1987Отряд специального назначения
  40. 1987Уполномочен революцией
  41. 1988Тайна золотого брегетаПетруха
  42. 1988Раз, два — горе не бедаписарь
  43. 1989Из жизни Федора Кузькина
  44. 1990День любвиотец Кристины
  45. 1991По Таганке ходят танкимилиционер в штатском
  46. 1991ГлухоманьКутузов
  47. 1992Сатирический киножурнал Фитиль № 133-02 «Случай в бане»
  48. 1994Черный клоунГюнтер Биркамп, отец Акселя
  49. 1995Золотое дноФоня
  50. 1995Ширли-Мырлиспецкурьер Лёша
  51. 1997Полицейские и воры
  52. 1998Му-му
  53. 1999Опять надо жить
  54. 2000Истинные происшествиясосед
  55. 2001Сыщик с плохим характеромДенежкин
  56. 2001С новым счастьем! 2. Поцелуй на морозеЛеня
  57. 2002Племянник, или Русский бизнес 2Шнырь
  58. 2003Детектив по-русскиГусев
  59. 2003Love-сервисКостик
  60. 2003Юбилей прокурора
  61. 2004Жизнь кувыркомМузыкант
  62. 2005Феномен
  63. 200?Секрет фараонаСерега
  64. 200?Лифт уходит по расписаниюПетров
  65. 2006Главный калибрАнатолий, отец Анны
  66. 2007Морская душа
  67. 2007Виола Тараканова-3
  68. 2008Воротилы. Быть вместеАндрей Егорович Якушев
  69. 2008Москва улыбается
  70. 2008АдельТерентий
  71. 2008Новые времена, или биржа недвижимости (фильм)
  72. 2009Кремлёвские курсантыКолька «Два ведра»
  73. 2009Первая любовьНиколай
  74. 2010Партизаны (в производстве)
  75. 2010Отражениедиректор детдома Игорь Степанович

Каçăсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]

Асăрхавсем[тӳрлет | кодне тӳрлет]